A hónap játéka – 2009. október

Az októberi felhozatal Brütális volt, csak úgy kapkodtuk a fejünket, hiszen jobbnál jobb játékok követték egymást, nem is volt könnyű választani.

A hónap játéka – 2009. október

A hónap játéka - 2009. október

Termékeny hónap volt az október, az egyszer biztos. Messze a legtermékenyebb egész évben, még úgy is, hogy rengeteg megjelenés csúszott át Európában novemberre, és még több játék került át 2010-re. Látva a felhozatalt, ez könnyen megérthető, óriási játékok teremtettek volna egymásnak felesleges konkurenciát, és egy kiadó sem szeretné elnyomni saját termékeinek csillogását. Pechünkre a megjelenések fele a hónap végére esett, így hiába pakoltuk ki szinte naponta tesztjeinket, még így is eddig tartott mire szinte minden kiment és elkezdhettünk gondolkozni a Hónap Játékán. Elcsépelt dolog ezt mondani, de most tényleg nem volt könnyű választani, ami jó, mert azt mutatja erős volt a felhozatal. Haladjunk is végig platformok szerint.

PC

Bár a PC-seknek kicsit döcögősen indult a hónap, azért végül elég szépen felpörögtek az események, szinte minden kategóriában jelent meg valami kiemelkedő alkotás. Mindenképpen említésre méltó a Borderlands, a Machinarium, az Operation Flashpoint 2 és a Risen is, mazochistáknak pedig ott a Darkest of Days vagy az új Painkiller, ami megdöntötte az eddigi negatív rekord értékelésünket (amit nem sokkal előtte pont a Darkes of Days és az új SW játék állított fel). Na de vissza a jó dolgokra, elvégre most Hónap Játékát választunk. Némi tépelődés után arra jutottunk, hogy a hónap PC-s játéka nem más, mint az:

Igen, az Operation Flashpoint 2. Messze nem olyan fölényes a győzelme, mint előző hónapban a Batmané volt, de ő lett a szerencsés (ettől még a fent felsorolt játékokat érdemes megnézni, ha lehet még a mazochistás rész előtt). Persze nem kell velünk egyetérteni, kíváncsian várjuk, hogy olvasóinknak mi a véleménye, így most is lehet szavazni. Mivel minden játékstílusban egy-egy jó játék jelent meg körülbelül ezért ez a szavazás némileg a stílusok csatája is lesz (mi reméljük, hogy nem, de ettől még így lesz). Előző hónapban nem túl meglepő módon nagy volt az egyetértés, a szavazáson is a bőregér nyert, jó neki, viszontláthatjuk majd az Év játéka címért folytatott harcban.

[vote id="13" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PlayStation 3

Ha gépet kéne választani, amin októberben a legjobb volt a felhozatal, akkor biztos a Sony masinája nyerne. Hiába csúszott át az új Ratchet novemberre, még így is ebben a hónapban lőtte el a cég a puskaporának nagy részét, csak úgy röpködtek a jó exkluzív címek (Demon’s Soul, Ninja Gaiden Sigma 2, Uncharted 2) és akkor még nem beszéltünk a multiplatform felhozatalról (Borderlands, Brütal Legend, Operation Flashpoint 2, Tekken 6). Röviden a PS3 tulajok sem unatkoztak. Az említett címekből több is a szívünkhöz nőtt, de egyet a többi fölé kellett emelni, így mi azt választottuk, ami stílusának az egyik (ha nem a) legjobb képviselője. Talán az alábbi kép nem is olyan nagy meglepetés.

A Naughty Dog az Uncharted 2-vel igen magasra tette a lécet, pedig már az első rész sem volt piskóta. A játék hatalmas, az egyik legszebb, ami jelenleg elérhető, hihetetlen hangulata van, szavatosságán pedig ezúttal sokat dobnak a különböző multiplayer mókák. Ettől függetlenül sok jó játék volt még a hónapban és tudjuk, hogy nem egyszerű dönteni így kíváncsian várjuk, hogy olvasóink melyik játékot tartják érdemesnek a titulusra.

[vote id="14" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[bold]Xbox 360

[/bold]

A Microsoft konzolján nagyrészt multiplatform címek röpködtek, ezeket nem sorolnánk fel újra, de van két exkluzív cím, amiket mindenképp külön kiemelnénk: GTA IV – The Ballad of Gay Tony és Forza Motorsport 3. Előbbinél jó hír a PC tulajoknak, hogy felcsillant a remény, hogy az öreg vasra is megérkeznek majd a kiegészítők, ám a Forza biztos exkluzív marad, az Xbox egyik büszkesége. Bár csatában volt Tony-val (és még a Brütal Legend-del is egy kicsit), egyöntetű döntéssel kerekedett föléjük: a Forza 3 kötelező vétel minden autós játékokat kedvelő Xbox tulajnak.

Az említett stílus kedvelői pedig nem unatkozhatnak mostanában, hiszen szeptemberben kapunk Shiftet és DiRT 2-t is. Utóbbi azért fontos, mert mind PS3-on, mind Xbox 360-on magasan verte a mezőnyt az Olvasói szavazásban, kíváncsiak vagyunk a PC-sek majd mit szólnak hozzá decemberben.

[vote id="15" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:

Borderlands

Brütal Legend

Darkest of Days

Demon's Souls

Fairytale Fights

FIFA 10

Forza Motorsport 3

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

League of Legends

Lips: Number One Hits

Machinarium

Ninja Gaiden Sigma 2

Operation Flashpoint 2 - Dragon rising

Painkiller Ressurection

PES 2010

Risen

Star Wars The Clone Wars - Republic Heroes

Tekken 6

Trine

Tropico 3

Uncharted 2: Amond Thieves

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:

A hónap játéka – 2009. szeptember

A hónap játéka – 2009. augusztus

A hónap játéka – 2009. július

A hónap játéka – 2009. június

A hónap játéka

– 2009. május[link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka_%E2%80%93_2009._aprilis/433/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. április[/link][link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka___2009._marcius/406/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. március[/link]

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward