Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Painkiller Resurrection - Feltámasztás, de minek?

 • Dátum | 2009.11.11 10:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Sokáig gondolkodtam milyen bevezetőt írjak ehhez a játékhoz, mert ritkán döbbent le valami olyan mértékben, mint a Painkiller széria legújabb része. Akik emlékeznek a 2004-ben kiadott első részre, azok tudják, hogy egy meglehetősen jól sikerült FPS-ről van szó, amelyben a történet csak sokadlagos tényező volt, és az esztelen pusztítás, az életünkre törő démonok százainak felaprítása állt a középpontban. A Serious Sam-mel egyetemben a Painkiller is amolyan Doom pótló volt, amivel el lehetett ütni pár unalmas percet. Az első részt, valamint annak kiegészítőjét a People Can Fly készítette, a folytatást viszont már egy másik csapat, a Mindware Studios hozta össze. Ez a váltás nem tett jót a programnak, amit a rá adott 60-70 %-os értékelések is jeleznek. A cikk tárgyát képező harmadik rész sem úszta meg új fejlesztő nélkül, és ez sajnos ezúttal sem tett jót a minőségnek.

Újabb garázsprojekt?


A legújabb Painkillert a Homegrown Games készítette, egy olyan csapat, amely a weboldaluk szerint lelkes amatőrökből áll. Hogy ezt tudatosítsák bennünk, a játék minden töltőképernyőjén megjelenik a „fan_made_project” felirat, mintha ezzel próbálnák jelezni, hogy miért is lett olyan a program, amilyen. Milyen kár, hogy ennek ellenére pénzt kérnek a játékért, méghozzá nem is keveset (megjelenéskor kb. 6000 Ft-ba kerül)! De lássuk, miért is beszélek ilyen lesújtóan a Resurrectionről.

Levegőben lebegő, megölt ellenfél. Már ebből sejthetjük, hogy valami nagyon nincs rendben a játékkal.
Levegőben lebegő, megölt ellenfél. Már ebből sejthetjük, hogy valami nagyon nincs rendben a játékkal.

Bár túl sok értelme nincs a történetet boncolgatni, lévén ezúttal sem ez játssza a főszerepet, azért nézzük meg mi is az alapszituáció. Ahogy az intróból megtudjuk, hősünk, Vad Bill (nem, nem a vadnyugati fickó) egy magasan képzett bérgyilkos, aki üzletembereknek és politikusoknak dolgozik. Éppen egy csapat öltönyös fickót akar eltenni láb alól az autójukba rejtett pokolgép segítségével, amikor egy utasokkal teli busz közeledik a célpontok felé. Billnek hirtelen megszólal a lelkiismerete, mivel nem szeretné, ha ártatlanok is áldozatul esnének a merényletnek, így az autó elé ugrik, hogy megpróbálja más irányba terelni. Természetesen nem sikerül neki, így Billel és a busszal együtt minden a levegőbe repül.  Annak ellenére, hogy hősünk kezéhez legalább ezer liter vér tapad, nem kerül a pokolra, hanem kap egy esélyt a megbocsátásra, így megkezdi egyszemélyes háborúját Lucifer hadserege ellen. A gyengécske történetet nem átvezető videókon keresztül, hanem képregényes formában mesélik el a játékban. Nem lehet nem észrevenni, hogy mennyire hasonlít ezek hangulata és stílusa a Max Payne-ben látottakhoz, nagy rajongói lehettek a fejlesztők a Remedy művének. Természetesen vétek lenne egy kalap alá venni a két programot, hiszen a Painkiller párbeszédeiről süt az amatőrség, a játék tele van az adott karakterhez nem illő mondatokkal. Az ember csak a fejét fogja, amikor egy démon, az ördög generálisa „üresedés van a démonoknál” szöveggel próbálja felbérelni Billt.

A képregényes átvezető jó ötlet volt, de később ezt is sikerült elszúrni
A képregényes átvezető jó ötlet volt, de később ezt is sikerült elszúrni

 

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 8.
  2014. 06. 19. 23:17
  Én most játszottam végig ezt a förtelmet. A cikkel tökéletesen egyet értek, de én sokkal-sokkal több hibát fel tudnék sorolni. A játék kegyetlenül idegesítő, az ellenfelek szinte mindig a hátunk mögött reswpan-ol mindenféle jel nélkül, a sebzés balanszírozása egy nagy nulla és a súlyos clipping problémáktól is tépi a már nem létező haját a játékos. Ja igen és akkor még mindig nem került szóba a rengeteg és igen komoly bug. Egyedül a sztori miatt szenvedtem végig, 5 óra alatt végig értem, de egy örökkévalóságnak tartott, kíváncsi voltam hogyan végződik. Két nagyon apró pozitívum miatt adok neki 2 pontot a 10-ből: van hozzá német szinkron és a zenék tényleg jók csak túl kevés és rövidek. Én sem értem, hogy miért adják ezt a förtelmet pénzért, ugyanis ez egy értékelhetetlen, undorító, hányingert keltő hulladék f*s, ami szégyent hoz nem csak a Painkiller névre, de az FPS műfajra is. Az nem mentség, hogy lelkes amatőrök készítették, akkor kérem nem kellene pénzt kérni érte. 2 eurót adtam érte Steam-en, de már bánom. A lelkes amatőr készítőknek üzenem, hogy remélem soha többé nem készítenek semmilyen játékot! Ennél még a CI Games is egymilliószor jobb FPS-eket készít! A Painkiller Resurrection minden idők egyik legrosszabb FPS játéka, egy hatalmas szégyenfolt a játéktörténelemben, minden FPS kedvelő/rajongó messziről kerülje el ezt a bughalmaztt!
 • 7.
  2009. 11. 14. 09:45
  Most játszok jobb híján az Overdose-zal, de hát az is elég gyér, az eredeti fegyók sokkal jobbak voltak.
 • 6.
  2009. 11. 14. 01:19
  nagy pk fan vagyok, meg is van az alap meg a Booh. is DE EZ?

  A Max p. is imádom, de a kettő???!!! OMG!


 • 5.
  2009. 11. 11. 17:23
  Yepp, jó kis hely, az új Sanitarium akciótól készülök elcsábulni
 • 4.
  2009. 11. 11. 17:17
  irány a GOG
 • 3.
  2009. 11. 11. 15:10
  Az tény, hogy ez egy kegyetlen f*s játék.. Sajnos én is belebotlottam.. A legelső rész ami 2004-ben kijött az nagyon frankó volt és kenterbe veri ezt ezerszer.
 • 2.
  2009. 11. 11. 14:56
  Imádtam az alap painkillert, meg még a kiegészítője is jó volt.. de ez?...
 • 1.
  2009. 11. 11. 10:58
  Játszottam vele én is. Még elég kevés hibát is említettél. Én rengeteget játszottam az első résszel (csak sajnos mostanra már elromlott a lemez amin volt ), meg a kiegészítővel (BOOH), de azok 100X különbek voltak. Nem egyszer sikerült "kimenni a világból" és lebegni, vagy az irányjelző nyíl hülyeséget mutatott, de ott voltak a számomra megölhetetlen fehér szellemek is.

  Annyit még az első rész védelmére, hogy ott is nagyon jó zenék mentek, szerintem jobbak mint ebben. Sosem felejtem el azt az érzést, amikor beindult a zene és elkezdtek özönleni az ellenfelek és szólt, amíg ki nem lettek írtva.