Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony

 • Dátum | 2009.11.05 10:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Luis Fernando Lopez. Szegény családból származó dominikai fiatalember, aki sok sorstársához hasonlóan valahogy sosem tudott beilleszkedni az amerikai mindennapokba. Már gyermekkorában is problémás volt, a társadalomnak viszont akkor fordított végleg hátat, mikor 17 évesen lelőtte az egyik tanárát. A pedellus diákokat molesztált, köztük Luis húgával is volt dolga, és bár senkinek sem fog hiányozni, hősünk az önbíráskodása miatt mégis javítóintézetbe került. A börtön persze nem nevelte meg, sőt egyre mélyebbre süllyedt, rossz életű emberekkel találkozott, gengszterekkel barátkozott, szívességeket vállalt, a szabadulása után pedig annak rendje, s módja szerint be is szippantotta őt Liberty City sötét alvilága. Az alvilág, melyben olyan maffiózók tevékenykednek nap mint nap, mint Niko Bellic, a kegyetlen szerb bevándorló, vagy éppen Johnny Klebitz, a The Lost Brotherhood motorosbanda vezére.

Maisonette 9, az éjszakai élet központja
Maisonette 9, az éjszakai élet központja

Az október 29-én megjelent The Ballad of Gay Tony a Grand Theft Auto IV második kiegészítőlemezeként Luis mindennapi életébe vezet be minket. A helyszín ezúttal is Liberty City, a történet pedig nem mással nyit, mint az alapjátékból már ismert Three Leaf Clover küldetéssel. A McReary testvérek Niko Bellic segítségével épp kipakolják a városi bankot, az eseményeket most azonban egy másik szemszögből láthatjuk, Luis-t ugyanis túszként tartják fogva az épületben. A megmenekülés után kezdetét veszi az új sztori, hősünk egy gyors rendőri kikérdezés után elindul, hogy felkeresse régi barátját, a drogproblémákkal küzdő, de alapvetően jó üzletembernek, és dörzsölt maffiózónak számító Antony Prince-t, vagyis Gay Tony-t, a Maisonette 9 diszkó és a Hercules melegbár, finoman szólva is liberális irányelveket követő tulajdonosát.

Hősünk ezúttal sem finomkodik
Hősünk ezúttal sem finomkodik

Az egyjátékos kampány során rengeteg szívességet kell tennünk nem csak Tony-nak, de Luis mamájának is, aki nem ért egyet a fia életvitelével, hatalmas szíve miatt mégsem képes eltiltani tőle Henriquét és Armandót, akik évek óta mindig csak bajt hoznak a fejükre. A későbbi események során találkozunk Yusuf Amirral, a város legújabb arab ingatlanbefektetőjével, továbbá megismerhetjük még Brucie és Mori Kibbutzot, Ray Bulgarint, valamint Liberty City többi, minden hájjal megkent rosszfiúját, akiknek folyton akad valami piszkos, elintézésre váró ügyük. A történetszövés érdekessége, hogy nem csak a banki melónál van visszautalás a korábbi játékokra, de pályafutásunk során több alkalommal is találkozhatunk Nikoval és a motorosbandával. A három történet a Museum Piece küldetésben teljesen összefolyik, valamint a Diamonds in the Rough és a Collector's Item feladat is újra feltűnik, persze más aspektusból.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 11. 14. 15:19
  Nemtom nekem is valami szarakszik , pedig nem mondhatom a gépemre h szar
  Core2Quad q9550 ,Gtx 275 ,4gb geeil black dragon rammal .
  És valamiért szaggadt . Az egész játék szarul van optimalizálva szertintem.

  Haveromnak sokkal szarabb gépe van és fut neki rendeeseen
 • 10.
  2009. 11. 05. 16:42

  Patchet mindenképp rakd fel. Nekem ennél gyengébb gépen fullosan megy, minden szaggatás nélkül. Az 1.3 vagy 1.4 -est rakd fel.

 • 9.
  2009. 11. 05. 16:43
  Persze hogy meg
 • 8.
  2009. 11. 05. 16:38
  nekem valamiért akad a játék Ha tudtok valami megoldást akkor kérlek mondjátok el Gépem: AMD x4 955 BE 4870 1GB Vapor-X 4GB OCZ DDR3 ram és eléggé akad játék közben pedig ezzel a géppel illene majd maximumon futnia Patch segíthet? Megéri felrakni? Előre is kösz.
 • 7.
  2009. 11. 05. 14:51
  Nekem van kontrollerem is eredeti XBOX 360-as, és billentyűzet+egér párosom is, szerintem az utóbbi a nyerő tényleg De a kontroller sem megvetendő.
 • 6.
  2009. 11. 05. 14:31

  Szerintem nagyszerű a játék - kicsit erről is legyen szó, ne csak a megszokott és unalmas PC vs. konzol vitáról.

  A GTA 4-et PC-n játszottam végig, Gay Tony-t Xbox360-on, van tapasztalatom az írányítás szempontjából. Szvsz PC-n sokkal idegesítőbb volt a kameramozgás.

  Nekem Xbox-on sokkal jobban 'átjönnek' a játékok, az irányítás,mozgás,lövés pedig megszokás kérdése.

   

  Jah és kiváncsi vagyok mikor fognak a PC-sek ezzel játszani?!?!

 • 5.
  2009. 11. 05. 14:12

  +1

   

  Bár én eleve nem vagyok híve a konzoloknak, csak PC-n játszom.

 • 4.
  axe
  2009. 11. 05. 13:07
  nyugi daks én osztom a véleményed
 • 3.
  2009. 11. 05. 12:38
  Egyszer próbálok udvarolni a PC-seknek, akkor is ez a hála! Hát szép )
 • 2.
  2009. 11. 05. 11:30
  Csatlakozom az elôttem szólóhoz. Pc - GTAIV - !gamepad
 • 1.
  2009. 11. 05. 11:27
  "nem vitás, egy GTA billentyűzettel és egérrel az igazi!" remélem ez csak valami ironikus vicc a végén