Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Lips: Number One Hits - Énekelj velünk

  • Dátum | 2009.10.26 12:01
  • Szerző | Daks
  • Csoport | JÁTÉK

A karaoke alapeleme minden házibulinak, valahogy úgy, mint a sör, a stroboszkóp, vagy a tízkor már átkiabáló, TV-t bömböltető szomszédasszony. Régen viszont nem volt könnyű egy ilyen programot megszervezni, vagy pénz, vagy kapcsolat kellett mindenhez, kezdve a zenei összeállítástól a méregdrága, más célt nem is szolgáló karaoke machine berendezésig. A Konaminak köszönhetően aztán végre a nagy tömegekhez is eljuthatott a szórakoztatás ezen válfaja, 1993-ban ugyanis megérkezett Karaoke Revolution, majd rá egy évre a Sony is kiadta saját gyártású játékát, a PS2-es SingStart, mely azóta is ugyanolyan töretlen sikernek örvend. A recept mindkét esetben egyszerű volt: a zene alatt videoklip ment, kiírták a szöveget, a játékhoz mellékelt két mikrofon segítségével pedig párosával is énekelhettek az erre vállalkozók, nem kellett egyedül szégyenkezni a pódiumon. A SingStar azóta több mint húsz folytatást élt meg, sőt most már az EyeToy és a Playstation Eye kamerákkal is kompatibilis, ami valósággal megduplázza a játékélményt.
Ez még talán fejből is menni fog!
Ez még talán fejből is menni fog!

Az idők során volt némi mozgolódás a konkurencia felől, a Disney elkészítette a Sing it sorozatot, jött a PC-s Ultrastar, a Wii-s Boogie, sőt még a Guitar Hero és a Rock Band játékokba is bekerült az éneklés lehetősége. A stílus igazi forradalmasítója viszont az Xbox 360-ra tavaly novemberben debütált Lips volt, mely rengeteg új szórakoztatóelemekkel dobta fel a klasszikus karaoke játékmenetet.
Egy igazi klasszikus
Egy igazi klasszikus

A Lips-hez mellékelt mikrofonok nem mindennapi kiegészítők voltak. Azon kívül, hogy a rajta lévő ledek a zene dallamára világítottak, még érintésre, és súlyra is nagyon meggyőzőnek bizonyultak, illetve a bennük lévő mozgásérzékelőknek hála a játékmenet is több érdekességgel egészülhetett ki. Ha például a mikrofont kézbe véve tapsoltunk, akkor különleges hangeffekteket lehetett előcsalni, mintha csak egy cintányért, vagy egy csörgődobot fognánk éppen. A játék ráadásul nem csak az énektudásunkat, de a színpadi teljesítményünket is pontozta, a mikrofon ugyanis képes volt érzékelni, hogy táncolunk-e éneklés közben, és ha úgy gondolta, hogy aktívak vagyunk, akkor plusz jutalmakban részesített. De nem csak önállóan lehetett lötyögni, olykor felvillant egy kis stilizált figura is a képernyőn, mely megmutatta, hogy most éppen milyen ugró, forgó, karlendítő, vagy egyéb mutatványt vár el tőlünk a játék. A Lips nagyot alakított tavaly, s bár a készítők akkor azt mondták, hogy az új részek folytonos piacra dobása helyett inkább a DLC-kre mennek rá, idén ősszel mégis megérkezett az új epizódként beharangozott Lips: Number One Hits.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások: