Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

League of Legends – a DotA új verziója

 • Dátum | 2009.11.09 10:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉKA PC-s játékok egyik nagy előnye a konzolosokkal szemben, hogy a megfelelő eszközök és némi kreativitás birtokában bárki alkothat saját tartalmakat, pályákat, modokat a programokhoz. A Warcraft III című nagysikerű Blizzard stratégiához is készült egy igencsak jól sikerült modifikáció, mely a Defense of the Ancients (röviden DotA) névre hallgatott. Ennek első verzióját még 2003-ban készítette el egy Eul becenévre hallgató felhasználó, aki a játék ingyenes szerkesztőprogramja segítségével alaposan megbolygatta a „War3” játékmenetét. Ahelyett, hogy az erőforrás-gyűjtögetéssel és egységgyártással kellett volna szöszmötölnünk, egy hős irányítását bízták ránk, aki a szerepjátékokban látott módon tapasztalati pontot és aranyat gyűjtött a harcok során. Előbbiből aztán erősíthettük a képességeinket, varázslatainkat, a pénzből pedig felszerelést vásárolhattunk karakterünknek. A végső cél az ellenség bázisán lévő Ancient elpusztítása volt, ehhez azonban taktikázásra és csapatjátékra volt szükség. A mod népszerűségét az is jól példázza, hogy az évente megrendezésre kerülő World Cyber Games nevű eseményen külön versenyszámként szerepel.

Csatára kész a két csapat
Csatára kész a két csapat

A szellemi örökös

A 2006-ban alakult Riot Games megirigyelhette a Defense of the Ancients sikerét, mivel úgy döntött, hogy néhány DotA fejlesztő segítségét igénybe véve megcsinálják annak nem hivatalos folytatását. Persze nem ők voltak az elsők, akik ilyen stílusú játékot készítettek, hiszen a Demigod és a még fejlesztés alatt álló Heroes of Newerth is hasonló vizekre evezett, ám kétségtelen, hogy mind közül a Riot Games által készített League of Legends (azaz a LoL) áll legközelebb a forráshoz. A program egyik legnagyobb vonzereje, hogy teljesen ingyenes, ráadásul a fejlesztők szerint ebben semmilyen „csapda” nincs, nem lesznek lekorlátozva a karakterek, és a felszerelésekhez is mindenki hozzáférhet.  Azt is megígérték, hogy a jövőben újabb és újabb tartalmakat fognak kiadni hozzá, bár úgy érzem ezeket már nem osztogatják majd ingyért, hanem valamekkora összeget ki kell csengetnünk érte.

A látszat ellenére nem én voltam a csapat bohóca
A látszat ellenére nem én voltam a csapat bohóca

Mivel egy elsősorban multis játékról van szó, induláskor regisztrálnunk kell magunkat a játékban. Ezzel létrehozunk egy Idézőt, aki az egyes csaták után tapasztalati, valamint Befolyás pontokat kap, amelyekből majd fejleszthetjük őt. Az Idéző valójában nem jelenik meg a játékban, őt csak a főmenüben láthatjuk, ám képességei kihatnak a csatákban irányított hősünk tulajdonságaira. Amint rábökünk a „Play” gombra, láthatjuk, hogy a tanítómód és a botok elleni harc mellett játszhatunk Normál és Rangsorolt meccseket (Ranked) is. Utóbbi jelenleg még nem elérhető, mert bár már véget érte a játék bétatesztje, egyelőre csak az előszezon kezdődött el. Sajnos ez azt jelenti, hogy néhány dolgot még nem próbálhatunk ki. A Rangsorolt mérkőzések mellett nem tudunk térképet sem választani, hanem mindig ugyanazon a pályán játszunk, emellett a játékosok számát sem tudjuk megváltoztatni (csak 5v5 van). A legnagyobb szívfájdalmam azonban a Store (bolt) hiánya volt, ahol majd elkölthetjük a csaták alatt szerzett „Befolyás” és „Riot” pontjainkat. Ami viszont nagy pozitívum, hogy jelenleg még minden hőst kipróbálhatunk. A szezon kezdetét követően ezek egy része le lesz zárva, és csak pontjaink felhasználásával tudjuk újra megnyitni őket.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2012. 07. 28. 16:26
  HAllo!
  Aki kedvet kapott a játék kipróbálásához annak itt egy link ahol regisztrálni lehet:http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f2d023d4e169789976789
  Jó szórakozást
 • 10.
  2009. 11. 10. 00:50
  Én be vagyok regisztrálva a LoL-ra és HoN-ra is. Egyik game sem rossz, de nekem a Heroes of Newerth jobban tetszik. Egyébként én úgy tudom, hogy a HoN nem lesz free most pl. előrendelésben asszem 30 dollár annak akinek van beta acc-ja.
 • 9.
  2009. 11. 10. 00:10
  Jójó, tudom. De úgy értem hogy kicsit bővebben. Említésre méltó
 • 8.
  2009. 11. 10. 00:01
  Felziusz, második bekezdés, Heroes of Newerth.
 • 7.
  2009. 11. 09. 23:13
  Newerth Hőseit meg sem említik? Ejnye!

  http://www.heroesofnewerth.com/

  Ez a progi jelenleg zárt béta teszten van. De elvileg totál ingyenes lesz.
 • 6.
  2009. 11. 09. 18:26
  Noproblem , amúgy hallottam már róla, mert a Demigod is erre a modra épült, ha jól emlékszem. De mivel én nem játszottam vele sosem, ezért nem mondott így semmit a rövidítés.
 • 5.
  2009. 11. 09. 17:39
  Szerintem akinek a DotA semmit nem mond annak a teljes neve sem mondana többet.
  Gondoltam kipróbálom ezt a LoL-t (de jó neve van de sajna nem küldi el az aktivációs emailt pedig vagy 3szor is próbáltam.
 • 4.
  2009. 11. 09. 16:56
  Para: nem fért volna ki De a cikk elején ott van mi az
 • 3.
  2009. 11. 09. 15:25
  Nekem meg ezekből a név-rövidítésektől áll fel a szőr a hátamon. Miért nem lehet, legalább a cikk címében kiírni a játék teljes nevét. Ennyi erővel írhattak volna tényleg LOL-t is Persze vannak olyan címek, aminek a rövidítéséről egyből beugrik az embernek miről is van szó, de számomra ez a DotA nem ilyen... Persze lehet az én készülékemben van a hiba
 • 2.
  2009. 11. 09. 14:46
  A mod készítője már a VALVenek dolgozik így nehezen csábíthatják bárhova.

  Egyébként ha az emberek nem ragaszkodnának egy maradi játékhoz ami televan engineböl és játékmechanikából fakadó hibákkal, illetve azzal hogy nincs játékrendszer így következmények abban amit a játékban csinálsz akkor talán még előre is léphetne a dolog nem pedig csak egy helyben totyogna ahogy a map WC3ban teszi.

  És ebből fakadóan én a HoNra szavazok ha szellemi utódról van szó, az hogy a 'DotA' fizetőssé válik rengeteget segíthet a játék minőségén, és nem a fejlesztési oldalra gondolok, hanem a playerekére. Talán ha már pénzt fektetett bele az ember kicsit kevesebb anyázás és leaverkedés fogja övezni a meccseket.
 • 1.
  2009. 11. 09. 12:17
  Ez is csak egy újabb koppintás.
  Mivel az értelmi szerző munkáit másolják le folyamatosan (mivel ez egy folymamatosan fejlődő játék) így nem tudom elképzelni hogy túlzott jövője legyen a koppintásoknak.
  Maximum akkor ha el tudják csabítani a mod készítőjét és a segítőit.