Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Tekken 6 - Kezdődjék a harc!

 • Dátum | 2009.10.31 20:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Téved, aki azt hiszi, hogy a bunyós címek ideje leáldozott. A játéktermek legnagyobb sztárjainak népszerűsége egy fikarcnyit se csökkent a háztartási konzolok elterjedése óta: van új Dead or Alive, Virtua Figter, Soul Calibur, és jött új Mortal Kombat is, melyben a rosszfiúk nem mással akasztották össze legutóbb a bajszukat, mint a DC világ szuperhőseivel. Az idei év elején a Street Fighter IV művészi, kalligrafikus kinézettel kényeztette a gamer szubkultúra verekedős játékokért rajongó rétegét, most pedig a Tekken 6 képviseli a következő lépcsőfokot. Bizony, a japán arcade gépekre Bloodline Rebellion alcímmel 2007-ben már megjelent játék október alkonyán végre megérkezett Playstation 3-ra és Xbox 360-ra is, ily módon pedig semmi sem állíthat meg, hogy belemerüljünk a The King of Iron Fist Tournament következő fordulójába!

Újabb nagy visszatérésnek lehetünk szemtanúi
Újabb nagy visszatérésnek lehetünk szemtanúi

A sorozat története viszonylag kusza és elhúzódó, a következőkben viszont igyekszünk egy gyors áttekintést adni az eseményekről. A The King of Iron Fist Tournamentet Heihachi Mishima, a Mishima Zaibatsu vállalat dúsgazdag vezetője indította el, az első tornán pedig maga Kazuya Mishima, Heihachi veretlen világbajnok fia is elindult, akit gyermekkora óta egyetlen cél vezérelt csak: revánsot venni gonosz apján, amiért az húsz évvel ezelőtt ledobta őt egy szikláról a mélybe. Kazuya az ördöggel szövetkezve végül felülkerekedett az öregen, és megkaparintotta a céget is, mely később az irányítása alatt egyre korruptabb és gonoszabb lett. Heihachi az 1995-ös Tekken 2-ben tért vissza bosszúra szomjasan, Kazuyának rajta kívül pedig még többek közt későbbi szerelmével, Jun Kazamával, a híres állatvédővel is meggyűlt a baja. Eldöntötte, hogy kihirdeti a The King of Iron Fist Tournament 2-t, és egyszerre végez ellenségeivel, ám a végső összecsapás végén Heihachi megölte a trónbitorlót, kinek gyermekét Jun akkor már szíve alatt hordta. A harmadik részben már a gazdag cégvezér unokája, Jin kapta a főszerepet, az új bajnoksággal pedig Heihachi célja nem más volt, mint a világuralmának útjában álló Ogre legyőzetése, mely végül hősünknek köszönhetően teljesen dugába dőlt.

Ez a Tekken más, mint a többi
Ez a Tekken más, mint a többi

Ahogy a 2001-es Tekken 4-ben kiderült, Heihachit ezúttal sem bírták megölni, sőt az öreg cégvezér a hallhatatlanság reményében még képes volt felkutatni a húsz éve megölt fiának maradványait is. Kazuya viszont nemcsak, hogy nem halt meg, de még szövetkezett is a cég legnagyobb riválisának számító G Corporationnel. Heihachi ezért megnyitotta a The King of Iron Fist Tournament 4-et, ahol a fiú és az unoka is részt vett, a harcok fináléjában pedig Jin legyőzte Kazuyát, de ahogy őt sem, úgy anyja kérésére nagyapját sem gyilkolta meg. A családi botránysorozat a legutóbbi Tekkenben aztán tovább bonyolódott, a céget az eddig halottnak hitt Jinpachi, Heihachi ördögi erőt kapott apja vette át, akit az ötödik torna során dédunokája, Jin szintén félre állított.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 3.
  2009. 11. 03. 11:51
  közben megoldottam, kiderült hogy nem updateltem a karimat, illetve pont azt nem updateltem amelyikkel játszottam. ehhez képest normalon elvittem 3 pályával a vége előttre amikor felfedeztem eme kis hibámat, megoldottam, mondanom sem kell fényévnyi külnbségek voltak a gameplayben most már csak a cuccokra hajtok
 • 2.
  2009. 11. 02. 00:25
  én elkezdtem vinni a scenario módot, mert azért sok zsetont ad. vsz a vége felé tarthatok már - alisa ellen kell küzdenem ( ő az a rózsaszin hajú mikrobi aki végig veled van ). nem nagyon sikerül legyőzni, hülyére ver, mondhatni semmi esélyem, tökmindegy melyik karakterrel megyek. néhűnyszor sikerült levenni felére a hp-ját, na akkor még jobban megőrül és tényleg lehetlen még megütni is nemhogy legyőzni. valakinek sikerült ez a része?
 • 1.
  2009. 11. 01. 11:45
  Nagyon addiktív a játék, aki teheti próbálja ki!