Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Ninja Gaiden Sigma 2 - Nehéz a nindzsák élete

 • Dátum | 2009.10.28 15:01
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK2004-ben a Team Ninja nagyon jó lehetőséget kapott: feltámaszthatták a Ninja Gaiden sorozatot. A feladatot tökéletesen hajtották végre, az Xbox exkluzív első rész fogadtatása kitűnő volt: remek kritikákat kapott és a játékosok is szerették, talán csak azt lehetett felróni neki, hogy cseppet nehézre sikerült. A folytatás biztosra vehető volt, ám szerencsére a fejlesztő boszorkánykonyhájában több felé is tekintgettek. Három évvel az első rész megjelenése után megérkezett a Ninja Gaiden Sigma, mint PS3 exkluzív cím. Ez nem volt más, mint az eredeti első rész kisebb-nagyobb változtatásokkal, és természetesen az új hardvernek hála sokkal durvább grafikával. Akkoriban még a PS-nek nagyon kellettek a minőségi címek, így a Sigma egyből a toplisták élére került, pedig ez sem épp az átlagos kaszabolós játék volt (máig tartom, hogy a nehezebb fokozatok csak fanoknak és gyakorló mazochistáknak vannak). Eközben persze már gőzerővel készült a második rész, ami ismét konzolt váltott: a Ninja Gaiden 2 Xbox 360 exkluzív cím lett. Persze spekulációk már voltak arról, hogy ha így megy tovább, akkor minek kell következnie? Természetesen mai tesztünk alanyának, a hó elején megérkezett Sigma 2-nek! (Ami mielőtt bárkinek is kétségei támadnának, PS3 exkluzív)

A karakterek balról jobbra: Ryu, Ayane, Momiji és Rachel
A karakterek balról jobbra: Ryu, Ayane, Momiji és Rachel

A főszereplőnk ezúttal is Ryu Hayabusa, a nindzsák Supermanje. Bár a történet az első rész után játszódik, elég lazán kapcsolódik csak ahhoz, és igazából jobb lett volna, ha nem is erőltetik a folytatás érzést, mert több sebből vérzik (az első részben például teljesen kihalt volt a felgyújtott Hayabusa falu). Nagyon ötletes azonban, hogy amíg a játék fájlokat másolgat a merevlemezre (ezt sajnos nem kerülhetjük meg, és nem is igazán segít a nagy töltési időkön), addig egy képregényszerű intróban végignézhetjük amint Joe (Ryu apja) megküzd egy vámpír vezérrel, majd Ryu is csatlakozik hozzá, és bár végül sikerrel járnak, Joe megsérül, így kénytelen az ágyat nyomni, pedig sötét dolgok készülődnek odakint.

Az új karakter Sonia. Vajon kinek dolgozik?
Az új karakter Sonia. Vajon kinek dolgozik?

Új játék indításánál (eleinte sok mást nem igazán tehetünk) folytatódik a történet, és kiderül, hogy az öreg Muramasa boltot nyitott Tokyo-ban, ahová betér egy új szereplő, Sonia, és szerény személyünk iránt érdeklődik, merthogy fontos mondanivalója van számunkra. Közben azonban lerohanják a helységet a Fekete Pók Klán nindzsái és elkapják a Team Ninjától megszokott idomokkal rendelkező lánykát. Ryu ekkor érkezik meg, de a túlerő miatt már nem tudja megadakályozni, hogy Soniat elhurcolják. Innentől miénk az irányítás.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 10. 29. 09:26
  Ne aggódj, nem tudsz rosszat venni, már jó ideje DualShock 3-mal adnak minden PS3-at (az meg kb Sixaxis+rezgő) :) Örülök ha Nagonál jól ment Sixaxissal, lehet nálam van a probléma, csak gondoltam inkább leírom, minthogy valakinek gondja legyen belőle. De a demóval szerencsére kipróbálható
 • 4.
  2009. 10. 29. 07:53

  Hát igen, a ninja gaidenból még az 1000 éves 2Ds játékok sem voltam csúcs könnyűek :D No de hát mit is várnánk a japánoktól, akiknek csak az okoz igazán élvezetet, ha olyan játékkal játszanak, ami mások számára játszhatatlanul nehéz :DAz, hogy van japán hang, az már nagyon nem ártott, nagyon el tud rontani hangulatot egy elrontott szinkron (bár konkrétan itt a cikkben nem jöttem rá, csak sejtem, hogy az angol hangról mondtál véleményt, akkor ezek szerint itt nem lett rossz az sem), és japánon kívülre általában már a szinkronos változat érkezik."az átvezető animációkban is sokkal több karakter látható egyszerre egy képen" Ez azt jelenti, hogy azok is a játék motorjával mennek és nem előre renderelt filmek? Mostanában mintha nagyon rászoktak volna erre a módszerre :) (Jó, mondjuk ilyen vason meg is tehetik)Nálunk (barátomnál) nem jött elő a "beragad a bal kar fölfele" probléma sixaxissal. Kíváncsi lennék a többiekre, hogy mennyire jellemző ez, mert nem mindegy, hogy vegyek-e plusz külön kontrollert majd amikor Ps3at veszek.Mivel tulajdonképpen mindenről írtál, ami a játékkal kapcsolatban érdekelhetett, ezért számomra tökéletes volt ez a cikk, köszönöm! :)

 • 3.
  2009. 10. 28. 23:45
  Az említett két játék mondjuk pont PS-es (a sima Ninja Gaiden 2 Boxos). Ilyen típusú játékban ami még exkluzív PS3-ra az a Heavenly Sword, hirtelen több nem jut eszembe (mondjuk ez nem azt jelenti, hogy nincs, de túl fontos nem lehet <img src= )
 • 2.
  2009. 10. 28. 22:55
  nemtudom, hogy miert nem lehet hasonlo kaliberu hack'n'slash jatekokat pcre csinalni. nagyon sajnalom, hogy peldaul a god of warral illetve ezzel sem tudok jatszani mert nincsen konzolom. pedig szerintem siman elvezhetobb is lenne gamepaddal + 1 nagyobb monitorral a gep elott jatszani ezekkel. mar gondolkoztam azon, hogy beszerzek eppen ezek a fajta jatekok miatt 1 konzolt, de az 1iket ps-re, a masikat meg xbox-ra adjak ki ... az egesz ahogy van ...
 • 1.
  2009. 10. 28. 20:38
  VISSZA A CIKKHEZ

  kíváncsivá tett ez a különböző grafika dolog, csodálkozva láttam a neten keringő képeken h milyen fakó az x360 grafikája ebben a játékban (pedig általában a ps3 "kiváltsága" ez), de még nagyobbat csodálkoztam azon h milyen szinten vannak grafikailag lemaradva a konzolok a pc mögött... Nekem iszonyatosan szúrja a szemem a textúra szűrés kvázi teljes hiánya, és a fények sem az igaziak.