Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

A hónap játéka – 2009. szeptember

 • Dátum | 2009.10.06 15:35
 • Szerző | Svindler
 • Csoport | JÁTÉK

Véget ért a nyár, és a játékipar kezd magára találni. Reklámhadjáratok indultak mindenhol a világon, előkészítvén a terepet a legnagyobb címeknek, miközben a fejlesztők az utolsó simításokat végzik a programkódokon: innentől már a kiadók állnak a középpontban. Hiába a sok elcsúsztatott játék, most ősszel is csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy mivel játszunk, tobzódunk az AAA kategóriás játékokban. Bár a java még hátravan, már szeptemberben sem lehetett unatkozni. A PC-sek táborának ez a hónap nagyrészt a lemaradások pótlásáról szólt, hiszen az új Batman mellett megérkezett például a régóta várt Resident Evil 5 és a Red Faction: Guerrilla is. Az autós játékok kedvelői is örülhettek, mert az EA jó szokásához híven, az új Need for Speedet egyszerre indította el minden platformon. Mivel innentől kezdve eléggé eltérnek majd egymástól a három platform szoftverei (PC, PS3, Xbox 360), ezért már mi is három győztest hirdetünk, és olvasói szavazásból is három lesz.

Csapjunk is bele, lássuk mivel próbáltak elkápráztatni minket szeptemberben a kiadók, és ezek közül szerintünk, mik voltak a legkiemelkedőbbek! Eleinte azon gondolkoztunk, hogy PC-n egy frissebb címet jelölünk ám elnézve az egyébként már elég impozáns felhozatalt, úgy gondoltuk, hogy ezekből még mindig a Arkham Asylum a legjobb, kedvenc bőregerünk így a szétválasztott szavazásnak hála, már a második „Hónap játéka” díját söpörheti be a Batmobile-ba. Jól mutat majd a barlang falán.

Hát... még mindig megérdemlem.
Hát... még mindig megérdemlem.

Konzolokon már egy kicsit nehezebb volt a döntés, öt kiemelkedő játék között vacilláltunk: DiRT 2, Shift, Mini Ninjas, IL-2, és boxon a Halo 3: ODST. Némi vita után arra jutottunk, hogy boxon, talán azért mert már egybeforrt a platform ezzel a címmel, de a legnagyobb feeling az ODST volt. Úgy látszik a Halo univerzum még bírja a bőrnyúzást, remélhetőleg azért nem esnek majd át a ló túloldalára, megrészegülve a sikertől.
PS3-on a maradék négy címből a két autós került ki győztesen. Az új Shiftet szerettük, mert végre jó játékot kaptunk az NFS logó alatt, de nem tudjuk ettől még a DiRT 2 fölé helyezni, mert a maga kategóriájában az is nagyon jól sikerült. Nem szokásunk holtversenyt hirdetni, de most ez lesz, a szerkesztőségben mindenki makacsul ragaszkodott a saját véleményéhez, ki ezt szerette jobban, ki azt. Szerintetek?

Olvasói szavazás

Előző hónapban a Batman mellett a Wolfenstein egész jól szerepelt, de mi igazából ezt annak tudjuk be, hogy sok PC-s az előbbit nem ismervén szavazott az utóbbira (a későbbi fórum hozzászólások között is voltak, amik ezt támasztották alá). Egyszerűen nem egy súlycsoport a kettő, hiába nagy név örököse a Wolf. Most viszont minden platformon sokkal nagyobb és komolyabb a mezőny, kíváncsian várjuk, Ti mit gondoltok a szeptemberről. Induljon hát a szavazás!

Mi volt 2009 szeptemberének legjobb PC-s játéka?Mi volt 2009 szeptemberének legjobb PlayStation 3-as játéka?Mi volt 2009 szeptemberének legjobb Xbox 360-as játéka?Kapcsolódó cikkek:
Aion: Tower of Eternity (béta)
Batman - Arkham Asylum
Blood Bowl
Colin McRae: DiRT 2
Guitar Hero 5
Halo 3: ODST
Heroes Over Europe
IL-2 Sturmovik
Majesty 2
Marvel: Ultimate Alliance 2
Mini Ninjas
Need for Speed: Shift
Red Faction: Guerrilla
Resident Evil 5
Wet
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:
A hónap játéka – 2009. augusztus
A hónap játéka – 2009. július
A hónap játéka – 2009. június
A hónap játéka 2009. május
A hónap (PC) játéka – 2009. április

A hónap (PC) játéka – 2009. március

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 5.
  2009. 10. 08. 03:30
  Zoe01: ne is mond, már most rettegek attól hogy mi jön most. A PS3 felhozatal októberben brutális (csak nekem az általad említetteken kívül még szívem csücske a Ratchet is)
 • 4.
  2009. 10. 08. 00:35
  1. Resident Evil 5.
  2. Batman AA
  Részemről ez a sorrend. Azért nem a legjobb a Batman, mert szerintem túl rövid, kevés az ellenfél, batarang batarang batarang. Viszont grafikára mindkét játék nagyon ütős! A Shift szerintem 10-11-edik helyre még befér.
 • 3.
  2009. 10. 07. 19:53
  Pc-n egyértelműen a Batman AA a nyerő nálam is, bár ha a konzolos verziókkal egyidőben jelent volna meg, akkor a PS3-ast jelöltem volna. Másodikként a Resi 5-öt mondanám (ha lehetne többet is jelölni egy platformon belül), ismét minőségi munkát végzett a Capcom, nagyon jó portot kaptunk tőlük.

  Jövő hónapban viszont gondban leszek. Uncharted2 (aminek a multi demóját már rongyosra játszottam <img src=), Brütal Legend, mindkettő év játéka nálam, aztán ott van még a Demon's Souls is, ami eddig szinte mindenhol jó értékeléseket kapott, végre megjelenik egy igazán jó rpg ps3-ra is.

  Ezt a platformokra "bontást" meg nagyon jó ötletnek tartom, remélem maradtok is ennél a jövőben. <img src=
 • 2.
  2009. 10. 07. 13:31
  A szerkesztőségben a vélemények fele ez volt kb <img src=
  Ahogy elnézem a szavazást, mások is Dirt2-t preferálják a két játék közül
 • 1.
  2009. 10. 07. 12:42
  VISSZA A CIKKHEZ

  hát igen... nem csodálom hogy a Batman vezet PC-s gamek között. Nagyon nagyot alkottak a készítők. Szerintem a Fable óta ilyen tökéletes game nem jött ki.
  Amúgy sztem a Mini ninjas is megér egy misét<img src= nekem nagyon tetszett, bár grafikába meg nehézségben nincs a topon, meg már 1000. ilyen kaliberű game, de el lehet vele hülyülni<img src=
  A shift-ről inkább nem nyilatkozom. Bár azért hozzá kell tenni hogy sokat fejlődtek, DE...