Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Tropico 3: Te lehetsz az új Castro!

 • Dátum | 2009.10.25 14:34
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

A különböző menedzserjátékok Kánaánja a '90-es évek elmúltával véget ért, de időről időre azért feltűnnek még a régi nagy sorozatok madárlátta folytatásai. Szerény személyem elég finnyás ízléssel bír a műfajt illetően, így a 2003-ban megjelent Rollercoaster Tycoon 3 óta nem született olyan játék a stílusban, ami megdobogtatta volna jóhoz szokott ketyegőmet. Most viszont itt az új Tropico, ami a kissé más vizeken hajózó második rész után visszatért a gyökerekhez, hogy megmutassa, lehet még újat mutatni a diktátori székbe poshadt, szivarozó szakállkirályoknak. Reszkess Castro!

Válassz paradicsomot!
Válassz paradicsomot!

Rossznak lenni jó

A játékban egy képzelt dél-amerikai paradicsom, Tropico felett vehetjük át az irányítást, mint frissen megválasztott diktá... akarom mondani, elnök. Talpnya... izé, tanácsadóink és semmireke... országunk lakói csak "El presidente" néven ismernek minket, és dolguk a mi teljes nyugalmunk, jólétünk és boldogságunk biztosítása. A játék a kampány mellett skirmish-módban is játszható, így gyakorlatilag nincs mi visszafogja nyers hatalomvágyunkat, sőt, a játék elején még avatart is választhatunk valamelyik jól ismert nagy vezető személyében. Che Guevara, Fidel Castro, vagy Eva Peron... a lehetőségek közel határtalanok, szóval jól válasszuk meg hivatalos népnyúzónkat!

Ööö... hát, ha valaki őt akarja követni, jobb, ha csak a játékban teszi!
Ööö... hát, ha valaki őt akarja követni, jobb, ha csak a játékban teszi!

A játékmenet innentől kezdve adja magát, hisz amint rányomunk a tutorial módra, egyik nyájas segítőnk egyből magyarázni kezdi tropicoi ténykedésünket. Az oktatómód nagyon igényes és jól tálalt, s ami a legfontosabb, nagyon hasznos is. Az irányítás persze sokban nem különbözik a régi Torpicotól. Most is alul van a használati sáv rajta minden hasznos és kellő információval, míg a térkép ismét a bal alsó sarokba került. Az egész játék inkább tűnik az első rész remake-jének, mint valódi harmadik résznek, főleg hogy a teljes körítés megegyezik a klasszikus játékkal. Itt is 1950-ben kezdünk, itt is ugyanazokkal a problémákkal kell megküzdenünk, és úgy összességében itt is azt csináljuk, amit régen már megszerettünk. Némiképp érthető ötlet, hisz mi nem romlott el, nem javítandó, de ez így egy kicsit mégis mulatságos, hisz a Tropico 3 sok tekintetben az első rész 3D-be ültetett változata lett.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 7.
  2009. 10. 30. 15:37
  svindler: ja, szóval lehetne bűnronda is, akkor is magas pontszámot kapna, mert a hasonló játékoknál sokkal szebb? Ez nagyon logikus... kange: hát mondjuk az "Igen, pár éve a Far Cry nézett így ki"
 • 6.
  2009. 10. 27. 22:48
  Én akárhogy keresem, ezt az egy "hasonló" szöveget találtam: "karaktermodellek olyanok, hogy pár éve még az FPS-ek is alig mutattak szebbeket, míg maga a táj akkora és olyan részletgazdag, hogy Far Cry 2 ide, Crysis oda, biz odaver még a leghisztérikusabb grafikaőrülteknek is."
  Szóval Blade én sem értem, hogy mi a bajod... <img src=

  Amúgy a játék sztem nem kicsit nehéz. Legalábbis nekem. Én egyik előddel sem játszottam, és az utolsó hasonló stílusú game a Railroad Tycoon 3 volt az életemben, de nekem kifejezetten tetszik. A grafika tényleg gyönyörű, jó zene (bár pár óra után unalmas lesz ugyanazt hallgatni) még az irányítással sincs bajom. Amivel viszont van, az a kevés oktatás és/vagy információ. Pl. fogalmam sincs, hogy egy adott farm mennyi lakost tud maximum kiszolgálni, vagy a bánya/favágók stb. mennyi következő szintű épületet. Jójó, értem én, hogy tapasztaljam ki, nah de... :S Még a lakó épületek megépítése is gondot okoz, hiszen fogalmam sincs, mennyi kell.

  De azért tetszik, lefoglal a kis paradicsomom építgetése, csak be kell tanulni. De eddig csalás nélkül nyertem minden választást! <img src=
 • 5.
  2009. 10. 27. 11:04
  Blade: most hirtelen nem kerestem ki a szövegben, de azt hiszem több éves FPS-ekhez hasonlította, nem pedig ilyen menedzselős programokhoz, ezekben a grafika sosem volt etalon, és a mezőnyben így nem nehéz helyt állni.
 • 4.
  2009. 10. 26. 18:10
  Nem akarok rosszmájú lenni, de most ott áll hogy úgy fest mint egy ötéves program, mégis gyönyörű és 10-ből kilenc a látvány? Így egy kis ellentmondást érzek benne
 • 3.
  2009. 10. 26. 14:10
  na kipróbáltam ezt is (sajnos ez csak feliratos), és azt kell mondjam, hogy az első rész jobb grafikával és némi újdonsággal. Tetszik<img src=
 • 2.
  2009. 10. 26. 01:22
  az első rész pedig mekkora király volt <img src=DDDD
 • 1.
  2009. 10. 25. 20:57
  VISSZA A CIKKHEZ

  úú én még az első résszel játszottam nagyon sokat. Magyar szinkronos volt <img src=