Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

PES 2010 - A BL döntőig meg sem állunk!

 • Dátum | 2009.11.03 20:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Egy játék újságíró  számára mindig hálátlan feladat focis címeket tesztelni. A FIFA és a PES immáron közel egy évtizede marja egymást, a nagy párharcnak pedig nem csak szemtanúi, de résztvevői, sőt gerjesztői is vagyunk. Ha egyik évben az EA játékát hozzuk ki győztesen, akkor a PES tábor lázad fel az újság ellen, ha viszont az ő kedvencük nyer, akkor a FIFA rajongók szedik szét a szerkesztőséget. Ez elől nem lehet elmenekülni, keményvonalas játékteszterekként pedig bár nehezen, de sikerült beletörődtünk a dolgokba. Most következzen a Pro Evolution Soccer 2010 próbája, és ahogy a FIFA 10-et, úgy a fair play jegyében ezt is újgenerációs konzolon, egészen pontosan Xbox 360-on teszteltük le. Mindenki felkészült? Kezdődjék a háború!

Aki megtalálja a háttérben a Konami reklámot, az kap egy gumicukrot!
Aki megtalálja a háttérben a Konami reklámot, az kap egy gumicukrot!

Ahogy az előző években, a Pro Evolution Soccer idén is átesett kisebb-nagyobb javításokon, egy arasznyival mindenben jobb lett az előzőnél, ám nem csak a változatosság miatt érdemes beszerezni belőle egy példányt a FIFA mellé. A Konami hosszú tárgyalásokat követően tavaly elnyerte a Bajnokok Ligájához tartozó jogokat, így a játéknak köszönhetően újfent részt vehetünk a kicsiny hazánkat is felkorbácsoló UEFA sorozatban. A Champions League menüpontra nyomva tolhatunk barátságos meccseket, de lejátszhatjuk az egész bajnokságot is, az elejétől a végéig. A sorozat hatalmas élményt nyújt az UEFA megszállottaknak, a menü itt átalakul királykékké, az animációk csak a kupáról szólnak, valamint a Royal Philharmonic Orchestra és az Academy of St. Martin in the Fields által közösen előadott UEFA induló is többször felcsendül. Hát kell ennél nagyobb ajándék egy igazi drukkernek?

Egy klasszikus összecsapás: kékek a pirosak ellen
Egy klasszikus összecsapás: kékek a pirosak ellen

Az UEFA fordulókon kívül hagyományos meccseket is tolhatunk a PES 2010-ben. A játék kinézete ilyenkor alapértelmezett szürke-magenta színkombinációba öltözik, a betonpályát szimbolizáló menüben a pontok pedig a kezdőkör köré kerülnek. Az Exhibition menüpont alatt játszhatunk sima barátságos meccseket, a Master League szolgál a már jól ismert menedzselésre, a League Cup a különböző bajnokságok és tournamentek otthona, míg a Become a Legend a FIFA-féle Be a pro alternatívája, melynek segítségével mindig csak egyetlen, előre kiválasztott embert tudunk irányítani. A többi menüponton végigfutva még megemlítendő a Community, ami a többjátékos bajnokságok otthona, a multiplayer meccseket kiszolgáló Online, a különböző helyzetek gyakorlására jó Training, a játékosok és csapatok neveinek megváltoztatását lehetővé tevő Edit, illetve a beállításokat rejtő System Settings. A különböző lehetőségeket nem kell ecsetelni, mindegyik a klasszikus séma szerint működik, senkit nem fog meglepetés érni ezek alatt.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 11. 04. 12:21
  De most xbox360-ról van szó te elvetemült nagyokos!
 • 10.
  2009. 11. 04. 12:13
  Mi ez? Pont, hogy a PES az életszerű játék, és nem a fifa... Amikor vonalon húzzák a labdát egyik játékostól a másikig.... Meg lehet nézni a fejeket, Van Persie feje, hol hasonlít rá, sehol... A PES sokkal szebben dolgozta ki az arcokat, a mezek gyűrődését, az esős meccseket, a gyep hiányokat néhol a pályán. A pc-s verzióról beszélek. A kedves cikkíró tán elnézett valamit?????? Komolyan mikor látja már be mindenki, hogy a PES ezerszer jobb mindenben a fifa-nál....
 • 9.
  2009. 11. 03. 23:08
  Nem kell idekeverni a pc-s FIFA-t, mert az egy hulladék, attól tényleg jobb a PES, de hát itt most xbox360-ról van szó és szerintem itt a FIFA a jobb sokkal. Én pc-n is és xbox360-on is kipróbáltam mindkettő játékot. A cikk írója szerinte a PES-ben élethűbb az emberek mozgása, hát nekem meg pont ez az egyik pont ahol elvérzik a FIFA-val szemben, mert szerintem a FIFA-ban jobb az emberek mozgása. A másik, hogy a PES-ben jó lenne a nehézségi szint elosztása, szerintem ez is hülyeség, mert regular-on nagyon könnyü, professional-on meg már irtó nehéz, a két szint között pedig hatalmas űr, ami bosszantó. De ettől eltekintve jó játék, és tetszik benne a BL, bár tényleg érthetetlen, hogy miért nem az a 32 csapat van benne, akik a való életben is.
 • 8.
  2009. 11. 03. 22:51
  És még az áruk is ugyanannyi. Ember legyen a talpán aki dönteni tud. Szerintem a grafika egy szintig /6-od rangú dolog, amíg felismered, hogy ki-kicsoda addig szerintem ne az legyen már a legfontosabb. Első focis játékom a Fifa 07 volt, engem már az a grafika is lenyűgözött, éppen ezért ezek az évenkénti foltozgatások inkább pénzlenyúlásnak tűnnek, mint valós fejlesztésnek. Azért viszont őszinte részvétem, a konzolostársadalomnak, hogy nem tudják egy moddal megoldani ezeket a licencelési gondokat. Évekkel ezelőtt láttam egy London F.C-s screenshotot(az talán az Arsenal volt) és mélyen megrázott, hogy itt tartunk
 • 7.
  2009. 11. 03. 22:12
  Pc-n egy hiba van, hogy a kapusok sok gólt engednek be, amúgy tényleg tökéletes! Csak egy dolgot hiányolok belőle, a boxos fifa passzrendszerét, mert abban sokkal jobban számít, hogy meddig nyomod, pesben csak az, hogy nagyjából meddig (közeli-távoli emberhez passzoljon)
 • 6.
  2009. 11. 03. 22:09
  Innen leszűrhető hányan olvassák el a cikket!!! "Most következzen a Pro Evolution Soccer 2010 próbája, és ahogy a FIFA 10-et, úgy a fair play jegyében ezt is újgenerációs konzolon, egészen pontosan Xbox 360-on teszteltük le." Xbox 360on tényleg csúnya a PES, ugye nem is lehet állítani (D@aniel)! Ricsi120, Xboxos verziókról van szó még mindig... Ráadásképp játékélményben én a boxos fifát jobbnak találtam! És igen, én egy vérbeli PC-s PES rajongó vagyok a 3as verzió óta, még ha az diavetítés is volt mindegyik gépen!
 • 5.
  2009. 11. 03. 21:51

  ha konzolon próbáltátok akkor srry

  de ha jól értem akkor ez a game pc-n hibátlan mert ugye mindkét hibaként feldorolt tényező pc-n nincs.

 • 4.
  2009. 11. 03. 21:47
  hát apám rántsd fel rendesen a grafikát és meglátod hogy az bizony nemgyenge a gumicukromat meg kérem
 • 3.
  2009. 11. 03. 21:38

  Kérem a gumicukromat a( tribünökre van felírva és a pálya melletti raklámtáblákra  )

  na még páran kérjük a gumicukrunkat  és DHL-es kocsi rohangálhat az egész országban gumicukrot osztani 

 • 2.
  2009. 11. 03. 21:36
  Hát barátom, ez a játék 80%? Nem értem hogy miért csak ennyit adtál, ez a játék is minimum 90%. Ráadásul ha próbáltad volna a Fifa2010 PC verzióját rájönnél hogy ez egy megváltás ahhoz képest.
 • 1.
  2009. 11. 03. 21:14
  Gyenge grafika? Jól vagy ember?