Shop menü

FELTÖRTÉK AZ NVIDIA TAIWAN HIVATALOS TWITTER OLDALÁT

A támadók célja mindössze az volt, hogy reklámozzák az egyik kriptovalutát.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Feltörték az Nvidia Taiwan hivatalos Twitter oldalát

A Twitter virtuális hasábjain keresztül a „Twitter Blue” funkciónak köszönhetően, ami egy megvásárolható, az adott csatornát hivatalosnak minősítő kék pipa formájában állt rendelkezésre, elég sok hamis fiók és csatorna jött létre az elmúlt időszakban, így a funkciót jegelték is, ám akár még ebben a hónapban elindulhat végleges formájában, legalábbis ezt szeretné Elon Musk.

Ennek megfelelően még a hivatalosnak tűnő csatornák linkjeit is érdemes ellenőrizni, mielőtt rájuk kattintunk, nehogy valami problémát okozzanak a későbbiekben. Az Nvidia Taiwan hivatalos Twitter oldala egy ténylegesen hivatalos csatorna, ami 2019 óta létezik, igaz, nem viszik túlzásba a használatát, és a jelek szerint a megfelelő védelmét sem.

Galéria megnyitása

Az említett Twitter oldalon megjelent egy furcsa tartalom, ami a Dogecoin vásárlására buzdítja az oldal követőit. Mivel hivatalos csatornáról van szó, két dolog lehetséges: vagy olyan illető fért hozzá cégen belül, akinek nem kellett volna; vagy pedig feltörték a csatornát – jelen esetben úgy tűnik, utóbbiról van szó.

Ezért is érdemes időnként jelszót változtatni, ezt pedig kétfaktoros hitelesítéssel is kiegészíthetjük a még magasabb szintű védelem érdekében. Ez átlagfelhasználói fiókoknál is fontos lehet, egy ekkora cég hivatalos csatornájánál pedig nélkülözhetetlen. Remélhetőleg az eset hatására el fogják végezni a szükséges óvintézkedéseket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére