Shop menü

ELON MUSK: MÉG EBBEN A HÓNAPBAN ELINDUL A TWITTER BLUE

A hatalmas blamát követően sem tétlenkedik Musk, minden erővel a célok elérésére koncentrál, és két héten belül elindítja az új előfizetési rendszert.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elon Musk: Még ebben a hónapban elindul a Twitter Blue

Hatalmas felfordulást okozott a Twitteren, amikor a felhasználók egy részének elérhetővé vált iOS-en a Twitter Blue előfizetési opció. Alig több mint egy nappal később le is állította a mikroblog az újítást. Várható volt, hogy nem lesz végleges a döntés, és igazából az sem meglepő, hogy nem kell sokat várni arra, hogy a lehetőséget ismét elindítsák a fejlesztők.

Elon Musk bejelentette a mikroblogon, hogy november 29-én újra elérhetővé válik a Twitter Blue.

A platform újdonsült tulajdonosa alapos káoszba taszította a platformot, és csak remélni tudjuk, hogy ebben a nagyon szűk időintervallumban sikerül olyan fejlesztéseket eszközölni, amikkel biztonságosan tudja a Twitter Blue-t elindítani. A visszaéléseket mindenképpen meg kell előzni, és arra már ki is adott Musk egy szabályzatot, hogy milyen következményekkel járnak azok az esetek, amikben valaki például másnak adja ki magát a mikroblogon.

Kihangsúlyozta az új vezető, hogy sziklaszilárd döntésről van szó, tehát egészen biztosak lehetünk abban, hogy november 29-én tényleg elindul majd a Twitter Blue. Azt azonban nehéz megmondani, hogy milyen köntösbe fog bújni, mert változni fog, az egészen biztos. A Twitternek meg kell akadályoznia, hogy jelentős visszaélések legyenek, ahhoz azonban, hogy ez működhessen, egy komplex azonosítási rendszert kellene létrehozni, amiben a felhasználók valós hitelesítésen esnek át. Ez ma már egyáltalán nem ördögtől való, noha a közösségi térben nem is túl elterjedt a dolog.

Galéria megnyitása

Elon Musk egyébként alapvetően korrekt előfizetési lehetőséget kínált, amikor meglebegtette a 8 dolláros áron elérhető Twitter Blue-t, hiába követte a döntést óriási felhördülés. Eddig a Blue előfizetők alig kaptak valamit a pénzükért, és már így is 5 dollárba került. Az új Twitter Blue olyan hasznos extrákkal szolgál, ami a mikroblog oldaláról is extra befektetéseket igényel, de a cél az volt, hogy valóban érezhető előnyökkel járjon.

A 8 dolláros árazással bejelentett Twitter Blue az eredeti tervek szerint a kék pipa biztosítása mellett felszámolná a reklámok jelentős részét. De ami ennél is fontosabb, hogy lehetőséget nyújtana az embereknek arra, hogy akár a mostaninál sokkal hosszabb videókat, hangfelvételeket is megoszthassanak a platformon. Ezzel megnyílna a lehetőség azok előtt, akik előszeretettel készítenek videós tartalmakat, esetleg podcastokon dolgoznak.

További előnye lenne a Twitter Blue-nak, hogy kiemelten lennének kezelve az előfizetők által publikált dolgok, sőt mi több, a fizető vendégek válasz üzenetei is fentebb lennének rangsorolva. Musk úgy véli, hogy ez hosszabb távon segít a botok és spam fiókok elleni küzdelemben, hiszen nem tudnak majd annyira érvényesülni, amennyire eddig. Kivéve persze, de mindegyik fiók után befizetik a 8 dollárt, de ez az elején még talán járható útnak tűnhet, de hosszabb távon nem kifizetődő az üzletember szerint.

Galéria megnyitása

Azok, akik befizetnek a Blue-ra később további extrákból részesülhetnek, és eleve hamarabb próbálhatják majd ki az újdonságokat. A későbbiekben érkező fejlesztésekhez kicsit mindig korábban férhetnek majd hozzá azok, akik fizetnek. Ez már több szolgáltatásnál is hasonlóan alakul mostanra.

Ez mind teljesen elfogadhatónak hangzik az előfizetésért cserébe, csakhogy a napokban a Twitter Blue úgy vált elérhetővé, hogy igazából a felsorolt előnyök javánál még az a kiegészítést szerepelt, hogy „coming soon”. Tehát az igazán komoly gond az itt, hogy első körben Elon Musk szinte tényleg csak a kék pipát adta azoknak, akik kifizették a megnövelt előfizetési díjat.

Nem vagyunk biztosak abban, hogy a következő napokban ezen a fronton komoly változás következhet be. Ha így lesz, és tényleg félkésznek is nehezen nevezhető formában fog befutni a Twitter Blue, tovább mélyülhet az a válsághelyzet, ami mostanra a platform körül kialakult.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére