A hónap játéka – 2009. szeptember

Véget ért az uborkaszezon, így már van miből válogatni, a szeptember elég termékeny volt.

A hónap játéka – 2009. szeptember

A hónap játéka - 2009. szeptember

Véget ért a nyár, és a játékipar kezd magára találni. Reklámhadjáratok indultak mindenhol a világon, előkészítvén a terepet a legnagyobb címeknek, miközben a fejlesztők az utolsó simításokat végzik a programkódokon: innentől már a kiadók állnak a középpontban. Hiába a sok elcsúsztatott játék, most ősszel is csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy mivel játszunk, tobzódunk az AAA kategóriás játékokban. Bár a java még hátravan, már szeptemberben sem lehetett unatkozni. A PC-sek táborának ez a hónap nagyrészt a lemaradások pótlásáról szólt, hiszen az új Batman mellett megérkezett például a régóta várt Resident Evil 5 és a Red Faction: Guerrilla is. Az autós játékok kedvelői is örülhettek, mert az EA jó szokásához híven, az új Need for Speedet egyszerre indította el minden platformon. Mivel innentől kezdve eléggé eltérnek majd egymástól a három platform szoftverei (PC, PS3, Xbox 360), ezért már mi is három győztest hirdetünk, és olvasói szavazásból is három lesz.

Csapjunk is bele, lássuk mivel próbáltak elkápráztatni minket szeptemberben a kiadók, és ezek közül szerintünk, mik voltak a legkiemelkedőbbek! Eleinte azon gondolkoztunk, hogy PC-n egy frissebb címet jelölünk ám elnézve az egyébként már elég impozáns felhozatalt, úgy gondoltuk, hogy ezekből még mindig a Arkham Asylum a legjobb, kedvenc bőregerünk így a szétválasztott szavazásnak hála, már a második „Hónap játéka” díját söpörheti be a Batmobile-ba. Jól mutat majd a barlang falán.

Konzolokon már egy kicsit nehezebb volt a döntés, öt kiemelkedő játék között vacilláltunk: DiRT 2, Shift, Mini Ninjas, IL-2, és boxon a Halo 3: ODST. Némi vita után arra jutottunk, hogy boxon, talán azért mert már egybeforrt a platform ezzel a címmel, de a legnagyobb feeling az ODST volt. Úgy látszik a Halo univerzum még bírja a bőrnyúzást, remélhetőleg azért nem esnek majd át a ló túloldalára, megrészegülve a sikertől.

PS3-on a maradék négy címből a két autós került ki győztesen. Az új Shiftet szerettük, mert végre jó játékot kaptunk az NFS logó alatt, de nem tudjuk ettől még a DiRT 2 fölé helyezni, mert a maga kategóriájában az is nagyon jól sikerült. Nem szokásunk holtversenyt hirdetni, de most ez lesz, a szerkesztőségben mindenki makacsul ragaszkodott a saját véleményéhez, ki ezt szerette jobban, ki azt. Szerintetek?

Olvasói szavazás

Előző hónapban a Batman mellett a Wolfenstein egész jól szerepelt, de mi igazából ezt annak tudjuk be, hogy sok PC-s az előbbit nem ismervén szavazott az utóbbira (a későbbi fórum hozzászólások között is voltak, amik ezt támasztották alá). Egyszerűen nem egy súlycsoport a kettő, hiába nagy név örököse a Wolf. Most viszont minden platformon sokkal nagyobb és komolyabb a mezőny, kíváncsian várjuk, Ti mit gondoltok a szeptemberről. Induljon hát a szavazás!

[vote id="10" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[vote id="11" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[vote id="12" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:

Aion: Tower of Eternity (béta)

Batman - Arkham Asylum

Blood Bowl

Colin McRae: DiRT 2

Guitar Hero 5

Halo 3: ODST

Heroes Over Europe

IL-2 Sturmovik

Majesty 2

Marvel: Ultimate Alliance 2

Mini Ninjas

Need for Speed: Shift

Red Faction: Guerrilla

Resident Evil 5

Wet

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:

A hónap játéka – 2009. augusztus

A hónap játéka – 2009. július

A hónap játéka – 2009. június

A hónap játéka

– 2009. május[link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka_%E2%80%93_2009._aprilis/433/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. április[/link][link target="_blank" href="/jatekok/a_honap_(pc)_jateka___2009._marcius/406/"]

A hónap (PC) játéka – 2009. március[/link]

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward