Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Batman: Arkham Asylum - Joker bosszúja

 • Dátum | 2009.08.24 18:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

Bruce Wayne. Milliárdos gyártulajdonos, Gotham City egyik legbefolyásosabb embere. Szívtipró playboy, az üzleti világ császára. Az irigyelt fényűző élet mögött viszont sötét titok húzódik meg, amikor leszáll az este, Bruce Wayne fekete denevérruhát ölt és az éjszakába veti magát, hajnalig harcolva az alvilági erők ellen. Ő a Batman. A törvényen kívüli elszánt lovag, aki miután kisgyermek korában szemtanúja volt szülei meggyilkolásának, elhatározta, hogy a bűn elleni küzdelemre teszi fel az életét. Nincs különleges képessége, viszont saját fejlesztésű csúcstechnológiás eszközeivel, méregdrága kiegészítőivel, csavaros eszével, és hatalmas testi erejével képes fellépni a béke és nyugalom megzavaróival szemben.

Batman, a Denevérember
Batman, a Denevérember

A Denevérember elsőként a Detective Comics sorozat 1937. májusi számában tűnt fel, mint a rendőrség álruhát öltött önjelölt segítője. A DC kiadó megalakulását követően aztán saját képregényt kapott, sikere pedig hetven éve olyannyira töretlen, hogy máig folyamatosan érkeznek a nevével fémjelzett popkulturális alkotások. Jelen cikkünk alanya, az Arham Asylum a Christopher Nolan által megálmodott új, sötét és félelmetes Batman irányvonalat követi, a játékban pedig nem más bontja ismét a rendet, mint a Denevérember legnagyobb, örök és folyton visszatérő ellensége, Joker.

Isten hozott az Arkhami Elmegyógyintézetben
Isten hozott az Arkhami Elmegyógyintézetben

A bohóc nem nyugszik, míg káoszt és zűrzavart nem hoz Gotham City városára. Legutóbbi terve azonban kudarcot vallott, és Batmannek köszönhetően ismét úton van az Arkhami Elmegyógyintézetbe, hogy megkezdje kötelező gyógykezelését. Legalábbis ezt hiszi mindenki. Itt kapcsolódunk mi be a történetbe, láthatjuk, ahogy a Batmobil szélsebesen száguld végig a városon, majd megérkezve a börtönszigetre, hősünk átadja a zsákmányállatot a tiszteknek. Batman azonban érzi, hogy itt valami nincs rendben. Joker túl könnyen megadta magát, hagyta, hogy visszaszállítsák az intézetbe, és még csak nem is dühös miatta. Sőt, egyenesen örül, hogy újra itthon lehet!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 28.
  2009. 09. 02. 18:58
  Már nem azért, de PhysX kártya nélkül ne is csodálkozzatok, hogy nincs semmi extra.. <img src= Próbáljátok ki a Cellfactor-t, az a hivatalos Physx techdemó; na annál még egy kártya nélkül játszható pálya is szaggat a Phenom X4-emen. <img src=
 • 27.
  2009. 08. 31. 16:17
  frail007
  "Mondjuk az nem értem h batman köpenye (ami nagyon jól meg van csinálva, lobog, hullámzik) amikor lefele csüngök akk miért viselkedik úgy mintha vasból lenne<img src="
  Nem tudom, mennyi köze van a Bale főszereplésével készült Batman filmekhez a játéknak, de ha visszaemlékszel a Batman: Kezdődik-ben volt egy jelenet, amikor megmutatták, hogy, ha kell, akkor merevvé lehet tenni a köpenyt, valami elektromos kütyüvel. A film története szerint ez elvileg a repülés (vitorlázás) miatt volt fontos.
 • 26.
  2009. 08. 27. 02:28
  pedig az ötlet jó volt, hogy leveszik a prociról a terhelést, de látványos újítás sajnos nem nagyon lett. mondjuk techdemókban látni olyat, hogy ajaj <img src=)
 • 25.
  2009. 08. 26. 21:45
  Nahát ez az Nvidia is jól csőbe húzta ezt a PhysX technológiát. A fizikai gyorsítás alapötlete annakidején arról szólt hogy egyszerűen ne legyenek határok a játékokban. Ne törjön egyformán semmi, ahogy szétlövök egy falat, az úgy sérül akár tetszőleges átjárót lőhetek bele, olyan gödröt lövök a földbe amibe bele tudok esni stb. Gyolyónyomok nem tűnnek el 5 másodperc múlva.

  Ehhez képest a Physix tudása annyi lett hogy beleraknak az adott játékba plusszab egykét himbálódzó ami egy játékosnak játék közben fel sem tűnik, aztán mekkora királyság mert ez már physix technológia <img src=
 • 24.
  2009. 08. 26. 18:19
  Hát besz.rok ezen a játékon. Ekkora egy... isten játékot<img src= najó túlzás de az a negyed óra amig tartott a demo magáért beszél. Egész jó lett csak kitolás, h 2gigás a demo, ami amúgy 4 és fél óra volt mire leért az 1megás szutyok-tirpák netemmel <img src=
 • 23.
  2009. 08. 26. 11:34
  Evra ugye-ugye <img src=)). Az ugrás valóban nem kell, nem platformer ez, ott van a csáklya, ha fel kell ugrani valamire.
 • 22.
  2009. 08. 26. 06:43
  Ellenzék<img src= : Igazatok van én magam is kipörgettem a demot 2X is<img src= és igen pozitívan csalódtam a játékba.

  Tetszett a sok taktikázás, a detektív cuccok, lopakodás. a grafika nagyon jó.
  szóval elnézést előző kritikámért.

  másrészről pl nekem nem hiányzik belőle az ugrás, azért Batman-t nem sokat látjuk ugrálni ebben a merev, nehéz ruhában, szóval szerintem ez egyáltalán nem hátrány. viszont az nekem is feltűnt h mikor csüngünk lefelé akkor a köbeny mit ha fel lenne kötve és nem zuhan a mélybe és lóg rajtunk. de ettől függetlenül tényleg jónak ígérkezik.
 • 21.
  2009. 08. 26. 00:36
  Ez a beszéd <img src=) A köpeny tényleg rejtély, de hát a denevérnek se ernyednek el a szárnyai csüngéskor <img src=
 • 20.
  2009. 08. 25. 18:50
  Na kipróbáltam a demo-t. Egy baja van h rövidebb mint gondoltam<img src=
  Néha kicsit bugos a bunyónál és egyszer beakadtam az ominózus láthatatlan vmibe (2perc múlva sikerültkimászni).
  Nekem hiányzik belőle a sima ugrás, de ah játszok majd vele biztos megszokom. A lopakodós rész tetszik a legjobban, mindig is szerettem a hasonló gameket. Mondjuk az nem értem h batman köpenye (ami nagyon jól meg van csinálva, lobog, hullámzik) amikor lefele csüngök akk miért viselkedik úgy mintha vasból lenne<img src=
  A hangok nagyon jók, a zene is stílusos.
  Grafika szép nagyon, igaz élsimítást kikapcsoltam és a physx is mediumon van mert így nem húzott. A többi maxon, 1680*, vsync.
  (amd x2 3800+, 2gb ram, gf9800 gt)
  A videók igényesek, hangulatosak.
  Nagyon úgy néz ki h a félelmem miszerint pcre rossz lesz megcáfolttá vált szerencsére<img src=
  A demo setup 2gb (telepítve 1.9), próbáljátok ki!
 • 19.
  2009. 08. 25. 12:50
  Evra: Nem tudom a Wolverinnel hogy tudtad összehozni, az is nagyon jó játék volt, de az egy nagy hent. A batmanben fele-fele arányban adagolják a bunyós és a sétálgatós, árnyékból csendben lecsapós részeket, úgyhogy én nem venném egy lapra a kettőt. Bár jó látni, hogy a képregényjátékok kinőtték az "olcsó gagyi" korszakukat, és ez mindkét cimre igaz.
 • 18.
  2009. 08. 25. 12:23
  OFF:

  thspo: az igaz, hogy a konzolos verziókban nem lesz physix, de például PS3-nál (én ezen néztem meg a demóját) van motion control egyes játékelemeknél, ami igencsak megdobja a játékélményt szvsz. De összességében szerintem mindegyik platformon ugyanazt az élményt kapjuk. Nem hiszem, hogy Rocksteady el fogja rontani a pc-s verziót, főleg ilyen sikerek után.

  ON:
  Bár már a demója alapján sejteni lehetett, hogy itt most nem egy újabb trehány képregény/film adaptációt kapunk (mint ahogy azt mostanában megszokhattuk - na jó a Ghostbusters kivétel volt), de az engem is meglepett, hogy ennyire magas értékeléseket kapjon szinte mindenhol (Eurogamer 9!!!! - az egyik legszigorúbb külföldi oldal). Volt olyan oldal is, ahol azt írták, hogy szerintük ez a 2009-es Bioshock. Azt hiszem ennél nagyobb dicséret nem járhat egy játéknak. <img src=
 • 17.
  2009. 08. 25. 12:12
  nyilván a képminőség rontásával (szűrők/élsimítás kikapcsolásával) hamar fel lehet tornászni az fps számot, mindenki tudja h konzolok esetében ez az első amihez hozzányúlnak (csak sztem ez kicsit olyan mint amikor a kutya a saját farkába harap). Az a probléma h ha ki tudnák használni csupán a mai vga-k nyers számítási teljesítményét (1 tflops körül) akkor már régen röhögve pipálnák a mai pc-k a konzolokat. Csak míg nem a pc platform támogatása lesz a középpontban addig ez nem lesz így. Hátha a DX11 változást hoz, bár kétlem mert úgyis a játékok többségénél marad az xbox 360 mint fő fejlesztési vonal.
 • 16.
  2009. 08. 25. 11:52
  frail: a multiplatform játékokat általában látom milyenek boxon és pc-n, de így hirtelen csak a Ghostbusters ugrik be, ami több volt konzolon...azaz, szerintem nem, nem jobbak konzolon, sőt inkább fordítva...

  thspo: "olvastam valahol h a PS3-ból a RAGE fejlesztése során Carmack-ék 30 fps-nél többet alig-alig tudnak kihozni"

  Akkor biztos azt is olvastad, h csak azért mert ps3-ra nehezebb fejleszteni és csak idő kérdése míg ott is elérnek fix 60-at mint xboxon és pc-n
 • 15.
  2009. 08. 25. 10:46
  hát nem tudom, de ahogy elnézem a youtube-n található physx-es videókat a játékról, nem vagyok benne biztos h ez jobb lesz konzolokon <img src=. És azt se felejtsük el h jelentős technológia váltás van készülőben mind a vga, mind a cpu piacon (illetve a középkategóriában az intelnél), szal lehetne mostmár komoly dolgokat is pc-re írni, az más kérdés h nem teszik a fejlesztők inkább portolnak, több-kevesebb sikerrel. Itt jelentős változásokat valószínűleg csak a következő konzol generáció fog hozni, mert a mostaniaknak már igen csak feszegetve vannak a határaik (olvastam valahol h a PS3-ból a RAGE fejlesztése során Carmack-ék 30 fps-nél többet alig-alig tudnak kihozni)
 • 14.
  2009. 08. 25. 10:19
  Úgy értettem a dolgot h konzolra általában jobbak a játékok, azokhoz képest gyengébbek. Mindig van kivétel, de írtam is h remélem h ez is az lesz=)
 • 13.
  2009. 08. 25. 10:10
  frail:

  "mert pcre már minden játékot "

  Hülyeség...amúgy meg próbáld ki a demót, semmi probléma nincs a pc-s verzióval sem, és az az egyhónapos késés is csak a physx miatt van (vagy legalábbis arra fogják)
 • 12.
  2009. 08. 25. 09:11
  Evra: A Rozsomák game-nek SEMMI köze nincs a Batmanhez, és ezt tapasztalatból állíthatom, lévén volt szerencsém tesztelni. Ahogy dragon mondta, annyi a közös, hogy van bunyó, semmi több.
 • 11.
  2009. 08. 25. 08:36
  hát nem tudom, a prototype nekem egyáltalán nem jött be, kijátszottam a nyáron a munkanélküliség okozta unalmamban egynek nem volt rossz, de még azt is mondani rá h szép? Hát igen, PS2-n szép lett volna, de a grafikája közel sem next gen, mindegy. A wolverline nálam már ott ütötte ki a biztosítékot h nem volt benne 1440*900, hiába szenvedtem config fájllal stb, nem lehetett ráerőszakolni... Nem natívon meg borzasztóan nézett ki. Nálam kb 1 óra hentelés után kövér uninstall-t ért a játék. Remélem a Batman nem ezekhez lesz hasonló, mert akkor szomorú leszek <img src=
 • 10.
  2009. 08. 25. 08:01
  Evra, nekem nem igazán jön le a hasonlóság a két játék között, leszámítva azt, hogy itt is lehet verekedni.
 • 9.
  2009. 08. 25. 00:56
  szerintem ez még mindig tiszta wolverine<img src= és még mindig azt mondom h aki csak gyakni akar annak jó, de aki kicsit komolyabb játékélménnyel szeretne gazdagodni az Prototype-ozzon<img src= az azért jobb<img src= kell sokat gyilkolni, szép és jo a sztori, nem monoton. vannak bossok is mi kell még?<img src=
 • 8.
  2009. 08. 24. 23:44
  frail007: nagy batman rajongóként számomra a hangulat mindent visz, telitalálat az egész! érdemes költeni rá, trust me <img src=
 • 7.
  2009. 08. 24. 22:55
  Boreas: úgy van ahogy revolit mondja, a mi képeink nem lennének ilyen szépek (még)

  Én még csak a demot toltam le PS3-on de tényleg nem rossz játék, majd lehet beruházok rá
 • 6.
  2009. 08. 24. 22:33
  Túlságosan jó lett ez a játék a cikk alapján, nagyon remélem h nem egy színvonalon aluli átiratot kapunk pcre:/
  Imádom a képregényeken alapuló játékokat, filmeket, sorozatokat, alig várom h kiadják ezt a gammát. Am lassan már úgy leszek h összegyűjtöm a cash-t xboxra mert pcre már minden játékot , későn adják legtöbb esetben ki se adják.....
 • 5.
  2009. 08. 24. 22:24
  És?!?!?!<img src=
  Nyilván nem fog a cikk írója screenshotok készítésével bajlódni (konzolon nem olyan egyszerű az), vagy vmi mobillal készített tv képernyős képet felrakni, szóval még jó, hogy (valszeg) netes forrásból lévő képek vannak fenn.
 • 4.
  2009. 08. 24. 21:43
  Azt írták Xbox-on tesztelték a játékot, de a képek a PS3-as verzióbol származnak, lásd pl. 3. oldal (PS3-as kontroller ikonok: o x).
 • 3.
  2009. 08. 24. 21:33
  először is bocsánatot kérek az ipon-tól (egyik kedvenc oldalam) de a játék tesztjeikkel általában nem értek egyet, de amikor azt látom h külföldi oldalak (pl IGN) 9 vagy annál is nagyobb pontszámot adnak a játéknak akkor már felkelti a figyelmem a dolog. Nagyon kíváncsi vagyok a játékra, csak jönne már PC-re <img src=
 • 2.
  2009. 08. 24. 21:29
  Nyilván úgy kell értelmezni, h nehéz negatívumot találni <img src=

  Ejjj, de nagyon várom már a pc-s verziót, a demó valami eszméletlen volt
 • 1.
  2009. 08. 24. 19:35
  VISSZA A CIKKHEZ

  Most az negatívum a játékban hogy: Hibát keresve se nagyon talál az ember?
  Mert szerintem ez +, hiszen nincs bug mentes játék.