Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Blood Bowl - A foci kemény sport...

 • Dátum | 2009.09.27 13:01
 • Szerző | Chocho
 • Csoport | JÁTÉK

Ha valaki szereti a sportokat, és nem csak az utcán, de a képernyőn is elszórakozik rajtuk, az biztos, hogy megtalálja a maga számítását a kismillió, évente új epizóddal jelentkező sportjáték-sorozat között. FIFA, PES, NBA... felsorolni is nehéz lenne őket, szóval a téma kedvelőinek Kánaán e kor. Ám mi van, ha valaki ásítozva nézi a tévéközvetítéseket, és inkább az jár a fejében, hogy mennyivel izgalmasabb volna, ha a bíróval vitatkozó játékost valaki csak szimplán lefejezné? Nos, ha ez a helyzet, akkor a Warhammer Fantasy univerzum mindennél jobb megoldást nyújt, hisz a Blood Bowl néven ismertté vált táblás játék e világot ötvözi az amerikai foci játékszabályaival. Hülyén hangzik? Képzeljétek csak a játékot!

Mintha az NFL közvetítés kissé másképp nézne ki
Mintha az NFL közvetítés kissé másképp nézne ki

A Blood Bowl legeredetibb vonása, hogy egy cseppet se veszi magát komolyan, és a már megszokott csapatok játékosai helyére orkokat, antropomorf patkányokat, vagy épp izmoktól (és tüskéktől) duzzadó halállovagokat sorol be, "kissé" megzavarva ezzel a régi amerikai sport állóvizét. A társasjáték elég nagy sikernek örvendett ahhoz, hogy számítógépekre is elkészítsék, s most végre megérkezett a Blood Bowl, ami idehaza a gyalázatos Vérfoci címen került forgalomba. Aki semmit sem tud az eredeti táblás társasról, annak annyi elég, hogy egy körökre osztott focijáték az egész, amiben a szerepjátékokhoz hasonló karakterlapok szabják meg az egyes játékosok képességeit. A meccseket ezen "hősök" és a szerencse döntik el, az önfeledt szórakozás pedig garantált.

Erre a bíróra senki sem mondhatja, hogy nem elég kemény
Erre a bíróra senki sem mondhatja, hogy nem elég kemény

Maga a játék sem akar messzebb merészkedni, és bár van némi eltérés az eredeti szabályoktól (a valós idejű játék, de erről később), az alapok nem változtak: kapunk egy szép kis karriermódot csapatokkal, selejtezőkkel és döntőkkel, majd ha ezt meguntuk, jön az online multi a haverokkal, vagy esetleg a saját meccs, ami viszont hamar kifullad, mint a legtöbb hasonszőrű sportcuccnál általában. A legtöbbet egyébként a karrier nyújtja, valószínűleg a fejlesztők is ezt szánták a játék fő vonzerejének a multi mellett, és hála a hosszú (akár egy teljes napba is telhet) játékmenetnek, a szórakozás garantált.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 2.
  2009. 10. 16. 22:37
  kit érdekel milyen a menü? elismerem h. nehéz a valós idő, de az easy classic után easy-n menni fog a real time is. csak kis gyakorlás és mehet a gyakás <img src=

  RAT-R-DEAD to glory!
 • 1.
  2009. 09. 28. 17:34
  VISSZA A CIKKHEZ

  Egész jól néz ki!