Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Mini Ninjas – Kicsi a ninja, de erős

 • Dátum | 2009.09.14 09:01
 • Szerző | dragon83
 • Csoport | JÁTÉK

Ha van valami, amit a minőségi programokat kereső játékos biztosan megutált az elmúlt években, akkor az nem más, mint a minimális, vagy semmi újítást nem tartalmazó, egy kaptafára készülő videójátékok garmadája. Nagyon sok stúdió, kiadó hódolt be a trendnek, miszerint egy sikeres programhoz minél több folytatást kell készíteni, melyek gyatra minőségük ellenére is pénzt hoznak a konyhára. Szerencsére időnként felbukkan egy-egy gyöngyszem, mely visszahozza sokak játékiparba vetett hitét. Ilyen a Mini Ninjas is, melyet az az IO Interactive készített, aminek a nagysikerű Hitman sorozatot, és a kevésbé elismert Kane and Lynch-et köszönhetjük. Nagy örömömre ezúttal nem egy korábbi játékukról lehúzott rókabőrt kaptunk, hanem egy könnyed, humoros és jól összerakott programot.

A legkisebb ninja kalandja

A szóban forgó játék nem igazán skatulyázható be egy műfajba, hiszen van benne platformerekre jellemző ugrálós, ügyességi rész, de emellett rengeteget fogunk  harcolni, és ha úgy tartja kedvünk, akkor lopakodhatunk is, elkerülve ezáltal az ellenfeleket. A sztori meglehetősen egyszerű, de kellőképpen humoros, így tökéletesen illik a játék hangulatához, látványvilágához. A történet szerint egy korábban már legyőzött, gonosz szamuráj hadúr tűnt fel újra a világban, aki elfoglalta régi kastélyait, és egy hadsereget hozott létre, a természetben élő állatokat elvarázsolva (és így maga mellé állítva). A játék hőse egy Hiro nevű fiatal ninja, aki egy kis faluban él, ahol egy öreg mester oktatja tanítványait. Egy nap fel kell kerekednie a fiúnak, hogy kiderítse mi történt társaival, akiket mentoruk küldött el kifürkészni a mozgolódó szamuráj sereget.

A nagy fűben könnyedén láthatatlanná tudunk válni
A nagy fűben könnyedén láthatatlanná tudunk válni

Annak ellenére, hogy Hiro a központi szereplő, nem ő az egyetlen irányítható karakter a játékban. Rögtön az elején csatlakozik hozzánk Futo, az igencsak testes ninja barátunk, akinek erejét jól hasznosíthatjuk a nagyobb ellenfelek ellen. Márpedig ezekből lesz bőven, hiszen lépten-nyomon szamuráj katonákba fogunk botlani. Nem kell megijedni, nem vérengző harcosokról van szó, kinézetük és hangjuk biztos mosolyt csal mindenki arcára. Az egész játékra jellemző a humoros design, és ez alól az egyes karakterek, sem kivételek. Törpenövésű, nagyfejű szereplőkről van szó, akik meglehetősen vicces hangon szólalnak meg. Minden ellenféltípust ilyen szellemben dolgozták ki: a közkatonák vezetője például egy gyáva alak, aki ha egyedül maradt, fejvesztve próbál menekülni előlünk, és a főellenségeken is jókat derülhetünk majd. Ezek nem igazán izzasztják meg a játékost, hiszen minden esetben úgynevezett „quicktime eventek” segítségével kell legyőzni őket, tehát a képernyőn felvillanó gombok helyes lenyomásával tudunk sebzést bevinni.

...na most megnyomom a "szóközt" és így kiszúrom a szemed.
...na most megnyomom a "szóközt" és így kiszúrom a szemed.


Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 11.
  2009. 09. 24. 00:44
  Bevallom, kicsit elgondolkoztam rajta, hogy tényleg játsszak-e vele, de szerencsére jól döntöttem: Vétek kihagyni!
  Jó sztori, jópofa karakterek, változatos helyszínek/ellenségek, szép, játékhoz illő grafika. Az irányítás jó (PC-n), kameranézet is jó (leszámítva egy két helyet). Egyetlen hátránya, mint már előttem mondták, hogy talán lehetne kicsit nehezebb is.
  De összegezve: Szuper játék, ha az ember ki akar kapcsolódni...
 • 10.
  2009. 09. 15. 13:19
  Végre egy játék amiben van eredeti ötlet, mindenkinek csak ajánlani tudom.
  A cikk amúgy jó lett, gratula!
 • 9.
  2009. 09. 14. 22:26
  dragon83 nagyon szépen köszönöm!
 • 8.
  2009. 09. 14. 22:24
  DeSanto! Azon a részen meg kell csinálni egy mellékküldetést, hogy kapj egy speciális horgászbotot, amivel halászhatsz a tóban lévő bazinagy hal közelében. Az fog behúzni a megfelelő helyre. Keresd meg a pályán lévő madarat, aki a küldetést adja.
 • 7.
  2009. 09. 14. 21:39
  Akkor viszont igencsak pro játék<img src= Remélem az árazása megfelelő lesz és DLC-k is jönnek ezerrel.
 • 6.
  2009. 09. 14. 20:34
  Ez egy hatalmas játék.
  Egy helyen elakadtam mikor "árvíz" van a rizsföldön és egy kapuban ömlik ki a víz de se beúszni se mást nem lehet csinálni.
  Oda hogyan lehet bejutni? ☺
 • 5.
  2009. 09. 14. 19:49
  Vardar, maguk a támadások nem erősebbek, mint más karakternél, sőt az íjvesszők talán kicsit kevesebbet is sebeznek, mint a többiek fegyverei. Viszont mivel már távolról el lehet intézni az ellenséget, tényleg elég erős a karakter.
 • 4.
  2009. 09. 14. 16:59
  Másik oldalon olvastam, hogy az íjász túl erős, mindenkit üt , legalábbis az XBOX verzióban. PC-n milyen?
 • 3.
  2009. 09. 14. 13:50
  Én még játszogatok vele, nagyon tetszik 25 éves fejjel. <img src= Simán adnék neki 90 %-ot.
 • 2.
  2009. 09. 14. 09:27
  Tegnap játszottam ki. Nekem nagyon bejött, a sok keresgetés, a különböző "Jutcu"-k, a humora, és az egész hangulata. Ajánlani tudom mindenkinek, aki egy kicsit ki szeretne kapcsolódni szórakozás mellett.

  A látványra adott ponttal nem értek egyet. Nekem minden maxon van + 8xAA és néha megállt a lélegzetem, olyan szép helyeket láthattam. Nagyon sok ötletes dolog van benne ( hajózás, horgászás, fáról a gyümölcsök leszedése, fűben való elbújás ).

  Véleményem szerint ez is egy kötelező darab a Batman mellett.

  Értékelés: 100/92
 • 1.
  2009. 09. 14. 09:08
  VISSZA A CIKKHEZ

  az en rumblepad II-et sem kezeli, de meg billentyuzettel es egerrel is elvezheto <img src=