Újabb mobilok frissültek Android Pie-ra

Újabb mobilok frissültek Android Pie-ra

Ezúttal a HTC és egy Motorola kapcsán számolhatunk be arról, hogy egy-egy okostelefonja Android 9.0 frissítést kapott. Mindkét esetben olyan készülékekre jutott el az új főverzió, melyek az Android One platformra épülve születtek meg. Eléggé nehezen akartak megindulni a frissítések az Android One gépek körében, de az elmúlt hetekben sorra kapják az Android Pie-t az ilyen modellek, és végre örülhetnek a felhasználók.

A HTC részéről az U11 Life az, amire most futott be a frissítés, a Motorolánál pedig az egyszerűen csak One névre hallgató készülék került most sorra, miután a One Power esetében már nemrégiben elindult az Android 9.0 terjesztése. Az Android One modelleknél szokás szerint a szűz Android várja a felhasználókat, és bár néha egyedi újításokat is kapnak az ilyen készülékek (a Xiaomi A2 Lite például FM rádióval gazdagadott), általánosságban elmondható, hogy a Google által tálcán kínált újításokkal lehet számolni. Az Android Pie-nál ilyen az adaptív akkumulátor, az adaptív fényerő és például az átalakított kezelési metódus, ami már nem a három gomb használatát részesíti előnyben, hanem a gesztusokat. Újak lesznek még itt a felhasználóknak a digitális jóléthez kapcsolódó funkciók, valamint az Apps Actions szekció, ami gépi tanulást használva próbál majd műveleteket felkínálni az embereknek. De változik egyebek mellett a gyorsbeállítások és az értesítési felület is.

Galéria megnyitása
Motorola One

A Motorola One esetében nem tudni, hol indult a frissítés, a HTC U11 Life-nál viszont éppen az szomszédból, Romániából származnak a frissítésről szóló első beszámolók, tehát nem kizárt, hogy hamarosan a hazai tulajdonosok is részesülni fognak ebből. Az még érdekes információ lenne, hogy a biztonsági javításból melyik található a mobilokon, de remélhetőleg már mindegyiknél a novemberivel kell számolni.

Galéria megnyitása
Éppen települ az Android Pie a HTC U11 Life-ra

A tajvaniaknak nincs is másik Android One mobilja (vagyis de, a HTC X2, ám ez a japánban kapható készülék ugyanaz, mint az U11 Life), szóval legközelebb, ha HTC frissítésről számolunk be, akkor már egy új Sense UI grafikus felület is terítékre kerülhet, és a korábbi információk alapján valószínűleg az U12+ lesz a soros, de biztosan frissül Android Pie-ra az U11 és az U11+ is. Azt viszont megjósolni sem lehet, hogy ezekre mikor fog sor kerülni. A Motorola a mostani után még egy Android One modelljénél marad adós az Android 9.0 frissítéssel, ez pedig a Moto X4 a tavalyi évről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap