Több Android One mobil frissült Android Pie-ra

Eddig nem állnak túl jól a frissítéseket tekintve az Android One gépezetek, de most talán felpörögnek a frissítések.

Több Android One mobil frissült Android Pie-ra

Az Android One platformra épülő eszközöknek illene gyorsan megkapni a friss operációs rendszert, de egyelőre ezt nem igazán látjuk. Most mindenesetre rövid időn belül három gyártó szerkezete is „benevezett” az Android Pie-ra, ami kétségtelenül jó hír; Motorola, LG és Xiaomi felhasználók is örülhetnek.

Galéria megnyitása
LG G7 One

A három felsorolt gyártónál összességében több olyan készülék is van, ami az Android One platformra épül, de mindegyik csak egyetlen okostelefont frissítette első körben. Érintett a mostani hullámban az LG G7 One, ami a jelenleg elérhető legnagyobb teljesítményű ilyen mobil kereskedelmi forgalomban, az IFA 2018 keretében reflektorfénybe állított Motorola One Power, valamint a remek ár-érték aránnyal szolgáló Xiaomi Mi A2 is.

Galéria megnyitása
Xiaomi Mi A2

Az Android One platformos okostelefonok esetében általában azokkal az újításokkal számolhatnak a tulajdonosok, amiket a gyári operációs rendszer biztosít. Az Android 9.0 esetében előszeretettel van kiemelve az adaptív akkumulátor és az adaptív fényerő, előbbi révén elvileg jobb lesz az üzemidő, az utóbbinak köszönhetően pedig jobban idomulhat a mobil a felhasználó igényeihez. A Pie esetében átalakul a grafikus felhasználói felület, és előtérbe kerül a gesztusvezérlési lehetőség, ez eleinte még némi betanulást fog igényelni minden érintett részéről, de utána dinamikusabb kezelést nyújthat. Megújul itt a gyorsbeállítások felülete, felbukkan az App Actions, mely felület a felhasználói szokásokhoz igazodik, és az előnyére változik az eddig megszokott osztott képernyő. Jobb lesz a Ne zavarj mód, és egyszerűbben szabályozható majd a hangerő a kijelzőn. A kamera új lehetőségekkel bővül, és elvileg javulni fog a fotók minőség számos esetben, például rossz fényviszonyok mellett.

Az egyetlen különleges extra a Motorola One Power neve mellett lett kiemelve. Ez a készülék elvileg a mostani frissítést követően kapja majd meg azt a lehetőséget a Dual-SIM támogatás mellé, hogy mind a kettő hálózati kártya elérhesse a VoLTE támogatást, ami megfelelő infrastruktúra mellett jobb hangminőséget fog eredményezni azoknál, akik kihasználják mindkét SIM slotot.

Galéria megnyitása
Motorola One Power

Azt csak az LG és a Xiaomi esetében lehet tudni, hogy a biztonsági javításnak melyik verziója lesz biztosított. A G7 One-ra és a Mi A2-re már szerencsére a novemberi csomaggal együtt kopogtat be az Android 9.0. Remélhetőleg a harmadik érintett vállalat, a Motorola is a novemberi frissítéssel küldi bevetésre az Android Pie-t a kiemelt okostelefonjánál.

A most felsorolt szerkezetekre fokozatosan jut majd el az Android 9.0 frissítés, néhány napot (hetet) igénybe vehet, mire minden tulajdonos megkapja. Az LG-nek nincs másik olyan eszköze jelenleg, ami frissülhetne az Android Pie operációs rendszerre, a Motorolánál viszont ott van a szimpla One modell és a Moto X4 is még 2017-ből, a Xiaominál pedig a fent említett Mi A2 kisebb testvére, a Mi A2 Lite, valamint a tavalyi Mi A1 is, ami a kínai alakulat első ilyen megoldása volt. Ezek az okostelefonok elvileg még mindannyian meg fogják kapni frissítések révén az Android 9.0-t, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kerülnek sorra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap