Nemzeti ünnepünkön jöhet az Android P

Nemzeti ünnepünkön jöhet az Android P

A Google nagyon jól halad az Android P operációs rendszer fejlesztésével, és úgy fest, hogy már azt is tudhatjuk, hogy mikor fog bevetésre kerülni az újdonság. Evan Blass egy árulkodó képet osztott meg az @evleaks Twitter-csatornán, amit nem kommentált, de nehezen lehet félreérteni.

Ha minden igaz, akkor a következő Android főverzió végleges kiadása augusztus 20-án debütálhat. Blass egy naptárról készült fotót töltött fel a közösségi oldalára, amin a huszadikai nap rubrikájában egy nagy zöld P betű látható. Ez az időpont egyébként majdnem egybe esik a tavalyi verzió érkezésének idejével. Egy éve a Google az Android 8.0-t (Oreo) augusztus 21-én indította útjára – egy napfogyatkozás alkalmával.

Az Android P sok újdonságot már nem tartogat, hiszen július végén a vállalat publikálta azt a verziót, ami kiadásra jelölt (RC), szóval már az utolsó simításokat végzik rajta a fejlesztők és a tesztelők is. Egyetlen dolog van, ami eddig nem derült ki, és bár az operációs rendszer képességeire semmilyen hatása nem lesz, de sokszor fog szóba kerülni a következő években, ez pedig a rendszer „kódneve”. Még mindig csak Android P-ként (vagy Android 9.0) lehet rá hivatkozni, nem tudni, hogy milyen P betűs édességről lett elnevezve – ez akár valamilyen ismert márkanév is lehet már, a KitKat és az Oreo után ez sem lenne meglepő.

Az Android P esetében érdekesség a korábbi évek Android kiadásaihoz képest, hogy ennek a tesztelése alatt nemcsak a referencia okostelefonok voltak támogatottak, hanem sok más gyártó néhány mobilja is. Kíváncsiak leszünk, hogy az ilyen gépeknél vajon azonnal érkezik-e Android P frissítés, vagy azért egy kicsit várnia kell majd a tulajdonosoknak, és első körben itt is csak a Pixelek kapnak majd friss rendszert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap