A Schell Games alapítója szerint a Microsoft nem akar a VR vezetője lenni

A Schell Games alapítója szerint a Microsoft nem akar a VR vezetője lenni

Tavaly nagy port kavart Phil Spencer nyilatkozata, amiben kijelentette, hogy senki nem kíváncsi a VR-ra. Noha ez az mondat elég erős volt, környezetéből eléggé kiragadták, mégis, emiatt később kénytelen volt többször is kijavítani és elnézést kérni a félreértés miatt. Hangsúlyozta, hogy az Xbox konzolba nem kéri senki tőlük a VR-t, vagyis az ő felhasználóik inkább a klasszikus Xbox élményre kíváncsiak első körben, de ő maga sem zárkózik el attól, hogy a megjelenés után az Xbox VR támogatást kapjon, de először a többi funkcióra szeretnének koncentrálni és tökéletesíteni.

A nyilatkozat önmagában azért volt furcsa, mert nem sokkal előtte már a Flight Simulator készítői is azonnal szembesültek a ténnyel, hogy a leendő PC-s vásárlók nagy része a VR támogatás iránt érdeklődött, emiatt pedig azonnal hozzá is láttak a játékba való beépítésébe, amit amúgy ki akartak hagyni. Sőt, magának a Microsoftnak is van VR platformja, a Windows Mixed Reality így érthetetlen volt ez a házon belüli következetlenség.

Végül a Microsoft megerősítette, hogy egyáltalán nem hagytak fel a VR-ral, sőt, valami igazán meglepő újításon dolgoznak. Ez volt február végén, majd március vége fele be is jelentették az új WMR-STEAMVR HP szemüveget, amit nagyon sokan A VR szemüvegként várnak, mert bár sokat nem tudunk még róla, lehetséges, hogy minden platform legjobb tulajdonságait magába foglalva a tökéletes Frankenstein szemüveget készítik.

Jesse Schell, a Schell Games vezetője szerint a Microsoftnak nem kell sietni, egyszerűen nincs rá oka, hogy siessen. Megtehetik, hogy csak figyelik az eseményeket, így nem kell semmilyen kockázatot vállalniuk, egyszerűen csak beszállnak a buliba később és akkor hasonló sikereket érhetnek el, mint az úttörők. Szerinte ez olyan, mint az Apple stratégiája. Nem találnak ki új dolgokat, hanem egyszerűen csak a valaki más által elkészített dolgokat készítik el egy jobb formában.

Valószínűleg többet fogunk majd megtudni a Microsoft terveiről, amint befejezik a konzolt és új funkciókat várnak tőlük a felhasználók. Az biztos, hogy a PS5 és az új Xbox egyaránt brutálisan erős lesz és bőven lesz bennük elég kakaó, hogy bármilyen VR játékkal megbírkózzanak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap