Shop menü

XIAOMI SU7 - TÉLI CSAPATÁS ÉS KISZIVÁRGOTT ÁRAZÁS

Nagyon úgy fest, hogy valóban vonzó árazással készül a Xiaomi, így a konkurensektől elcsábíthatja a nagyobb igényű vásárlókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Xiaomi SU7 - Téli csapatás és kiszivárgott árazás

Kínában az elektromos autókat gyártó BYD és Tesla nagyon komoly küzdelemben van egymással, folyamatos árváságásokkal igyekeznek a vásárlók kegyeibe férkőzni, és a jelek szerint a Xiaomi készen áll arra, hogy megmérettesse magát az említett piaci szereplők mellett. Valamivel drágábban fogja adni a saját járművét, de többet is nyújt, mint a riválisai.

Frissen kiszivárgott információk szerint a decemberben hivatalosan is bemutatott Xiaomi SU7 Max 361 400 jüanba fog kerülni, ami a jelenlegi árfolyamok mellett 18,2 millió forintnak felel meg.

A Xiaomi kínálatában a SU7 Max már a széria teteje lesz a nagy teljesítménnyel és a hosszabb hatótávolsággal. Szóval ez már a legdrágább kivitelnek számít. Itt a vásárlók már 673 lóerős teljesítményt kapnak a több motorból felépülő hajtáslánynak köszönhetően, és 101 kWh-s akkumulátorcsomag „lakik” a padlójában, amivel messzebbre tud menni minden versenytársánál.

A SU7 Max hajszál híján egy 5 méteres villanyautó lett, és meglehetősen széles is a kasztnija, ezáltal rengeteg helyet nyújt, miközben kevesebb mint 2,8 másodperc kell neki ahhoz, hogy álló helyzetből elérje a 100 km/h-s sebességet. A csúcssebessége pedig 265 km/h-ban lett korlátozva. Akár 800 km is lehet a jármű hatótávolsága a kínai mérési norma szerint, és még az alap SU7 is 668 km megtételére lesz alkalmas papíron. Kiváló fékrendszert és aktív aerodinamikai megoldásokat is felvonultat a csúcsmodell. Itt még az ülés is képes lesz vezérelten megtámasztani a sofőrt, ha sportosabban közlekedik.

Galéria megnyitása

Minden földi jóval igyekezett a Xiaomi felszerelni a SU7 villanyautót, hogy a lehető legkívánatosabb tárgyat hozza létre. Ráadásul mindezt a piac jelenlegi legáramvonalasabb formájába csomagolta. Lényegesen kisebb a légellenállási együtthatója, mint akár a Tesla Model 3 Highlandnek. A jármű bemutatójakor minden érdekességet elmondtunk róla, így akit a részletek érdekelnek, azok bátran lapozzanak vissza.

A fent említett ár nagyon jól hangzik Európából nézve, de azért azt hozzá kell tenni, hogy amennyiben eljut az öreg kontinensre, akkor sem fog ilyen olcsón a kereskedésekbe parkolni. Éppen ezért inkább azt érdemes megnézni, hogy mennyibe kerülnek a konkurenseinek tekinthető autók Kínában.

Galéria megnyitása

A Tesla Model 3 egy mérettel kisebb, mint a SU7, és az extrák tekintetében is szerényebb szintet képvisel még a Highland modellt tekintve is. Az új autóból még nincs friss Performance változat, a Model 3 Long Range a négykerékmeghajtással és az 500 lóerő körüli teljesítményével a két héttel ezelőtti árcsökkentést követően 285 900 jüanért cserébe vehető birtokba – előtte 297 400 jüanba került. Ez 14,4 millió forintos összeget jelent.

A BYD Han már méretben nagyon hasonló a SU7-hez, de egy minimálisan még mindig kisebb annál, a teljesítménye pedig ennek is 500 lóerő körül alakul. A BYD árazza a legagresszívebben a villanyautóit, hogy a Tesla orra alá borsot törjön. Ennek köszönhetően a Han 4WD verziója, ahol már több motor gondoskodik a jármű mozgatásáról, 249 800 jüanért cserébe megkaparintható. Hatótávban viszont bőven elmarad a többiektől, a kínai normák szerint 610 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel ideális esetben.

A SU7 alapmodelljének áráról továbbra is csak találgatások vannak, azt legjobb esetben 250 ezer jüan környékére várják, de a SU7 Maxért fizetendő összeg alapján azért ettől valamivel fentebb helyezkedhet majd el.

A Xioami igyekszik felkelteni az emberek érdeklődését, és ezét megosztott egy videót arról, hogy „tesztelik” a SU7 modelleket a téli időjárási viszonyok között. Leginkább azt láthatjuk, ahogy hóban rendkívül kontrollált módon közlekednek a járművekkel kilinccsel előre. Nem lenne meglepő, ha az elektronika oldaláról direkt rájátszanának erre, és lenne az autónak „drift” üzemmódja.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére