Vitatható funkción dolgozik az Instagram

Vitatható funkción dolgozik az Instagram

Néhány kiszivárgott képernyőmentés alapján az Instagram arra készül, hogy bevezeti a lokációs adatok gyűjtését. Ez önmagában még talán nem is lenne problémás, hiszen nagyon sok szolgáltatás van napjainkban, ami valamilyen formán tudja hasznosítani a helyadatokat, viszont a jelek szerint az Instagram nem csak saját felhasználásra fogja ezt összeszedni.

A szóban forgó képernyőmentésnél az Adatvédelem címszó alatt egyértelműen megfigyelhető a „Location Settings” opció, ami a tartózkodási hellyel kapcsolatos adatok menedzselésére szolgál. Ezen belül pedig kettő beállítás fedezhető fel: az egyik ilyen a lokációs szolgáltatás be- és kikapcsolására van, a másik pedig már arra, hogy az összegyűjtött adatokat az Instagram megoszthassa a Facebook többi termékével, így a Messengerrel és magával a Facebookkal. Az opció leírása szerint nemcsak használni kívánja ezeket az információkat a vállalat, hanem a pontos tartózkodási hely összes előzményt is megőrizné. A képernyőmentések alapján egyébként mindent le lehet majd tiltani, viszont nem lenne meglepő, ha úgy kerülnének ezek bevezetésre a jövőben, hogy alapértelmezetten be lennének kapcsolva.

Galéria megnyitása

A Facebook már régóta gyűjti a felhasználók tartózkodási helyére vonatkozó adatokat, és egy ilyen lépéssel még tovább tudná növelni az adatbázisát, hiszen az Instagram is óriási felhasználói táborral rendelkezik, és bár nagy átfedés van a Facebook és az Instagram között, sokan már csak ez utóbbin aktívak. Az ügy kapcsán a Facebook szóvivője egyébként azt mondta, hogy amennyiben ilyen funkció bevezetésre kerül, tájékoztatni fogják róla a felhasználóikat, de egyelőre ez nem történt meg. A vállalat illetékese nem tagadta kategorikusan, hogy ilyen megoldáson dolgoznának, de a szavai alapján még nem is tesztelik élesben – szóval fejlesztés alatt álló opcióról lehet szó. És még azt is hozzátette a megkérdezett szóvivő, hogy az Instagram jelenleg egyáltalán nem tárol lokációs adatokat.

Galéria megnyitása

Az Instagramot egyébként éppen szeptember végén hagyta ott a két alapítója, és már az sem titok, hogy Adam Mosseri viszi tovább a képmegosztó vezetését, aki pedig jó viszonyt ápol Mark Zuckerberggel. Mosseri minden bizonnyal nem mutat majd olyan ellenállást a Facebookkal való szorosabb összefonódás tekintetében, mint ahogy azt tette mostanáig Mike Krieger és Kevin Systrom. Elképzelhető, hogy ez az újdonság lesz az első, ahol már érezni lehet majd, hogy új szelek fújnak az Instagram berkeiben.

Végül még azt is megjegyezzük, hogy a Facebook pont arra készül, hogy lecserélje az évek óta alkalmazott listás felületet a közeli ismerősök mutatásánál. A cég térképre rajzolhatja fel a jövőben a felhasználók tartózkodási helyét. Minden bizonnyal ehhez is jól jönne, ha nagyobb adatbázisból tudna dolgozni, és akár azoknak a helyét is tudná mutatni, akiket a felhasználó követ az Instagramon. De persze az elsődleges cél valószínűleg inkább a reklámokból származó bevételek növelése lehet egy ilyen lépésnél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap