Térképre teszi az ismerősöket a Facebook

Térképre teszi az ismerősöket a Facebook

A Facebook átalakíthatja a közelben lévő ismerősöket mutató felületet, és az új nézetben már sokkal egyszerűbb lesz áttekinteni a felhasználók tartózkodási helyét. Sajnos egyelőre nagyon keveset tudunk erről a változtatásról, szóval az nem derült ki, hogy mennyivel lesz pontosabb maga a helymeghatározás – ha egyáltalán pontosabb lesz, mint jelenleg.

A közösségi oldal már évek óta nyújt olyan funkciót, hogy megmutatja a közelben lévő ismerősöket. A jelenlegi formájában 2014-ben jelent meg a szolgáltatáson belül az „Ismerősök a közelben”, vagyis már négy éve változatlanul üzemel, listába foglalva mutatja azokat az embereket, akik megosztják másokkal a tartózkodási helyükre vonatkozó adatot. Ebben a formában azt nem lehet látni, hogy egészen pontosan hol tartózkodnak az emberek, hanem a távolságot és a város nevét jegyzi mindenkinek a neve mellett a szolgáltatás. A napokban viszont egy olyan képernyőmentés bukkant fel a Twitteren, amin egy teljesen új módja van az ismerősök helyének a jelzésére.

Galéria megnyitása

A képen azt lehet látni, hogy az emberek buborékokba foglalva vannak elhelyezve a térképen aszerint, hogy melyik város közelében tartózkodnak éppen. A mikroblogon publikált képhez csak annyi megjegyzést fűzött a feltöltő, hogy a Facebook elkezdte élesben tesztelni a térképnézetet az Ismerősök a közelben funkciónál. Ami még megállapítható a felvételről, hogy a Facebook ettől kezdve sem fogja pontosan elárulni, hogy hol vannak az ismerősök, szóval nem kell attól tartani, hogy mindenkinek a pontos helye lesz látható a térképen. Csak azt mondja meg a közösségi oldal, hogy nagyjából merre van az adott személy, és ezt kihangsúlyozandó a „near” vagyis „közelben” szó olvasható minden város neve mellett.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az új felület mikor kerül majd bevezetésre, a tesztelés akár hónapokig is eltarthat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap