Vásárlásban erősít az Instagram

Vásárlásban erősít az Instagram

Néhány hete olyan pletykákat lehetett hallani, hogy az Instagram egy teljesen különálló, vásárlásra szolgáló alkalmazást indítana IG Shopping néven, amiben a termékeket a program elhagyása nélkül lehetne megvenni. Nos, ha ez így is lesz, egyelőre még várat magára, de a normál Instagram applikációban a korábbinál több helyre terjed ki a vásárlási funkció.

Ettől kezdve a vállalakozásokhoz köthető, üzleti fiókok már a Történetek felületen is megoszthatnak majd úgy képeket, hogy azokon termékekre vezető linkeket helyeznek el. Eddig csak a hagyományos módon lehetett úgy posztolni, hogy ahhoz vásárlási lehetőség is kapcsolódott. Mivel a Történetek népszerűsége továbbra is töretlen, és 400 millió felhasználó nézi ezt a felületet napi rendszerességgel, így nem kérdés, hogy jó döntést hozott az Instagram azzal, hogy ide is bevezette a vásárlást.

Galéria megnyitása

A képmegosztó ezt a funkciót már nyár eleje óta teszteli, szóval vélhetően mindenkinél probléma nélkül fog működni. Egyelőre világszerte 46 országban lehet számolni a Történetek esetében a vásárlási hivatkozások megjelenésével, de ez valószínűleg idővel még tovább fog terjedni. Magyarországon valószínűleg nem kell rá várni, hazánkban ugyanis a vásárlási funkciót érintő változások mindig azonnal megjelentek eddig.

Továbbá már a Felfedező felületen is megjelent a vásárlás, méghozzá a nemrégiben elindított kategórianézet kihasználásával. A kategóriákat az Instagram júniusban vezette be a Felfedezőn belül, most pedig felbukkant egy olyan fül, ami a Shopping címszó alatt fut. Ide értelemszerűen kizárólag olyan megosztott fotók és videófelvételek kerülnek majd be, amelyek alatt található valamilyen megvásárolható termék is. Ez az új kategória fokozatosan fog megjelenni az embereknél, és nem a frissítést követően bukkan majd fel, szóval a legújabb kiadásban már biztosan benne van. A vállalat közleménye szerint néhány hétbe beletelik majd, mire mindenki számára láthatóvá válik az új fül.

Galéria megnyitása

Az Instagram folyamatosan dolgozik azon, hogy a vállalakozások számára ne csak a reklámozási lehetőségek miatt legyen vonzó, hanem a funkcionalitás révén is. És ezek alapján egyébként valóban nem lenne meglepő, ha idővel tényleg létre jönne az Instagram saját vásárlásra szolgáló programja is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap