Újabb hasznos funkciót kapott a Google Térkép

Újabb hasznos funkciót kapott a Google Térkép

A keresőóriás rendkívül lendületesen fejleszti a Térkép szolgáltatását, és ennek köszönhetően megint egy új lehetőséggel bővült ez. Most a szakemberek továbbfejlesztették azt a képességét a programnak, hogy ki tudja listázni az elektromos autók számára kialakított töltőállomásokat.

A különböző POI-k, fontos helyek lajstromán már tavaly óta szerepelnek a személygépjárművek töltőpontjai is, és nagyon informatív ezen a téren a Térkép, de egy dolgot mostanáig nem tudott jelezni. Láthatták a felhasználók az állomások keresése során, hogy egy adott ponton milyen teljesítményű a töltés és mely csatlakozók vannak biztosítva, azt viszont nem lehetett tudni, hogy éppen mennyire terhelt egy töltőpont. De ez most megváltozott, a Google bejelentette, hogy már képes valós időben jelezni azt is, hogy éppen mennyi üres, illetve foglalt hely van egy töltőnél. Így a felhasználók azonnal tisztában lehetnek azzal, ha egy ponton minden csatlakozó foglalt, így nem kell felesleges kilométereket autózniuk abban a reményben, hogy energiához juthatnak.

Galéria megnyitása

Öröm az ürömben, hogy bár már Magyarországon is lehet keresni elektromos töltőket a Google Térképen, az az újítás nem használható ki, hogy élőben mutatja a rendszer a csatlakozók elérhetőségét. A mostani funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban fog üzemelni, de valószínűleg fokozatosan kiterjeszti majd a vállalat más területekre is. Bár valószínűleg hazánkban is sokan örülnének már most is ennek, inkább az olyan területeket érdekes ez leginkább, mint Norvégiában, ahol az elmúlt hónapban már az eladott új autóknak több mint a fele (58%) volt tisztán elektromos, és minden bizonnyal a plug-in hibridek száma sem elhanyagolható.

Galéria megnyitása

A Google hivatalos blogposztjából kiderült, hogy sajnos külön menüpont továbbra sincs a töltők felfedezésére, pedig sok más dolognak van saját opciója a programon belül. Tehát az elektromos autók töltésére szolgáló pontokat még mindig manuálisan kell megkeresni például a „ev charging stations” kulcsszavakkal. De legalább platformtól függetlenül lehet ezt használni, vagyis bármilyen mobilon, weben vagy akár Android Autón is figyelemmel kísérhető az elektromos töltők állapota.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap