Elektromos autósoknak kedvez a Google Térkép újítása

Már az elektromos autók töltőállomásait is pillanatok alatt lehet majd listázni, és részletes információk is lesznek minden ponton.

Elektromos autósoknak kedvez a Google Térkép újítása

A Google tovább bővíti a Térkép információs adatbázisát. Napjainkban már egészen elképesztő mennyiségű információhoz lehet hozzáférni pusztán a Google Térkép révén, és most az érdekes pontok listája (POI) újabb fontos „bejegyzésekkel” bővül, ugyanis már az elektromos autók töltésére szolgáló állomások is fel lesznek itt tüntetve.

Galéria megnyitása

A Google minden szükséges ismertetőt megad majd az állomásokkal kapcsolatosan, hogy a felhasználóknak egy kilométert se kelljen feleslegesen autózniuk. A Térkép írja majd a csatlakozók típusát (hiszen többféle is van ezekből), a töltési teljesítményeket, valamint azt is, hogy mennyi autó számára használható egyszerre az adott állomás. Így elkerülhető az is, hogy bármilyen okból kifolyólag nem támogatott helyre keveredjenek az emberek a gépjárművükkel. Lehetőség lesz képet is feltenni a töltőállomásokról, és ahogy a többi térképre vetített pontról, ezekről is írhatnak véleményeket az emberek, pontozásra is van módjuk, és szükség esetén kérdéseket is feltehetnek, amikre a Helyi idegenvezetők a legjobb tudásuk szerint válaszolhatnak.

Külön menüpont az elektromos autók töltőállomásának egyelőre nincs a Felfedezés menüponton belül és a keresőcímkék között sem, de idővel valószínűleg ez is meg fog jelenni a Szolgáltatások alatt, ahogy például a Benzinkút is szerepel itt. De addig is, akik szeretnék a környékbeli elektromos töltőket felfedezni az „EV charging” vagy az „EV charging stations” keresésekkel listázhatják a lehetőségeiket.

Galéria megnyitása

A Google Maps természetesen nem tudja az összes elektromos töltőállomás helyzetét, de az adatbázisát folyamatosan igyekszik majd fejleszteni. Jelen pillanatban globálisan minden Tesla és Chargepoint töltőállomást tartalmaz az adatbázis, amihez az Egyesült Államokban jön még a Blink, az EVgo és a SemaConnect hálózata, az Egyesült Királyságban a Chargemaster és a Pod Point töltői, Ausztráliában és Új-Zélandon pedig a Chargefox hálózata. Ezek egyébként általában rendelkeznek mobilos alkalmazással, viszont a legtöbb töltőállomásnak külön-külön applikációja van, a Google Tékrép viszont összefogja az adatokat.

Utánajártunk, hogy hazánkban mely pontokat lehet majd kezdetben felfedezni a Térkép alkalmazásban, és a jelek szerint a Tesla mellett az ELMÜ összes kihelyezett töltőoszlopa is listázásra kerül, később pedig egyéb hálózatok is megjelenhetnek majd.

A vállalatnak egyébként (szerencsére) nincs egyszerű feladata, ha minden töltőpontot szeretne feltüntetni, mert ezek napjainkban rendkívül gyors ütemben szaporodnak. Az új lehetőség az Android és az iOS operációs rendszerű okostelefonokra szabott alkalmazásban érhető el elsőként, de rövidesen a böngészőn keresztül is hozzáférhető lesz.

Google Térkép: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap