Új kutatási és fejlesztési központot nyit a Nokiákat készítő HMD Global

A Nokia okostelefonok most éppen nincsenek a helyzet magaslatán, de a finnek próbálnak ezen változtatni.

Új kutatási és fejlesztési központot nyit a Nokiákat készítő HMD Global

A HMD Global számára szépen indult a Nokia mobilok pályafutása 2016 végén, 2017 elején, de az elmúlt negyedévekben folyamatosan egyre visszább esett a vállalat. Valószínűleg a cég tisztában van azzal, hogy mi a gond, és ezen is próbál majd változtatni azzal, hogy most egy friss K+F központot hoz létre, aminek az elsődleges célja a terjeszkedés lesz jelen állás szerint.

A vállalat azt is most jelentette be, hogy felvásárolja a Valona Labs céget, aminek a neve valószínűleg nem sok olvasónk számára cseng ismerősen, de egyébként remek fejlesztésekkel rendelkezik. A Valona Labs inkább a háttérben dolgozott, és olyan kiberbiztonsági megoldásokat fejlesztett, amelyeket elsősorban mobilokon és vállalati környezetben használtak. Azt is tudni lehet, hogy ez az alakulat jó viszonyt ápolt már korábban is a mobilfejlesztővel.

Galéria megnyitása

A HMD Global pontosabban nem részletezte, hogy a Valona Labs miként fog hozzájárulni ahhoz, hogy a biztonság magasabb szintű legyen a Nokia okostelefonokon a jövőben, de azt hangsúlyozta, hogy a felvásárlással előkelőbb piaci pozícióba tud majd lépni. A cég szavaiból azt lehet kiolvasni, hogy a Valona Labs technológiái a frissítésekben is segíteni fogják majd a céget, de ebben lényegében egyébként is az élen jár. Csak a HMD Global nyújt ársávokon keresztül ívelve 2 éves garantált szoftvertámogatást, és 3 évig tartó folyamatos biztonsági frissítéseket.

„A Nokia telefonok világszerte ismertek az innovációról, a tiszta, biztonságos és naprakész Android ígéretünk pedig biztosítja, hogy az emberek olyan okostelefonos élményben részesüljenek, melyek idővel egyre csak jobbak és jobbak lesznek. A piacvezetők közé tartozunk a gyors operációs rendszerfrissítésekben – ez az egyik alapvető értékünk, a Valona Labs eszközeinek bevonásával pedig tovább erősíthetjük pozíciónkat és a rajongóink bizalmát.” – nyilatkozta Juho Sarvikas, a HMD Global termékfejlesztési vezetője.

Az új kutatási és fejlesztési központot a HMD Global Finnországban hozta létre. Ennek kapcsán kiemelte Juho Sarvikas, hogy rendkívül büszkék a finn gyökereikre, és ezért erősítenek hazai pályán. A friss létesítménynek Tampere ad majd otthont, ami nagyjából 180 kilométerre fekszik a cég Espoo-i központjától.

Érdekes módon a tamperei új központ nem feltétlenül a hardveres megoldásokra fog koncentrálni, a vállalat közleménye alapján itt inkább szoftveres megoldásokkal foglalkoznak majd a szakemberek. A tervek szerint a HMD Global ezzel gyorsítaná fel az átalakulását hardvergyártóból egy hardvereket és szolgáltatásokat is kínáló szervezet felé.

Galéria megnyitása

Azt is megtudhattuk, hogy a csúcsszínvonalúként jellemzett központjában a HMD Global a korábban általunk is ismertetett új szolgáltatásának, a HMD Connectnak a továbbgondolásán dolgoznak majd a szakemberek. A célja ezzel a vállalatnak az, hogy új funkciókkal ruházza fel, komolyabb biztonsági oldalt hozzon létre hozzá, és nagyvállalati szinten is jól kiaknázhatóvá tegye. A hosszabb távú célok között már szerepel a képalkotás és audiotechnológia felé történő nyitás is.

Az új K+F létesítményében Ari Heikkinen kiemelt pozícióban dolgozik majd, aki az Valona Labs felvásárlásával kerül a HMD Global kötelékébe. Az ő feladata lesz a Biztonsági és Vállalati megoldások felügyelete. „Elég régóta dolgozunk együtt a HMD Globallal, nagy reményekkel vágunk bele a még szorosabb közös munkába. A kiberbiztonsági incidensek száma jelentősen megugrott a világjárvány idején, azt hiszem nem is lehetne jobb alkalmat találni a mobilbiztonság erősítésére.” – jelentette ki az ügy kapcsán Heikkinen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap