Hazánkat is érintő adatroaming megoldással állt elő a HMD Global

A HMD Connect globálisan támogatott lesz, a vállalat külön SIM-et nyújt hozzá.

Hazánkat is érintő adatroaming megoldással állt elő a HMD Global

A HMD Global friss termékek mellett egy olyan újdonsággal is előrukkolt, ami nagyon érdekesnek hangzik, és kíváncsiak leszünk rá, hogy milyen sikereket tud vele elérni. Egy nemzetközi szinten működő adatroaming szolgáltatásról beszélhetünk, ami a HMD Connect névre hallgat, és sokak életét teheti egyszerűbbé.

Azok számára, akik nagyon sokat utaznak a világ minden tájára, nagy valószínűséggel sok fejtörést okoz az, hogy megfelelően gondoskodjanak a mobilinternet biztosításáról a régiókat átszelve. Az adatroaming adott esetben igen költséges is lehet amellett, hogy nem egyszerű összehozni néhány régióban, SIM-eket kell vásárolgatni, és így tovább. És erre jelenthet egy remek megoldást a HMD Connect.

Olyan globális adatroaming szolgáltatásról beszélhetünk itt, ami 120 országban érhető el jelen állás szerint, de ez a későbbiekben még tovább is bővülhet. A szolgáltatásnak teljesen egységes díja lesz, fizessen rá elő bárhol a világon az ember. 9,95 eurónak megfelelő összeget kell majd fizetni minden esetben, és ezt követően 14 napon keresztül lesz biztosítva a mobilinternet.

Galéria megnyitása

Viszont nem mindenhol ugyanannyi adatkeret jár majd a felhasználóknak, ezzel a kompromisszummal számolni kell. Három részre osztotta fel a támogatott országok listáját a HMD Global, hogy átlátható módon meghatározza az adatkeretek mértékét. Az első zónában 1 GB-os adatcsomagot kapnak majd az emberek, a második zónában 500 MB fog járni, a harmadik zóna esetében pedig már csak 250 MB-tal lehet majd gazdálkodni.

Magyarország az első zónába lett sorolva, szóval itthon a közel 10 eurós összegért 1 GB-nyi adatkeret jut a felhasználóknak. Ez nem jobb a hazai mobilszolgáltatóknak a saját ajánlatainál, de a HMD Connect szolgáltatásnak egyáltalán nem az a célja, hogy 120 országon keresztül piaci versenyt folytasson. Itt a hangsúly a felhasználók kényelmén van, a gondtalan mobilnet garantálásán néhány érintést követően.

A szolgáltatás nagyon egyserűen használható, csak telepíteni kell a hozzá tartozó alkalmazást a Play Áruházon keresztül, és ebben könnyen átláthatóan, gördülékenyen lehet minden csomagot, előfizetést menedzselni. A cég azzal számol, hogy sokan a nyaralásuknál vagy az üzleti útjuk során használják majd, ezért is nem egy teljes hónapos, hanem csak 14 napos időkorlátot szabott. A HMD Connect felhasználói bázisának a finnek szerint ennyi két hét bőven elegendő lesz. Ha mégis tovább kellene a mobilnet, akkor 5 euróért lehet hosszabbítani ugyanabban a zónában.

A szolgáltatás igénybevételéhez az induláskor egy 19,95 eurós csomagot meg kell fizetnie, ami magában foglalja a speciális hálózati kártyát, amin keresztül az adatroaming működni fog. Egy ember akár több SIM-et is használatba vehet, ilyenkor minden további hálózati kártyának 10 euró a felára. Fontos, hogy az indulócsomagban egy előfizetés már azonnal benne is van, hiszen abból indul ki a HMD Global, hogy akkor rendelik meg a HMD Connectet, mikor szükség lesz rá.

A vállalat a jelenlegi tervek szerint március 30-án fogja elkezdeni a támogatott régiókban az újdonság forgalmazását. Ami a koronavírus-járvány miatt nem a legjobb időzítés, de biztosan lesznek, akiknek már most is jól jön majd a szolgáltatás, de igazán az idegenforgalom felpörgésével válhat majd népszerűbbé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap