Új felületet kapott a Play Könyvek

Új felületet kapott a Play Könyvek

A Google az utóbbi időben elhanyagolta a Play Könyvek alkalmazást, viszont most az androidos applikáció egy új grafikus felületet kapott. Ez a frissítés még nem ért el mindenkihez, de a beszámolók alapján az új Material téma szellemiségében rajzolta át az online „könyvesboltját” a keresőóriás.

A Google Play Áruház könyvek számára dedikált programján az első változás, ami minden bizonnyal mindenkinek fel fog tűnni, hogy már nem olyan színes, mint korábban volt, hanem az egyszerű fehér felületek vették át az uralmat. Ennek köszönhetően sokkal letisztultabb értést kelthet az emberekben az alkalmazás. Azt is észre lehet venni, hogy a különböző lapokhoz tartozó ikonok le lettek cserélve a képernyő alján, az új piktogramok már csak vonalrajzok, amik lekerekítettebbek. És a korábban használt betűtípust is dobták a programozók, ezen a fronton a Google által egyedileg tervezett Product Sans lépett a színre.

A könyvek kártyái már nincsenek körülrajzolva, és egy kicsit szellősebben, de jóval kisebb méretben jelennek meg egymás mellett, így több fér el egyszerre a kijelzőn, ami üdvözölendő. A hárompontos menü gombja a címek mellől felkerült a borítók fölé, de ennek a funkciója és a működése nem módosult. A „Továbbiak” feliratos gomb nyomdokába pedig egy egyszerű jobbra mutató nyíl lépett, mely szintén hozzájárul a letisztultabb megjelenéshez.

Galéria megnyitása

A Google több mint valószínű, hogy a mostani dizájnváltásnál már előre is dolgozott, és úgy alakította át az alkalmazást, hogy a jövőben ez jobban tudjon alkalmazkodni a sötét módhoz is. Tudniillik szinte már biztosan kijelenthető, hogy az Android Q operációs rendszer egy olyan sötét móddal fog szolgálni, ami a teljes rendszerre kiterjed majd. Az XDA-Developers már ki is tudta próbálni a következő generációs Android egy előzetes kiadását, és ennek a szerves részét képez ez a fejlesztés is. És a mostani frissítését követően a Google Play Könyvek már jól mutathat majd a sötét mód élesítését követően is, míg a korábbi, színes felületéről ezt aligha lehetett volna elmondani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap