Új Android 10 frissítés érkezett a Xiaominál

Sok hazai felhasználó is örülhet majd, hiszen egy rendkívül népszerű modellre futott be az aktuális Android.

Új Android 10 frissítés érkezett a Xiaominál

A Xiaomi legtöbb okostelefonja a MIUI grafikus felhasználói felülettel ellátva került a boltokba, de a vállalat a Mi A-széria keretében szokott olyan készülékeket is piacra dobni, amiken a natúr Android teljesít szolgálatot. És most arról számolhatunk be, hogy a Xiaomi Mi A2 számára elkészült az Android 10 operációs rendszer.

A most terítékre került készülék még 2018 júliusában jelent meg, és akkor az Android 8.1 operációs rendszerrel került bevetésre, amit később az Android 9.0 (Pie) váltott fel. És a Xiaomi a támogatást folytatva most előrukkolt az Android 10 rendszerrel az eszköz számára, ami így már a harmadik főverzió lesz, ami megjárja ezt a hardvert.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi A jelöléssel ellátott masinák az Android One platformot képviselik, és ennek megfelelően két éven keresztül kötelező jelleggel kapnak főverziós frissítéseket, valamint három éven át részesülnek biztonsági csomagokból. Elvileg a Mi A2 számára az Android 10 az utolsó állomás, nem fogja már megkapni az ősszel bevetésre kerülő Android 11 operációs rendszert.

Ez a készülék meglehetősen nagy népszerűségnek örvendett, hazánkban is tekintélyes mennyiségben fogyott. A Xiaomi Mi A2 frissítése ennek köszönhetően globálisan érinti a felhasználókat. Akik így részesülhetnek majd egyebek mellett az új, fókusz móddal megtoldott digitális jóléti szolgáltatásból, valamint az intelligens válaszüzenetek továbbfejlesztéséből. Számolni lehet már itt az értesítési buborékkal is, ami részben szintén a kommunikációt segíti, és az értesítések általános kezelése is könnyebbé válik. Plusz jön a sötét mód is egyebek mellett, no, meg a biztonság is fejlődik.

Galéria megnyitása

Mindenképpen ki kell térni a főverziós frissítés kapcsán arra is, hogy az Android melyik biztonsági csomagja van ebben benne foglalva. A Mi A2 esetében a decemberi javítások vannak integrálva az Android 10 mellé, szóval egyelőre nem a legújabb. De mivel az Android One esetében ezt is könnyebb terjeszteni, valószínűleg a főverziós frissítést követően egy kisebb csomaggal a januári biztonsági javítások is elérhetőek lesznek a középkategóriás okostelefonra.

A visszajelzések szerint Indiában, Brazíliában, Finnországban, Portugáliában és Kolumbiában indult a frissítés első hulláma, szóval világszerte elszórtan, több régióban. Reményeink szerint hamarosan a magyar tulajdonosok számára is telepíthetővé válik ez. Mint mindig, ezúttal is küld értesítést az Android operációs rendszer, amikor letölthetővé válik OTA módon az Android 10. És az eddigi ismereteink szerint nagyjából 1,3 GB-os szoftvercsomagot kell majd letölteni a telepítés megkezdése előtt.

A Xiaomi már dolgozik azon, hogy a Mi A-széria többi, még támogatott tagja számára is elérhető legyen az Android 10. Következő körben ezen a fronton valószínűleg a Mi A3 lesz érintett, ehhez köthetően a vállalat már kiadta a kernel forráskódját. Később pedig a Mi A2 Lite is biztosan sorra fog kerülni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap