Sok javítással jött az év első androidos biztonsági frissítése

Az általános, Androidot érintő javítások mellet a Pixelek is igencsak sok foltot kaptak.

Sok javítással jött az év első androidos biztonsági frissítése

A Google 2020-ban sem fog szakítani azzal a trenddel, hogy minden hónap elején biztonsági javításokkal szolgál az Android rendszerű okostelefonok számára. És a vállalat továbbra is szállít a Pixelek számára egyedi módosításokat ezekkel a frissítésekkel.

A vállalat továbbra is két részre osztja az Androidot érintő biztonsági javításokat, valamint külön akadnak olyan foltok is, amik a vállalat támogatott referencia eszközeit érintik. Ebből különösen sok található a 2020. januári csomagban.

Az általános javítások, amik minden androidos okostelefont érinthetnek, a 2020-01-01 jelölés alatt futnak. És az a jó hírünk van, hogy ilyen most nem sok akadt. Mindössze kilenc foltot sűrített most ebbe a csomagba a Google, ezek közül pedig csak egy volt kritikus, a több magas vagy moderált súlyosságú besorolást kapott. A javítások érintik a rendszert, a keretrendszert és a médiakeretrendszert is.

A 2020-01-05 jelölésű javítások már specifikusak, nem érintenek minden androidos készüléket. A Google jellemzően Qualcomm chipeket használó eszközök esetében tartja ezt fontosnak, ugyanis a legtöbb biztonsági rés vagy közvetlenül, vagy közvetve, de Qualcomm komponenshez köthető itt. És nagyon sok foltról beszélhetünk. Összesen 29 ilyen javítást publikált a Google a kiadási jegyzékben, és mindegyik magas besorolást kapott a súlyosság szempontjából. Továbbá ugyanebben a csomagban feltűnt még négy darab kernelt érintő javítást is, ezek közül pedig egyetlen kritikus volt, mely Realtek komponenst érintett.

Galéria megnyitása

A Google már külön kiemeli azt is a funkcionális javítások mellett, hogy az Androidot érintő javításokból melyek azok, amik a Pixeleket is érintik. Sok ilyen volt annak köszönhetően, hogy ezek a mobilok Qualcomm komponenseket használnak. De funkcionális folt is akad bőven ezúttal.

Az összes támogatott Pixel okostelefonnál számolni kell azzal, hogy jobban működik majd az értesítések jelzése, és sikerült megoldani azt a hibát, ami néhány esetben azt okozta, hogy az Android 10 a bootolás folyamatában megragadt. Javítva lett az a hiba is, ami vállalati elérési pontoknál hibát eredményezett, és a stabilitás egyéb javításoknak köszönhetően is jobb lesz.

Csak a Pixel 2-t érintő probléma lett kiküszöbölve a Wi-Fi kapcsolatnál, a Pixel 3-nál pedig javult a hívásoknál a hangminőség, a Pixel 3a esetében pedig a videók hangja lesz jobb. A Pixel 4-nál pedig sikerült megoldani azt, hogy alacsonyabb fényerőn ne csússzon el a színek árnyalata, a Smooth Display támogassa a WeChatet, és az elemlámpa kapcsolója gond nélkül működjön.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap