Shop menü

RÉSZLETEKET SZELLŐZTETTEK MEG A NOTHING PHONE (2) KAPCSÁN

Valódi csúcsmobilt kaphat a közönség a második körben, elengedheti az átgondoltabb hardveres alapok használatát a startup.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Részleteket szellőztettek meg a Nothing Phone (2) kapcsán

Néhány nappal ezelőtt beszélt Carl Pei egy interjúban arról, hogy érkezik a Nothing második mobilja. Túl sokat nem tudhattunk meg arról, hogy pontosan mire érdemes számítani, de már is kezd körvonalazódni, hogy mit nyújthat majd a vásárlóknak a következő generációs készülék.

A Nothing alapítója és vezetője korábban annyit árult el, hogy a Phone (2) egy olyan okostelefon lesz, ami már egy magasabb minőségi érzetet biztosító készülék lesz. „Prémiumabb” készülékre kell számítani a második körben, és kiderült, hogy még az idei évben bemutatkozik majd. A startupnál pedig azon is folyamatosan dolgoznak, hogy az amerikai forgalmazás is megvalósítható legyen.

Galéria megnyitása

Többet egyelőre hivatalosan nem tudunk a Phone (2) modellről, de a MySmartPrice most némi információ birtokába jutott, amit nem is tartott vissza. A rendszeresen szivárogtató lap a Nothing következő mobiljával kapcsolatosan úgy tudja, hogy tényleg magasabb kategóriás lesz, egy valódi csúcsmobil gyilkost faraghat a cég dinamikusan növekedő tervezőcsapata.

Az első jelentés szerint az okostelefon alapja egy Qualcomm rendszerchip lesz, szóval a Nothing nem fog átpártolni a MediaTekhez a jobb ár-érték arányú komponensek elérése érdekében. Carl Pei és a Qualcomm között már sokéves jó viszony van, szóval ezt nem lehet meglepetésnek nevezni. A OnePlusnál is végig Qualcomm chipeket használtak, ameddig Carl Pei volt a vezető.

A Phone (1) még egy felsőközépkategóriás chipet alkalmazott, a Phone (2) azonban már a legújabb Snapdragon 8 szériás lapkával állhat a rajtvonalhoz a kiszivárgott adatok szerint.

A Snapdragon 8 Gen 2 vagy már ennek a „pluszosított” verziója bukkanhat fel a második Nothing mobilban. Minden bizonnyal több verziója is lesz a gépnek a RAM és a tárhely tekintetében, a pletykákban most arról esett szó, hogy választható lesz a szerkezet 12 GB rendszermemóriával és 256 gigás adattárolóval.

Galéria megnyitása

Amennyiben jók a MySmartPrice értesülései, 120 Hz-es üzemre képes megjelenítőt használ majd az újdonság, és marad majd az OLED technológia alkalmazása mellett, de egy nagyobb fényerőre képes panel fog színre lépni. A terméket állítólag egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor fogja táplálni, ami a gyorstöltést is támogatni fogja.

Az okostelefon megjelenése kapcsán is kaptunk némi iránymutatást a fenti forrásból. Az év első felében nem érdemes számítani a Nothing Phone (2) megjelenésére, a harmadik negyedévben kerülhet sor a kulcsfontosságú termék leleplezésére. Az ünnepi időszakra már úgy fordulhat rá a cég, hogy ott lesz a boltok polcain az újdonság, és ha minden jól megy, nemcsak Ázsiában és Európában lehet majd hozzájutni, hanem még a tengerentúlon, Amerikában is.

Galéria megnyitása

Carl Pei korábban egyébként próbált megmaradni a jól átgondolt felsőközépkategóriás vonalnál, de ahogy ez nem jött be másoknak, úgy a Nothingnak is beletörhetett ebbe a bicskája. Inkább raknak össze valamilyen konfigurációt valódi csúcsahardverrel, és adják drágábban. Pedig a Phone (1) önmagában jól működött, de az emberek egyszerűen nem akarják elfogadni, hogy elég a felsőközépkategóriás hardver, és a költségvetés többi részét másra érdemes fordítani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére