Shop menü

RÉGI NÉVEN INDÍT ÚJ TERMÉKCSALÁDOT A REALME

A vállalat Note megnevezés alatt dob piacra hamarosan teljesen új készüléket, már az új szlogen jegyében.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Régi néven indít új termékcsaládot a Realme

A Realme az elmúlt években egy konzisztens piaci szereplő volt, folyamatosan jól teljesített és szállította a megszokott szériákon belül az újdonságokat. Az idei évben viszont lehet számítani változásokra. A cég új irányokba indulhat el, új lehetőségek kihasználására törekedhet az elkövetkezendő időszakban, és ennek az egyik előjele, hogy új termékcsaládot indít.

Note néven fut majd a teljesen új széria.

Hivatalosan egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor jön a széria és hova lesz pozícionálva, de vannak már erről kiszivárgott információk. A Realme Note a konkurens kínai gyártóknál elérhető Note modellekkel ellen lesz bevetésre küldve.

A Redmi Note és az Infinix Note modellek általában szép eladási számokat produkálnak, és a Realme igazából eddig is biztosított ezeknek ellenfelet, de most már a névvel is igyekszik a vállalat felhívni a figyelmét. Állítólag Realme Note 1 néven fog befutni a készülék, és a legfőbb ellenfél az Infinix Note 30 és a Redmi Note 13 lesz. Az okostelefon nem nyújt semmi drámait, a legérdekesebb ebben a név lesz jelen állás szerint.

Galéria megnyitása

A kiszivárgott információk alapján 6,67 hüvelykes átlóval rendelkezik majd a Realme Note 1, és AMOLED technológiás panelt foglal majd keretbe. A felbontása Full HD+ lesz, és 120 Hz-es működést tesz majd lehetővé. Egy 16 megapixeles előlapi kamerával rendelkezik majd, a hátoldalán pedig lesz egy 108 MPixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, és a sort pedig még egy 2 MPixeles megoldás zárja majd.

A készülék a MediaTek Dimensity 7050 rendszerchipet alkalmazhatja majd, így jelen állás szerint nagyobb teljesítményt biztosít majd a közvetlen ellenfeleinek tekintett készülékeknél. Biztosított lesz az 5G mobil hálózati támogatás. Tudni véljük még azt, hogy sztereó hangszórót is felvonultat majd a Realme Note 1, az ujjlenyomat-olvasója pedig a képernyő mögé lesz integrálva az OLED panelnek köszönhetően. 5000 milliamperórás kapacitású telep található majd a készülékben, és 67 wattos teljesítménnyel lesz tölthető.

Ezek az adatok láttak egyelőre napvilágot, valamint az is kiderült a belső forrás révén, hogy a termék bevezetésére még ebben a hónapban sort keríthet a Realme. A vállalat egy nagy bejelentésre már készül január 29-én, akkor fog debütálni a Realme 12 Pro széria, és jelen állás szerint nem lenne meglepő, ha a Realme Note 1 is akkor kerülne elő.

Az idei év érdekes lehet a Realme számára. A cég már bejelentette, hogy egy új szlogent kezd alkalmazni, és a szlogenjének, arculatának mindig is nagy jelentőséget tulajdonított. „Make it real.” – így hangzik a márka új jelmondata, és nagyon úgy fest, hogy az első új mobilja is hamarosan befuthat. A Realme Note széria elindítása mellett a vállalat az idei évben egyéb változtatásokkal is előállhat. De egyelőre azt nem vázolta, hogy pontosan mit fog hozni az új irány.

Érdekesség még zárásképpen, hogy a Note megnevezést használva az elmúlt évek alatt nem kevesebb mint 7 különböző gyártó adott ki okostelefonokat. A már említett Infinix és a Redmi (Xiaomi) mellett a Samsung, a Vivo, a Lenovo, a Meizu és az Ulefone is alkalmazta ezt. A Realme a nyolcadik lesz ebben a sorban.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére