Rágyúr a szülői felügyeletre a Netflix

Minden eddiginél jobb eszközöket nyújt a fiatalok védelmére a szolgáltatás, ami napjainkban el is kél.

Rágyúr a szülői felügyeletre a Netflix

A Netflixet valószínűleg senkinek nem kell már bemutatni, korunk egyik legjelentősebb streaming platformjáról van szó, aminek a nézettsége a koronavírus-járványnak „köszönhetően” csúcsra van járatva az utóbbi időben. Az otthonmaradó felhasználók örömmel töltik el filmek és sorozatok fogyasztásával. Kicsik és nagyok egyaránt odaszegeződnek a képernyő elé, és ez bizony veszélyeket rejthet magában a fiatalok szempontjából.

Galéria megnyitása

A felnövekvő generáció megóvása a digitális korban nagyon nehéz, és éppen ezért nagy a felelősség a tartalomszolgáltatók, így a Netflix vállán is. A streaming szolgáltatás a megváltozott fogyasztói szokásokra reagálva 2018-ba bevezette azt a lehetőséget, hogy korhoz igazítottan lehessen szülői felügyelettel korlátozni a videózást. Ez mindenképpen üdvözölendő, és örömmel számolunk be arról, hogy most a vállalat úgy határozott, hogy még tovább megy ezen az úton. A felnőttek hatékonyabban tudják majd védeni a káros tartalmaktól a fiatalabb nemzedék tagjait.

Galéria megnyitása

Bevezeti a Netflix a PIN-kóddal való védelmet a komplett felhasználói profilokra, hogy ezzel megelőzze, hogy a fiatalok esetleg megkerüljék a szülők által meghatározott korosztályos korlátozást. És a rendszer kizárólag olyan tartalmakat mutat majd az adott eszközön, amelyek 100%-ban megfelelnek a felnőtt által meghatározott korosztályos korlátozásnak.

Korábban is lehetett már kóddal védeni tartalmakat, de eddig még kézzel kellett levédeni azokat, amiket a szülők el szerettek volna rejteni. (Ez a funkció persze továbbra is elérhető marad az új lehetőségek mellett.)

Galéria megnyitása

A mostani fejlesztésnek köszönhetően az otthonragadt gyermekek biztonságosabban használhatják majd a Netflixet, ami igazából már szinte minden korosztály számára biztosít valamilyen szórakoztató tartalmat. Tehát a felnövekvő generáció úgy is találhat magának nézendő felvételeket, hogy nem fordul számára nem megfelelő tartalom után.

A gyerekeknek létrehozott Netflix profilt a szülő a saját fiókján keresztül lesz képes felügyelni, pontosan tisztában lehet azzal, hogy miket tekintett meg az utóbbi időben.

Galéria megnyitása

További remek újítása a Netflixnek ezen a fronton, hogy letiltható már a gyerekek fiókjánál, hogy automatikusan elinduljon mindig a következő epizódja egy adott sorozatnak. Ez kizökkentheti a gyerekek a folyamatos Netflix nézésből, kisebb eséllyel ragadnak le a tartalomfogyasztásra szolgáló eszköz képernyője előtt.

Az új lehetőségeket a Netflix-fiók beállításain belül a „Profile and Parental Controls” menüpont alatt lehet elérni. Itt lesz egy összefoglaló információ is arról, hogy mely felügyelt profilokon milyen korlátozások vannak éppen érvényben.

Galéria megnyitása

Az is jól mutatja, hogy mennyire nehéz dolga van a streaming szolgáltatóknak manapság a gyermekek védelmével, hogy nemrégiben komoly kritika érte a Spotify-t, mert a fiataloknak szóló lejátszási listák közben tett hallhatóvá olyan reklámot, ami szigorúan 18 éven felülieknek szólt. Persze annak az ügynek az volt az extra tanulsága, hogy a szülők sem eléggé felelősségteljesen viselkednek napjainkban. Tudniillik nem a Spotify Kids-t használták, amivel a bajt meg lehetett volna előzni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap