PureDisplay – újabb védjegy a HMD-nél

PureDisplay – újabb védjegy a HMD-nél

A HMD Global a napokban szerezte vissza a Microsofttól az ismert PureView márkanevet, most pedig már kettő újabb elnevezést „jegyeztetett be” a vállalat. A finnek használni fogják a PureDisplay és az egyszerű Face unlock neveket a jövőben megjelenő eszközeiknél.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának adatbázisában a HMD Global Oy neve mellett olyan ismert védjegyek szerepelnek, mint az Asha, az Xpress-on és a Dual-Sight (az első és a hátsó kamera egyidejű használata), valamint kettő új dolgot is fel lehet fedezni a listán, az egyik a Face Unlock, a másik pedig a PureDisplay. Ezek közül a Face Unlock nem túl rejtélyes, ezt nyilván valóan egy arcfelismerési metódusnál alkalmazza majd a HMD Global az új Nokiák esetében. Elképzelhető, hogy lesz ezen a téren valamilyen különlegessége a rendszernek, de ez csak a későbbiekben derül majd ki.

Galéria megnyitása
Nokia 8 Sirocco POLED kijelzővel

Az igazi érdekesség itt a PureDisplay, ami valószínűleg valamilyen kijelzővel kapcsolatos technológiai újítást fog jelölni. Sokak azonnal a korábbi PureMotion HD+ eljárásra asszociálhatnak itt, ami manapság már nem lenne kiemelkedő dolog, de a maga idejében igazán kiváló kijelzőket jelölt. A PureMotion HD+ a ClearBlack panelekből fejlődött ki. A ClearBlack volt az, ahol a Nokia polarizált üveget kezdett használni, hogy jobb legyen a fekete szín visszaadása. A PureMotion HD+ tovább vitte a polarizált üveget, és itt már fontos volt, hogy megnövekedett a képfrissítés sebessége, valamint a rendszer is magasabb tempóra kapcsolt (60 FPS) mögötte, így folyamatosabbak lettek a mozgások, továbbá automatikusan szabályozta az eszköz a színvilágát is a fényerején túl. Mindez persze már 5 éve volt, most a PureDisplay esetében a HMD Global más újításokkal állhat elő.

Azt egyelőre nehéz megtippelni is, hogy a finnek milyen kijelzőtechnológiával együtt fogják használatba venni a nemrégiben megszerzett PureDisplay védjegyet (talán egy teljes előlapot lefedő kijelzőnél?), de valószínűsíthető, hogy egy új felsőkategóriás készülék esetében fogunk ezzel elsőként találkozni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward