Visszatér a PureView márkanév a Nokiákon

Visszatér a PureView márkanév a Nokiákon

A HMD Global folyamatosan arra törekedik, hogy a lehető legtöbb fronton visszaállítsa a Nokia régi hírét, és a vállalat most egy újabb lépést tett ebbe az irányba. A finn alakulat a jelek szerint megvásárolta a PureView márkanevet a Microsofttól.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (European Intelectual Property Office – EUIPO) adatbázisa alapján a HMD Global augusztus 23-án tudta le azt az akvizíciót, melynek keretében a redmondi alakulattól visszaszerezte a PureView nevet. Akik néhány évvel korábban is foglalkoztak már az okostelefonokkal, azoknak valószínűleg nem kell bemutatni a PureView-t. Ezt még 2012-ben hozta létre a Nokia, és először a Nokia 808 PureView okostelefonnál vetette be, amiről nem túlzás azt állítani, nagyon sokáig etalonnak számított a mobilfotózás terén, és maghatározó szerepe volt a fejlődésben. Ez a készülék már hat évvel ezelőtt egy 41 megapixeles érzékelőt vonultatott fel, és valóban egészen kiváló minőségű képeket lehetett vele megörökíteni. Itt nemcsak LED-es villanó volt, ami az esti fényképezést segítette, hanem még Xenon vaku is. A Nokia 808 PureView után a Lumia 1020 volt az első Windows Phone rendszerű gép, ami hasonlóan kiváló kamerarendszert kapott, és megtartotta a Xenon vakut is. Ez a készülék még ma is helytállna a fotózáskor, pedig 5 év telt el a megjelenése óta. A Nokia számos mobilján bukkant fel a PureView felirat (pl. Lumia 920, 830, 930, 1520, 950/950 XL) egészen addig, amíg nem adta fel a mobilok fejlesztését a Microsoft.

Galéria megnyitása

A HMD Global minden bizonnyal felsőkategóriás okostelefonnál vetheti be újra a PureView nevet, de igazából nincsenek arra vonatkozóan információink, hogy pontosan mire készülhet a cég. Elképzelhető akár az is, hogy olyan mobilt hozhat forgalomba a finn alakulat, ami kifejezetten fotózásra lesz kihegyezve, mint a Nokia 808, a Nokia Lumia 1020 és a Lumia 1520 volt, de az is lehet, hogy egyszerűen az összes csúcsmodellre rá fogja sütni ezt a márkát a jövőben.

Galéria megnyitása
Nokia 8 Sirocco

A HMD Global egyébként nem most először vásárolt vissza Nokiához köthető márkát a Microsofttól, korábban már az Xpress-on elnevezésre is újra rátette a kezét. Sőt mi több, már az Asha is a HMD Globalhoz tartozik, amit a Nokia annak idején az elérhetőbb árazású, általában Series 40 rendszerű termékeknél alkalmazott. A kamerákhoz kapcsolódóan pedig még tavaly megállapodott a vállalat a Carl Zeissel, ami szintén egy fontos lépés volt a régi „rend” visszaállítása felé. A Zeiss márkanév már fel is került mostanra több Nokia kamerája mellé.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap