Mindenhova zenét csempészne a Facebook

Mindenhova zenét csempészne a Facebook

A világ legnagyobb közösségi oldala júniusban jelentette be, hogy azon dolgozik, hogy a felhasználók nyugodtan megoszthassanak olyan felvételeket, amelyek alatt esetleg jogvédett zenék szólalnak meg. Ezen felül pedig bejelentette a Lip Sync Live funkciót, ami arra szolgál, hogy szájszinkron felvételeket örökíthessen és oszthasson meg magáról és barátairól az ember.

A nyári sajtótájékoztatón egy másik zenei funkcióról is szó esett, és most nekünk ez az érdekesebb. A vállalat elmondta, hogy a szakemberei szeretnék megoldani, hogy matrica felhasználásával zenéket lehessen beilleszteni a Facebook Stories tartalmak alá. És elvileg mostanra ez meg is oldódott, már élesben teszteli a Facebook zenei aláfestéssel ellátott Stories bejegyzéseket. A jelek szerint a funkció jól vizsgázhat, ugyanis most arról kaptunk friss hírt, hogy még több helyen bukkan fel a zenés matrica.

A Facebook a napokban elkezdte ezt próbálgatni a hírfolyamra feltöltött fotók és mozgóképfelvételek esetében is. Ezáltal elvileg már szinte bármilyen fényképet kiposztolhat majd úgy a felhasználó, hogy jogdíjas zenét is társít hozzá. Különösen jól jöhet majd ez olyan videók esetén, amik alól valamilyen oknál fogva hiányzik a hangsáv, egy dallamos matricával rögtön fel lehet dobni az adott tartalmat. Az információt a Facebook egyik illetékese is megerősítette az Engadget megkeresésére. Maya Patterson elmondta, hogy a zenés matricák már nemcsak a Stories bejegyzéseket érintik, hanem a hírfolyamra felkerülő dolgokat is.

Galéria megnyitása

A funkció használata egyszerű. A kamera használatával készíteni kell egy felvételt (vagy ki kell választani egy megosztani kívánt videót vagy képet a galériából), majd meg kell érinteni a matrica gombját, és rá kell bökni a zenés matricára. Ekkor megadható, melyik zene szóljon a multimédiás tartalom alatt, és annak is pontosan mely részlete induljon el. Ha ezek megvannak, mehet a megosztás. A felhasználó ismerősei a matricán azonnal látni fogják a választott dal szerzőjét és a szám címét is, így egyrészt elkerülhetőek az erre vonatkozó kérdések, másrészt a zene tulajdonosa is örülhet, hogy ezáltal kap némi reklámot.

A vállalat a jelek szerint maximálisan szeretné kihasználni azokat a lehetőségeket, amikre szert tett a kiadókkal és szerzőkkel kötött megállapodásai révén. Erre pedig a zenés matrica úgy fest, hogy remek eszköz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap