Nyit a zenés tartalmak megosztása felé a Facebook, jön a Lip Sync Live

A Facebook a jövőben nem fogja letiltani azokat a videókat, ami alatt jogvédett zene szólal meg, sőt mi több, olyan funkciót vezet be, ami ilyen tartalmak gyártására sarkallja az embereket.

Nyit a zenés tartalmak megosztása felé a Facebook, jön a Lip Sync Live

A Facebook az elmúlt hónapokban folyamatosan tárgyalt a nagy zenei kiadókkal és a kisebb szereplőkkel, ennek eredményeként mostanra megegyezett a Universallal, a Warnerrel és mások mellett a Sonyval is. A közösségi oldal célja, hogy minél változatosabb módokon jelenjenek meg a zenéket is felvonultató tartalmak a felhasználóknál.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a vállalat már teszteli néhány területen, hogy a rendszer engedélyezze olyan videóknak a megosztását, amiknek a hátterében valamilyen zene szól, még akkor is, ha az jogvédett. A Facebook ezzel szeretne arról gondoskodni, hogy a felhasználók bátrabban és kreatívabb módon oszthassák meg az élményeiket az ismerőseikkel. Itt az az igazán bosszantó, hogy sokszor egyszerűen nem is tudják úgy megörökíteni az emlékezetes pillanataikat az emberek, hogy ne menjen a háttérben olyan zene, amit esetleg a rendszer később kifogásolhat, és ami miatt letilthatja a felvételt.

Galéria megnyitása

Arra nem tért ki a Facebook, hogy pontosan hol teszteli az új lehetőséget, de azt elmondta, hogy hamarosan bővítik a kört, és idővel valószínűleg a közösségi oldal minden „lakójának” lehetősége lesz úgy feltenni videókat, hogy ne kelljen azzal vesződnie, hogy véletlenül se szólaljon meg a háttérben valamilyen ismert nóta.

A zenék (viszonylag) szabad felhasználásával egy új funkciót is bevezet a Facebook, amivel közvetve konkurenciát állíthat a nagy népszerűségnek örvendő Musical.ly-nak. A Lip Sync Live egy szájszinkron videók készítésére alkalmas lehetőség, ebben zenei aláfestésre kell megfelelő ütemben tátognia a felhasználóknak. A Lip Sync Live nagyon egyszerűen működik majd, és már az induláskor rengeteg zenéből válogathatnak majd a felhasználó. A kínálat generációkon és műfajokon átívelő, igazán változatos lesz.

A szolgáltatás használatához meg kell érinteni az bejegyzés létrehozásakor az Élő videó gombját, és a megjelenő grafikus felületen a jobb sarokban rá kell bökni a Lip Sync Live menüpontra, ami egy nagy mikrofonos ikont kapott. Ha ez megvan, akkor az alkalmazás feldobja a zenei kínálatot, ahol előre azok a számok vannak kiemelve, amiket a felhasználók legsűrűbben választanak. A megfelelő zene megbökését követően a szám címe és az előadója az albumborítóval együtt rákerül a videó felületére. Amikor minden megfelelően be van állítva, már csak meg kell nyomni a lejátszás gombját a bal felső sarokban. Ez egy visszaszámlálóval indít, hogy legyen ideje felkészülni a felhasználóknak a produkcióra. Az élő Lip Sync bejelentkezéseket a normál élővideókhoz hasonlóan folyamatosan kommentálhatják a nézők, az emberek pedig pontosan látni fogják, hogy mennyien nézik az „előadásukat”. Ha vége a zenének, a felvételt meg lehet osztani, így bárki visszanézheti. Érdekesség, hogy minden egyéb kameraszűrőt és más funkciót is lehet itt használni, amikkel még jobban fel lehet dobni a felvételeket.

Galéria megnyitása

A Facebook a hivatalos közleményében kiemeli, hogy a jövőben egyéb terveik is vannak, hogy a zenéket eljuttassák a felhasználókhoz. Annyit még elárult a közösségi oldal, hogy a következő hónapokban tesztelni kezdi annak a lehetőségét, hogy dallamokat lehessen csempészni a Facebook Stories bejegyzések alá. (És abból kiindulva, hogy az Instagram Történetekkel már nagyon szorosan összefonódott a Facebook megoldásával, jó esély van arra, hogy ugyanez a lehetőség az Instagramnál is megjelenik majd.) Ezen felül pedig más egyéb lehetőségeken is munkálkodnak a vállalat szakemberei.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward