Megszünteti az Apple a „retusálást” a HDR-nél

Megszünteti az Apple a „retusálást” a HDR-nél

A cupertinói alakulat a napokban elindította az iOS 12.1 operációs rendszernek a legfrissebb béta kiadását, ami már az ötödik a sorban. Emellett pedig beszélt arról, hogy az iOS 12.1 esetében változik majd a Smart HDR funkció, aminek jó hatása lesz az önarcképek minőségére.

Galéria megnyitása

Az iOS 12.1 ötödik bétájához az Apple nem fűzött változáslistát, csak annyit lehet erről biztosan tudni, hogy történtek benne hibajavítások, és stabilabban fognak üzemelni a készülékek a frissítést követően. A cupertinói vállalathoz közel álló források sem tudtak szemmel látható változásról beszámolni, szóval azokkal a dolgokkal kell beérni, amik már korábban megjelentek az applikációban, így például a csoportos FaceTime és a hangulatjelek szélesebb kínálata.

Viszont friss információ az iOS 12.1 kapcsán, hogy az Apple ennél már javítani fogja azt a „funkciót”, ami az önarcképek készítésekor a HDR opció bekapcsolását követően önkényesen retusálta is a szelfiket.

Az Apple magyarázata szerint nem direkt retusálásról van szó, a Smart HDR-rel együtt járó arcszépítést igazából egy hiba okozza. Állítólag az algoritmus nem megfelelő képeket választ a HDR létrehozásakor, és ez eredményezi azt, hogy úgy néz ki a végeredmény, mintha retusálná a képeket az opció. Arról van szó egészen pontosan, hogy a hosszabb záridővel készült fotókból hozza létre az alkalmazás a HDR-t, és mivel ennél a kameránál nincs képstabilizálás, ezek rendszerint hajszálnyit bemozdulnak, aminek eredményeként kevesebb részlet kerül megörökítésre, és a Smart HDR pedig ezeket a felvételeket fésüli össze. Szerencsére az iOS 12.1 esetében ezen változtat az Apple, már nem fogja rosszul kezelni az ilyen szituációkat a készülék, és részletgazdag önarcképeket lehet majd készíteni megnövelt dinamikatartomány mellett is.

Galéria megnyitása

Az iOS 12.1 feltételezhetően az október 30-án megrendezésre kerülő esemény keretében fog bemutatkozni (és talán elindulni). A frissen bemutatkozó iPad Pro termékcsaládon már ez lesz gyárilag telepítve, hiszen olyan változásokat is hoz, amikre a „kávamentes” tableteknek van szüksége.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap