Megérkezett a Facebook Messenger 4

Megérkezett a Facebook Messenger 4

A Facebook már egy ideje tesztelte a Messenger új grafikus felhasználói felületét, ami mostantól lesz mindenki számára elérhető a Messenger 4 felbukkanásával. A vállalat a korábban már felfedezett változtatásokon felül egyéb módosításokkal is készült, és még készül is újabbakkal.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Facebook egy letisztultabb és kontrasztosabb grafikus felhasználói felületre vált a Messengernél. A vállalat felmérése szerint az embereknek a 71 százaléka úgy gondolja, hogy az egyszerűség kiemelkedően fontos egy csevegő alkalmazásban, és éppen ezért döntött úgy, hogy ebben az irányba indul el. Az alkalmazás a korábbinál jóval kevesebb lapból épül fel, a Facebook elmondása alapján már kilenc felületen voltak a különböző információk a Messengerben, mostantól viszont három lapra lesz minden összesűrítve. (Olyan áldozatokkal jár a dizájnváltás, mint például a külön híváskezelő felület felszámolása.) A korábbinál jobban épít a gesztusvezérlésre a rendszer, a beszélgetések lajstromán például jobbra-balra elhúzásokkal lehet elérni a némítás, törlés és egyéb funkciókat.

Galéria megnyitása

A Messenger átalakítása mellett friss információ, hogy a vállalat a jobb személyre szabhatóság érdekében a beszélgetéseken belül kibővíti a korábbi színválasztékot, és már lesznek itt átmenetes opciók is (kék-rózsaszín, sárga-zöld, piros-kék, sárga-narancssárga és zöld-kék). Viszont ezeknek van annyi hátulütője egyelőre, hogy csak az okostelefonos applikációkban működnek megfelelően, a böngészőből látogatható felületnél csak egyetlen alapszínű színű marad minden üzenet. (De talán ezen a jövőben változtat majd a Facebook fejlesztői gárdája, hogy mindenhol ugyanazt az arculatot mutassák a csevegések.)

Galéria megnyitása

A bevezetésre kerülő újdonságokkal a Messenger fejlődése természetesen nem áll le, a Facebook már arra is kitért, hogy mit tervez legközelebb megvalósítani. Hamarosan lesz az üzenetküldő szolgáltatáson belül egy sötétmód is, amivel pillanatok alatt „le lehet majd kapcsolni a villanyt” a programban, és szinte az egész grafikus felület sötétbe fog borulni. Korábban már lehetett pletykákat hallani arról, hogy ilyen opción is dolgozik a vállalat, és ez most hivatalosan is beigazolódott. A sötét grafikus felülettel kellemesebb lesz este használni a Messengert, illetve bizonyos okostelefonok esetében – például amik AMOLED kijelzővel rendelkeznek –, a sötétmóddal még energiát is meg lehet takarítani, szóval kevésbé fog merülni a szerkezet az üzenetváltások közben.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma, hogy a Messengerben a sötétmód mikor fog felbukkanni, a többi változás viszont a napokban mindenkinél érvénybe lép majd. Az iOS és az Android operációs rendszerű gépeken egyaránt az átszabott grafikus felület várja majd az embereket.

Facebook Messnger: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap