Átalakul a Messenger felülete

A Facebook alaposan átrajzolja az üzenetküldőjét, és bizony lesznek olyanok, akik ennek nem fognak örülni, mert nem minden lehetőségnek jutott hely az új dizájn mellett.

Átalakul a Messenger felülete

A Facebook a felhasználók egy szűk csoportjánál már teszteli a Messenger alkalmazás átrajzolt grafikus felhasználói felületét. Az átalakulás jóformán az egész applikációra kiterjed, szóval jelentős változásra készülhetünk.

A Facebook csevegő alkalmazása sokkal letisztultabb, szellősebb lesz az új felülettel, és bár a beszélgetéseken belül alapértelmezetten továbbra is a kék szín a domináns – amit persze továbbra is lehet változtatni –, a többi helyen viszont néhány apró elemtől eltekintve fekete-fehér lett a Messenger. A lapok közötti váltási lehetőség alulra került, az első opció itt a beszélgetések, a második a partnerlista, a harmadik pedig a felfedezés. A partnerlistánál megtekinthetőek az elérhető ismerősök, az összes kapcsolat és akár új személy is felvehető, a felfedezés lapján pedig a vállalakozások és a játékok kaptak helyet – itt lehet az összes között böngészni és vannak kiemelt ajánlatok is. Az új üzenet küldése a jobb felső sarokban landolt, és mellé került a kamera is, ami eddig a képernyő alján volt. A Messengerben eddig külön helye volt a hívásoknak, ezt viszont felszámolja a Facebook az új grafikus felület érkezésével.

Galéria megnyitása

Az üzenetváltásokon belül is történek változások. Az alsó ikonokat átrajzolták a tervezők, és a beállításokat már a partner nevének a megérintésével lehet előcsalogatni. Ez a rész is kapott a dizájnváltásból, de a beállítási lehetőségek maradtak ugyanazok. A csevegések listanézetéhez visszakanyarodva érdekesség, hogy az egyes bejegyzéseket jobbra és balra is el lehet húzni, és ilyenkor különböző gyorsopciók jelennek meg, a hosszú érintést viszont kivezette a Facebook. Ha egy beszélgetés jobbra húz az ember, akkor onnan rögtön indítható a fotó megosztás vagy a telefon/videohívás, a balra irányuló gesztussal pedig a törlés, némítás és beállítások opciók érhetőek el.

A felhasználó profilképét is áthelyezte a Facebook, de a beállítások továbbra is ennek a megérintését követően érhetőek el. A menüpontok kifejezetten élénkszínű ikonokat kaptak, így akik sokszor nézik ezt a felületet, talán már rutinosabban bökdöshetnek majd az opciókra. Néhány felhasználó megjegyezte, hogy eltűnt a kilépési lehetőség, de ez talán csak átmeneti. Sokan abban reménykedtek, hogy az opciók között találnak majd egy olyan beállítási lehetőséget, amivel sötét módba lehet tenni a programot, de ilyen sajnos továbbra sincs a Messengerben.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Facebook mikor fogja bevetni a Messenger új „ruháját”, de mivel már élesben teszteli a friss felületet, így nem lenne meglepő, ha a következő hetekben mindenki számára elérhetővé válna.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap