Már a tempót is jelzi a Google Térkép

Már a tempót is jelzi a Google Térkép

A Google dinamikusan fejleszti a Térkép szolgáltatást, ez az utóbbi időben több olyan funkcióval is gazdagodott, ami képes segíteni a sofőröket a vezetésben. Legutóbb arról számolhattunk be, hogy a szolgáltatáson keresztül jelenthetőek a sebességmérők, forgalmi fennakadások, valamint már képes a program megjeleníteni az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozást is. És most pedig ez utóbbi funkcióhoz kapcsolódóan érkezett egy további újítás.

Mint a legtöbb gépjárművekbe szánt navigációs eszköz, a Google Térkép is képessé vált a haladási sebesség kiírására. Ezt nagyon egyszerűen fogj tenni az alkalmazás, az útvonaladatok megadását követően, a navigálás megkezdésekor a bal alsó sarokba. Amennyiben be van kapcsolva, hogy a sebességkorlátozás is látható legyen, akkor az applikáció egymás mellett fogja kirajzolni ezeket az adatokat, hogy minél jobban lehessen látni.

Az aktuális tempóra vonatkozó adat színe változni is fog annak függvényében, hogy mekkora eltérés van a megengedett sebességhez képes – gondolunk itt természetesen a korlátozás átlépésére. Egy enyhe gyorshajtásnál narancssárga lesz a sebességet jelző szám, durvább átlépésnél pedig már pirosba megy át ez az információ. A navigáció beállításain belül lehet azt megadni, hogy a sebesség milyen mértékegységben jelenjen meg a kijelzőn, és itt lehet eleve bekapcsolni a megjelenítését is.

Galéria megnyitása

De miért van erre szükség, mikor az autónak úgyis van saját sebességmérő órája? Nos, ennek több oka is lehet. Így a felhasználó a térkép nézegetése közben is látni fogja a tempóját, tud figyelni a határok betartására, illetve a beépített egységek sok esetben hajlamosak csalni, nem hiteles számokat megjeleníteni. Az eltérés adódhat abból, hogy nem megfelelően van a műszer kalibrálva, de akár abból is, ha az ajánlottól eltérő gumiméreten fut a jármű. A beépített sebességmérők szinte mindig hajlamosak tévedni kisebb-nagyobb mértékben néhány km/órát, és bár ez az esetek többségében nem vezet ahhoz, hogy az egyébként szabályosan közlekedni próbáló személyt gyorshajtás miatt megbüntessék, azért jobb, ha tisztában vele a felhasználó, hogy a GPS szerint milyen sebességgel halad.

A Google Térkép most beharangozott újítása fokozatosan válik elérhetővé a felhasználóknál a következő napokban, hetekben, idővel minden régióban számítani lehet majd erre. És már kíváncsian várjuk, hogy legközelebb milyen funkcióval rukkolt majd elő a Google a sofőrök számára, ami révén a Térkép még jobb utazótárssá válhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap