Megkapta a Waze legjobb funkcióját a Google Térkép

Már egyszerűen lehet jelenteni menet közben a forgalmi fennakadásokat, és a traffipaxokat is.

Megkapta a Waze legjobb funkcióját a Google Térkép

A Google folyamatosan törekedik arra, hogy új funkciókat csempésszen a Térkép alkalmazásba. Ennek eredményeként a napokban több mint 40 országban vált elérhetővé a forgalmi jelentések küldésére szolgáló opció, amit egy ideje már tesztel a vállalat szűk körben, így remélhetőleg nem lesznek gyermekbetegségei. A funkció más újítással is együtt járva próbálja majd segíteni a felhasználót abban, hogy sebességtúllépésből fakadó bírságokat kapjon.

A Térkép mostantól rengeteg helyen képes lesz megjeleníteni, hogy azon az útszakaszon, ahol éppen halad az ember, mennyi az általánosan megengedett sebesség. Ez nagyon jól fog jönni azoknak, akik sokat utaznak és járnak olyan területen, ahol korábban még soha nem voltak. A Google Térképnek köszönhetően az felhasználók azonnal láthatják majd, hogy milyen tempóval haladhatnak adott esetben. És külön jó hír, hogy ezzel a funkcióval karöltve már a „Jelentés hozzáadása” opció is megjelent az applikációban. Ezt kihasználva lehet jelenti a sebességmérőket, meg persze más egyéb dolgokat is.

Galéria megnyitása

A „Jelentés hozzáadása” három különböző választási lehetőséget nyújt, az egyik az említett traffipax, a másik a baleset, karambol, a harmadik pedig a lassú haladás, amit valamilyen egyéb forgalmi fennakadás okozhat, például egy útfelújítás. A Google Térképnek ez funkciója világszerte több tucatnyi területen vált hozzáférhetővé, és szerencsére Magyarország is az érintettek között van, így már itthon sincs akadálya a használatának.

Ezt az újdonságot könnyen el lehet érni, hogy vezetés közben ne terelje el hosszú időre a sofőr figyelmét – persze a legbiztonságosabb az, ha megáll a vezető a bejelentések megtételéig. A Google Térképben a navigálás elindítását követően az alsó információs sáv felrántását követően vehető használatba a „Jelentés hozzáadása”, ez van az első helyen kiemelve a listában. A menöpontot megbökve fel fog jönni az a lista, ahol kiválasztható az eset jellege, hogy traffipaxról vagy más egyébről van szó. És amennyiben az eszköz tulajdonosa kijelölte a megfelelő opciót, még egyszer meg kell annak az ikonját érinteni a téves jelentések elkerülése végett. Ha a folyamat közben megáll az ember valahol, akkor néhány másodperc elteltével visszavált a navigációra a rendszer azt feltételezve, hogy helytelen volt a manőver.

Galéria megnyitása

A Google Térkép így már az eddiginél is hasznosabb társ lehet az autóban ülve a mindennapok során, és élhető alternatívát jelenthet a Waze mellett, így aki valamiért nem szimpatizál a rivális applikációval, bevetheti helyette a Térképet. A Google fejlesztése rengeteg információt figyelembe véve képes útvonalakat tervezni, ha kell, akkor különböző POI-kat útba ejtve hozza létre az ideális menettervet. Bejelentéseket egyébként most még csak Android operációs rendszerű eszközről lehet tenni, de a sebességinformációk és a jelzett események láthatóak lesznek az iOS-t futtató eszközökön is. A programot nem szükséges frissíteni, de azért javallott.

Google Térkép: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap