Közös videózás jöhet a Messengeren

Közös videózás jöhet a Messengeren

Néhány napja a Messenger kódbázisában arra utaló jeleket találtak, hogy a szolgáltatásba közös videózási lehetőséget biztosító funkció kerülhet. Mostanra pedig a Facebook illetékese meg is erősítette, hogy valóban dolgoznak a fejlesztők ilyen képességen, de több részletet nem árult el.

Napjainkban rengeteg videót fogyasztanak az emberek világszerte, és a látottakat előszeretettel osztják meg a barátaikkal, ismerőseikkel. Az viszont nem kérdés, hogy ez sokkal szórakoztatóbb lehet akkor, ha mindenki először látja az adott tartalmat. A szimultán videózással az emberek még jobb felhasználói élményben részesülhetnek, hiszen így a beszélgetőpartnerükkel közösen nézhetnek érdekes, friss felvételeket, fedezhetnek fel új dolgokat.

Arról egyelőre nincs semmilyen információnk, hogy pontosan miként fog ez a lehetőség működni, de a Facebook szakembereinek már van némi tapasztalata a közös videózási móddal, ezt is felhasználva építheti be a funkciót az üzenetküldőbe. A vállalat júliusban indította el a közösségi oldalon a Videópartit, ami lényegében ugyanerre szolgál, csak a Facebook felületén. A Messengernél érdekes kérdés, hogy honnan származnak majd a videók, a felhasználóknak kell-e majd ezeknek a hivatkozását bemásolniuk a csevegésekbe vagy lesz valamilyen videoböngésző az alkalmazásban – például a Felfedező felületen. Ha a linkelős/megosztós módszer fog menni, akkor az sem biztos, hogy bármilyen felületről származhat majd a felvétel, talán csak a Facebookra feltöltött videókat lehet majd együtt nézni.

Galéria megnyitása
A Facebook Videóparti funkciója így fest működés közben

Az illik megjegyezni, hogy a Facebook szóvivője egyébként szigorúan véve azt nem jelentette ki, hogy lesz a Messengerben közös videózási opció, csak annak a tényét erősítette meg, hogy a belső tesztelése folyik egy ilyen funkciónak. Vannak olyan dolgok, amik a teszteken elvéreznek, de ebben az esetben valószínűleg nem erről lesz szó, és tényleg meg fog jelenni a lehetőség a csevegőbe. Ezzel a funkcióval egyébként a bevételszerzési lehetőségeit is növelheti a cég, hiszen a szponzorált videók ilyen módon szélesebb közönséghez juthatnak majd el. Minden bizonnyal szívesen fogják közösen nézni az emberek például egy új filmnek az előzetesét vagy egy terméknek a bevezető videóját.

Hogy mikor bukkanhat fel élesben ez a funkció a Messenger kelléktárában? Nos, ezt jelenleg még nagyon nehéz megmondani. Mivel egyelőre csak belső teszteket futtatnak, akár több hónap is lehet addig, amíg a nagyközönséghez elér.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap