Elindult a Facebook közösségi videonéző szolgáltatása

A Videóparti a vállalat tervei szerint összehozza majd az embereket, és új szintre emelheti a videózás élményét a Facebook-csoportokban.

Elindult a Facebook közösségi videonéző szolgáltatása

A Facebook már egy ideje tesztelte azt a funkciót, ami lehetővé teszi a felhasználók számára a csoportokon belül, hogy közös videonézéséseket szervezzenek. Most pedig mindenkinek mindenhol elérhetővé vált ez az opció.

A Videóparti keretében a Facebook-csoportok tagjai ugyanazokat a videókat tudják folyamatosan figyelemmel kísérni, szóval kicsit olyan ez, mint az élő videózás, csak éppenséggel ebben az esetben bármilyen mozgóképfelvételt meg lehet nézni szimultán. Akár beemelhető ide élő is más forrásból, szóval gyakorlatilag tovább lehet vele osztani mások bejelentkezését egy-egy csoporton belül. A Facebook adatai szerint az élő bejelentkezéseknél hatszor több hozzászólás születik általában, mint egy egyszerű feltöltött videó alatt, szóval ez a funkció összehozza az embereket, és a cél a Videóparti esetében is ugyanez: a közösségi élet élénkítése. A valós idejű csoportos videózás a csevegéssel kiegészülve egészen más élményt adhat, mintha az ember magában nézne például vicces videókat.

Ennek a lehetőségnek köszönhetően a Moto GP csoportban levő tagok együtt tekinthetik meg az előző verseny legemlékezetesebb pillanatait megörökítő videókat, az Ariana Grande rajongók pedig így nézhetik meg a frissen bemutatott videoklipet, amiről azonnal ki is fejthetik a véleményüket. Egy filmes csoporton belül pedig a legújabb előzetesek megtekintésére lehet nagyon jó eszköz a Videóparti. Ez az újítás főleg a nagyobb látszámú csoportok esetében lehet majd igazán érdekes, de egyébként a kisebb közösségek is örömüket lelhetik majd benne. A Facebook a hivatalos közleményében arról beszélt, hogy akár maroknyi társaságok is képesek összehozni több száz hozzászólást egyetlen közös videózás alkalmával, és az sem volt példátlan a tesztidőszak alatt, hogy több mint 10 órán át tartott egy Videóparti.

Galéria megnyitása

A szolgáltatás tesztelése alatt nagyon sok visszajelzést kapott a funkcióval kapcsolatban a vállalat, és igyekezett megfogadni az érintettektől érkező tanácsokat, és megvalósítani a hasznos javaslatokat. Ezeknek az eredményeként jött létre a Videópartin belül a „Co-hosting” pozíció, melyet olyan emberek fognak betölteni, akiknek joga lesz hozzáadni videókat a lejátszási listához, amikor éppen a videofolyam indítója valamiért nem ér rá gondozni, frissíteni a lajstromot. És szintén így jött létre a „Crowdsourcing” opció is, ami arra biztosít lehetőséget, hogy a nézők közül bárki elküldhesse azt a videót a szervezőnek, amiről úgy gondolja, hogy mindenkinek látnia kell, és a Videóparti indítója vagy a „segédje” (Co-host) hozzáadhatja a felvételt, ha valóban megtekintésre alkalmasnak találja azt.

A Videóparti kezdeményezése nagyon egyszerűen történik, csak a kívánt csoporton belül a bejegyzés írására szolgáló felületen ki kell választani a „Videóparti” menüpontot, ami egy pattogatott kukoricás piktogramot kapott. (Nem kell rendszergazdának lenni a csoporton belül ehhez a lehetőséghez, bárki indíthat saját Videópartit.) Ezt követően be kell listázni azokat a videókat, amikkel indítani szeretné a felhasználó a Videópartit, és rá kell nyomni a „Küldés” gombra. Ha akar az ember, akkor leírást is megadhat a Videópartihoz, amivel felkeltheti mások érdeklődését. A csoport résztvevői látni fogják a kezdeményezést és csatlakozhatnak, de akár direktben meg is lehet hívni nézőket, ilyenkor az érintettek értesítést is kapnak az eseményről. A nézőknek a profilképét lehet látni menet közben. A lejátszási listát folyamatosan lehet befolyásolni, és ahogy arra már fentebb is utaltunk, ebben mások segítségét is kérheti a felhasználó. A közös videózás bezárásához csak rá kell nyomni a Videóparti végét jelentő gombra.

A Facebook már egy ideje nagy hangsúlyt fektet a videózásra, és bár azért a YouTube-tól még jócskán elmarad a népszerűséget tekintve, egyre többen választják a felvételeik publikálására a közösségi oldalt. Az ilyen fejlesztésekkel pedig még vonzóbbá teheti a felhasználóknak a videós lehetőséget. A Videóparti mobilon és a személyi számítógépeken egyaránt élvezhető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward