Két újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

Két újabb Nokia kapott Android 9.0 frissítést

A HMD Global kiváló munkát végez a szoftveres támogatás tekintetében, és valószínűleg részben ez a kulcsa a Nokia okostelefonok népszerűségének. A vállalat az összes eddig megjelent mobilját az Android One platform égisze alá sorolja, és ennek megfelelően sorra frissülnek is a szerkezetek. Ezúttal a Nokia 3.1 és a Nokia 5.1 kapta meg az Android aktuális főverzióját.

A frissítések érkezését Juho Sarvikas jelentette be a Twitter-csatornáján, a HMD Global termékfelelőse mindig igyekezik értesíteni a tulajdonosokat az szoftveres újdonságok megjelenéséről (is), így nagyobb figyelmet kapnak ezek. Mivel a finnek nem igazán módosítják komolyabban az Android rendszert, így a frissítést követően a felhasználók jellemzően az Android 9.0 által nyújtott újításokkal szembesülhetnek, jelen állás szerint nem érdemes egyéb extrára számítani.

A vállalat a frissítésekhez csatolt változási jegyzékben csak a megszokott dolgokat emelte ki. Számítania kell a felhasználóknak a grafikus felület átalakulására, ami hatással van a kezdőképernyőtől az értesítési felületen át a beállítások menüjéig sok területre. Itt már megjelent a gesztus alapú vezérlés, ami ugyan némi tanulást igényel a frissítést követőn, de ezáltal gördülékenyebbé és kényelmesebbé tehető az okostelefonok használata a mindennapok során. Meglesz már itt az adaptív akkumulátorkezelés, ami jobb energiahatékonyság elérésére fog törekedni, miközben a felhasználói élményt is tudja javítani, mert például olyan appokat és szolgáltatásokat kezel prioritással, amikre sűrűn lehet szükség. Az adaptív fényerő képes lesz megtanulni, hogy az emberek adott fényviszonyok mellett milyen fényerőt részesítenek előnyben, és az automatikus beállítás alkalmazkodik ahhoz. Az App Actions felületen pedig mindig olyan dolgok lesznek kiemelve az alkalmazástárolóban, melyekre nagy valószínűséggel éppen szüksége lehet a felhasználónak – ezt gépi tanulással állapítja meg az Android.

Galéria megnyitása

Sajnos arról sem Nokia 3.1, sem a Nokia 5.1 esetében nem kaptunk információt, hogy melyik biztonsági javítással kell számolnia az eszköztulajdonosoknak, de a HMD Global eddig szinte minden alkalommal a legfrissebb javítást használta fel. Ez alapján joggal lehet feltételezni, hogy itt már a márciusi biztonsági csomag került az új operációs rendszert elhozó frissítésbe.

A HMD Global nagyon jól halad a főverziós frissítésekkel, és hamarosan már a Nokia 2 kivételével minden készülékre elérhető lesz az Android 9.0, csak a Nokia 3 és a Nokia 1 esetében várat magára az Android Pie. És a vállalat a színfalak mögött pedig elkezdhet ismerkedni az Android Q-val, ami előre láthatólag már nem fog elkészülni az összes eddig megjelent androidos Nokiára, hiszen az első generációknak lejár a két éves támogatási ideje – de még ne szaladjunk ennyire előre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap