Jelentős változás előtt a Google Assistant

A digitális asszisztens új lehetőségekkel bővül, átalakul a felülete, és gazdagabb lesz a tartalomkínálata.

Jelentős változás előtt a Google Assistant

Két éve már annak, hogy a Google elindította az Assistant szolgáltatást, és azóta folyamatosan csiszolgatja, most is több új lehetőségről és változásról számolhatunk be. Az asszisztenst lehet használni hangutasításokkal és a mobiltelefonok felületén érintésekkel is. A vállalat kimutatásai alapján a felhasználók alkalmazzák is mind a kétféle módszert, közel fele-fele arányban érkeznek az interakciók parancsszavak és tapintások formájában a digitális asszisztenshez. Éppen ezért a Google úgy döntött, hogy vegyíti a kettő kezelési lehetőséget annak érdekében, hogy a mobiltulajdonosok még hatékonyabban ki tudják használni az Assistantban rejlő lehetőségeket. Hangutasításokkal és érintésekkel egyszerre lehet majd használni a szolgáltatást, például egy parancs kiadása után a rendszer képes lesz további opciókat mutatni a kijelzőn az adott témával kapcsolatosan. Elindítható a zenelejátszás a Google Home Max hangszórón, és a kijelzőn azonnal állítható a hangerő szintje.

A vizualitásra is rágyúr a Google, nagyobbak és szebbek lesznek a grafikus elemek, melyeknek a tartalmát így gyorsabban át lehet majd tekinteni. Ennek persze meglesz az a hátránya, hogy valószínűleg többet kell majd görgetni és kevesebb dolog fog egyszerre elférni a megjelenítő felületén. A vállalat új kezelőszerveket is bevezet a grafikus felületen, amelyekkel gyorsabban és pontosabban lehet majd állítani például a nappaliban található kapcsolódó világítótest fényerejét vagy színhőmérsékletét – ha erre is lehetőséget nyújt. A felhasználók az új csúszkákkal egyszerűbben és kényelmesebben kezelhetik majd az okosotthonok részét képező elektronikai megoldásokat.

Galéria megnyitása

Újdonság az is, hogy az üzenetküldő esetében szintén egyszerre lehet majd használni a hangunkat és az ujjainkat a szerkesztés során. Egy bediktált szövegnél gyors módosításokhoz lesz hozzáférésünk, így például pillanatok alatt betehetőek a szükséges helyekre a vesszők, és kicserélhetőek a problémásnak vélt szavak – ha esetleg félreértett valamint a rendszer a diktálás során, vagy túl sokszor ismétlődik egy szó. És a partnereknek is több lehetőséget fog biztosítani a Google ettől kezdve az okostelefonok felületén. Egy kávézóban adott esetben rögtön kiválasztható az elfogyasztani kívánt ital, és már akár konkrét ajánlatokkal is szolgálhatnak a vállalatok, így a kávés példánál maradva, a Google Assistant mutathatja a friss akciós kínálatot. A digitális asszisztens „külső segítséggel” elképesztően sok dologra lesz használható. A Fitbit által fejlesztett Fitstar például GIF-es kártyákon mutatja be, hogyan kell pontosan végrehajtani egy mozdulatsort, ha a felhasználó éppen edzeni szeretne egy kicsit.

Galéria megnyitása

A Google (ismét) kiemelte azt is, hogy lesz már olyan felület, ami áttekintés ad az egész napos feladatokról, a legfontosabb információkról, és ha kell, akkor külön értesítéseket is intéz az esedékes bejegyzésekről, hogy a felhasználó semmiről se feledkezzen meg, ne maradjon le. Ezt a napi összefoglalót még nyáron jelentette be a vállalat, és akkor részletesen foglalkoztunk is ezzel az újítással. A friss blogbejegyzésében a vállalat mindenkit arra sarkal, hogy ha eddig nem tette még, akkor a jövőben tegye próbára az okostelefonján a Google Assistantot, ami egyébként nemcsak az Androidon, hanem az iOS-en is használatba vehető az alkalmazásának telepítését követően. Fontos még az is, hogy már a kifizetések is teljesen végigvihetőek ezzel a szolgáltatással, és a Google Bejelentkezés már használható az Assistanttal is, így kényelmesen összekapcsolható a segítő a Google-fiókkal és szinkronizálható minden adata a több eszközön.

Galéria megnyitása

A Google valószínűleg azért időzítette mostanra az újításokat, mert már ezzel hangol az új generációs Pixel okostelefonok érkezésére. A Pixel 3 és a Pixel 3 XL más hardverek társaságában október 9-én kerül majd reflektorfénybe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap