Új felülettel bővült a Google Assistant

A digitális asszisztens egy olyan funkciót kapott, ami összefoglalva mutatja majd a felhasználók adatait.

Új felülettel bővült a Google Assistant

A Google folyamatosan fejleszti az Assistant szolgáltatását, ami ezúttal egy igazán praktikus lehetőséggel bővült. A vállalat érdekes módon semmilyen hangzatos nevet nem talált ki a funkciónak, egyszerűen „visual snapshot”, vagyis vizuális pillanatképként hivatkozik rá, és egyfajta napi összefoglalóról van itt szó.

A Google Assistant az újításnak köszönhetően egyetlen felületen képes lesz megmutatni a felhasználóknak, hogy milyen teendők várnak rá aznap vagy a közeljövőben. A felület adott esetben egy sor proaktív javaslattal is képes lesz szolgálni azon túl, hogy teljesen személyre szabott információkkal, adatokkal szolgál. A vizuális pillanatképként dinamikusan változni fog a felhasználó pozíciója és persze az idő függvényében is; a Google Assistant mindent próbál majd figyelembe venni azért, hogy a lehető legjobb ajánlásokat tudja tenni.

Galéria megnyitása

A Google Assistant napi összefoglalója egy görgethető folyamba rendez majd minden releváns és érdekesnek vélt információt, az adatokat pedig különálló kártyákon fogja tálalni a szolgáltatás. A funkció eléréséhez először minden okostelefonon el kell indítani az Assistantot, majd meg kell érinteni a jobb felső sarokban található új ikont. (Furcsa módon arról nem esik szó, hogy a vizuális pillanatképet elő lehetne hívni hangutasítással, márpedig mivel a Google Assistanthoz köthető, ez bizony eléggé kézenfekvő volna. Talán a későbbiekben ezt is megoldják majd a vállalat szakemberi.) Ezt követően rögtön behozza a rendszer a teljes képernyőt megtöltő információs felületet.

Galéria megnyitása

A vizuális pillanatképen a Google Assistant üdvözli a felhasználókat, és egy tömör időjárás előrejelzéssel is szolgál. A lista tetején buborékokban olyan automatikusan generálódó gyorsgombok lesznek megfigyelhetőek, amelyek a felhasználó szokásait figyelembe véve állnak össze, és jobbra lehet görgetni a sávot. Ezt követően jönnek a fontos napi teendők a naptár vagy éppen a Google Keep (esetleg más hasonló app) alapján. Innentől pedig már olyan dolgok követik egymást, amik abszolút személyre szabottan jelennek meg, feltűnhetnek itt az aktuális részvényárfolyamok, a repülőutak, a szállítás alatt álló csomagok nyomkövetése, és egyebek mellett akár a befizetésre váró számlák is.

Galéria megnyitása

A vizuális pillanatkép második felén a Google Assistant „felajánlja”, hogy segít felfedezni a szolgáltatás és vele együtt a környéket is. Meg lehet innen nyitni egy érintéssel a helyi híreket, a Térképet, ami listázza a közeli helyeket, vagy megtekinthető a részletes időjárás előrejelzés. Végül különböző alkalmazásokhoz köthető tartalmakat is fel tud kínálni az Assistant itt, méghozzá kétféleképpen is: az egyik esetben a felhasználó ízléséhez passzoló dolgokat javasol a program, a másikban pedig azt veszi figyelembe, hogy mik a népszerűek. Tálcán nyújthatja a vizuális pillanatkép egy kedvelt YouTuber frissen feltöltött videóját, vagy egy zenei előadó új albumát, amit sokan hallgatnak a Spotify-on keresztül, és így tovább.

Galéria megnyitása

A Google Assistant új lehetősége először az Android operációs rendszert futtató okostelefonokon fog jelenik meg, de rövidesen az iOS esetében is elérhető lesz. A keresőóriás általában próbál arra ügyelni, hogy minden felhasználó ugyanabban az élményben részesüljön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward