indiePon - A mainstreamen túl 31. rész

A mai epizódban többek között egy sokszáz éves törpéről, egy temetőgondnok kalandjairól, egy zsarnok által uralt titkos világról, és egy vámpíros szerepjátékról is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 31. rész

Megjelent a Graveyard Keeper

A játékban egy apró falu sírkertjének gondnokát alakítjuk, és bár munkaköri leírásunkban a halottak nyugalmának őrzése szerepel, valójában meg kell élnünk a melóból, sőt, jó lenne, ha a falu növekedését is támogatnánk. A cél érdekében néha nem egészen szabályszerűen intézzük a dolgokat, így a temetőszimuláció mellett a Graveyard Keeper „vállalkozás-szervezést” is kínál, melyben szinte bármit megtehetünk a sikeres üzlet érdekében.

A játékmenet része a növénytermesztés, a craftolás, a dungeonök felfedezése, a küldetések elvégzése, veszélyes kísérletek kipróbálása, és a felmerülő etikai problémák kezelése – vajon mit tegyünk az éhes látogatók igényeinek kielégítésére szolgáló hotdogba?

A Graveyard Keepert a Steamen, a GOG-on és a Humble Store-ban találjátok meg, de Xbox One-on is elérhető.

Új játékot készítettek a World of Goo alkotói

A Tomorrow Corporation sok szórakoztató órát szerzett már nekünk a World of Goo-val, és valószínűleg friss projektjük, a 7 Billion Humans is így tesz majd.

Programozási rejtvényeket kell megoldanunk, a stúdió által megalkotott nyelvet használva. Számítógépünkben pici emberi dolgozók végzik el a munkát, a parancsokat mindenki egyszerre hajtja végre. Több, mint hatvan egyedi fejtörő áll előttünk, de ha megakadunk, kérhetünk segítséget, vagy akár át is léphetjük a kérdéses pályát.

A 7 Billion Humans augusztus 23-án jelenik meg a Steamen, a Humble Store-ban és a GOG-on, bár ez utóbbin még nincs kész az oldala.

Jön a The Endless Mission nyílt bétája

A Never Alone készítőinek új projektjéről még áprilisban írtunk, nyílt bétája, vagyis gyakorlatilag korai hozzáférése szeptemberben indul a Steamen.

A sandbox alkotójáték célja az, hogy megtanítsa nekünk, hogyan működnek, milyen mechanizmusokkal és kölcsönhatásokkal rendelkeznek a játékok. Ennek megfelelően a bétában egy alap 3D-s platformer-, egy RTS-, és egy versenyjáték-sablon lesz elérhető, de később más minták is érkeznek. Szabadon pakolgathatjuk össze őket, a platformhős akár egy csapatnyi apró stratégia-egység elől is menekülhet. A kezelőfelület és az eszközök egészen jónak tűnnek.

A béta pontos indulásáról értesítést kaphattok, ha feliratkoztok a hivatalos oldalon. A PAX Westen demó is lesz a The Endless Missionhöz, tehát további felvételekre lehet számítani.

Egy titkos világot fedezünk fel a The King’s Birdben

A szépséges, művészi hatásoktól sem mentes platformjátékban a tűpontos ugrándozás és a fizikai alapú levegőben siklás ötvöződik. Öt csodálatos világot járunk majd be, melyeket például a maja, a római, vagy a délkelet-ázsiai kultúrák ihlettek.

A történet kicsit homályos: egy zsarnok által elrejtett világban vagyunk, és rá kell jönnünk, mi az igazság a szabadságunkról. Hogy ez pontosan mit jelent, az valószínűleg a játékmenetből derül ki: a már emlegetett gyönyörű látvány mesél el mindent, szöveg nem lesz.

A The King’s Bird augusztus 23-tól érhető el a Steamen.

PC-n is elérhető a Tanglewood

A cuki platformjáték eredetileg SEGA Mega Drive-ra jött ki, de most PC-n is kipróbálhatjuk. A főhős a leginkább rókának tűnő Nymn, aki biztonságban haza szeretne jutni. A gond csak az, hogy felettébb veszélyes vidéken él, tele vaddisznókkal, homokférgekkel és más ragadozókkal.

Nymn nem nagy harcos, így a játék középpontjában a fenyegetések elkerülése és a fejtörők állnak. A látványvilág megalkotásához nem használtak túl sok színt, de amit igen, azzal nagyon jól bántak a fejlesztő Big Evil Corporation munkatársai: az éjszakai jelenetek például sötétkékben és lilában pompáznak, alkonyatkor pedig bővül a háttér palettája.

A Tanglewoodot a Steamen és az itch.io-n keressétek, mindkét oldalról letölthető hozzá a demó is.

Szeptember 18-án jön az éles verziós Distance

A Tron-ihletésű versenyjáték kickstarteres kampánya 2012-ben futott, a korai hozzáférés pedig 2014 decemberében indult, egy ideje tehát már dolgoznak rajta, de a fejlesztő Refract bejelentése szerint hamarosan készen állnak az 1.0-s verzió kiadására.

A végleges változatban több játékmód is lesz. Az Adventure-ben egyedül utazunk egy sötét, titokzatos városban, az Arcade-ban a ranglista első helye a cél, az online multiplayerben akár tizenketten, az osztott képernyős lehetőséggel pedig 2-4 fős csapatokban versenyezhetünk egymással. A Trackmogrify véletlenszerű pályákat biztosít, a szerkesztővel pedig saját pályákat készíthetünk és oszthatunk meg másokkal. A játék támogatja az Oculus Riftet és a HTC Vive-ot is.

A Distance a Steamen és a Humble Store-ban vásárolható meg.

Vámpírjáték a Wadjet Eye-tól és a Sunless Sea írójától

A Wadjet Eye-t például a Primordiáról, vagy a Shardlightról ismerhetitek, Richard Cobbett pedig a Sunless Sea történetéért felelt. Most összeálltak, hogy megalkossák a Nighthawksot, mely urban fantasy RPG lesz, a főszerepben egy, a zord társadalom által száműzött vámpírral.

A hivatalos oldal szerint egy pusztulásra ítélt város lesz a helyszín: itt csillapítjuk majd végtelen éhségünket, vezetjük saját éjszakai lokálunkat, fejlesztjük titkos képességeinket, míg bele nem keveredünk a modern politika és az ősi összeesküvések hálójába, melyen az emberiség és a vámpírok sorsa is múlik.

A tervek szerint szeptember 5-én indul a kickstarteres kampány. Cobbett úgy fogalmazott, hogy a Nighthawks a Sunless Sea stílusát ötvözi a Vampire: Bloodlines-szerű urban fantasy játékok hangulatával és a trailer alapján ebben van is valami.

Tanulj nyelveket a Lingotopiával!

Van, akire csak úgy ragadnak az idegen nyelvek, míg mások vért izzadva is alig tudják elsajátítani őket. A Lingotopia a magolás helyett más oktatási módszert használ: karakterünk eltévedt egy különös, absztrakt világban, melynek nyelvét nem ismeri (az angol, a mandarin, a francia, a német, a japán, az orosz és a spanyol érhető el, mind szinkronizálva). A szavakat véletlenszerűen szedjük fel a városlakóktól, miközben megpróbáljuk kitalálni, mit jelenthetnek hosszabb mondatokba ágyazva.

A játék nem veri a fejünkbe a nyelvtani szabályokat, inkább úgy tanít, ahogy egy eltévedt utazó értené meg lassanként, sok találgatással, amit a helyiek mondanak. Különböző piktogramok is a segítségünkre lesznek.

A Lingotopia a Steamen és az itch.io-n vásárolható meg.

Tolkien + A Nagy Gatsby =Pendula Swing

A fantasy-t és az 1920-as évek hangulatát ötvöző Pendula Swing epizodikus kalandjáték, mely egy régóta visszavonult törpe hősnő, Brialynne Donu Tenúm történetét meséli el, akinek ott kell hagynia nyugodt kis szigetét, hogy megkeressen egy ellopott mágikus fejszét.

A remeteként töltött négyszáz év alatt a város alaposan megváltozott: tele van automobilokkal, ipari épületekkel és dzsesszel. A sztori számos érdekes témát dolgoz fel az előítéletektől kezdve a közösségi fejlődésen és a szesztilalmon át a nők jogainak érvényesítéséig, miközben a problémákra többféle megoldást is találhatunk.

Brialynne egyedi nézőponttal lát rá minderre, hiszen több száz éves, ember felesége is halott háromszáz esztendeje, és bár néhány elffel még összefuthat korábbi ismerősei közül, az emberek generációjának tucatjai éltek és haltak meg, míg távol volt.

A bevezető epizód, a Tired and Retired most ingyenes a Steamen, a második rész, a The Old Hero’s New Journey pedig öt euróba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap