Hazánkba is küld védőeszközöket a Huawei

Hazánkba is küld védőeszközöket a Huawei

A Huawei Technologies képviselőivel a napokban folytatott tárgyalásokat Szijjártó Péter, a magyar külgazdasági és külügyminiszter, és egyebek mellett arról is szó esett a megbeszélésen, hogy a koronavírus elleni hazai küzdelmet is igyekszik segíteni a kínai gyártó.

A magyar diplomáciai vezetés és a Huawei minden évben tart egyeztetéseket arra vonatkozóan, hogy milyen tervek vannak éppen a napirenden az előrehaladást illetően. És bár a COVID-19 járvány miatt mostanában meglehetősen sok találkozó és tárgyalás is elmarad, a Huawei arról számolt be, hogy sikerült Magyarországgal minden egyeztetést levezényelni.

Mélyebb részleteket sajnos nem tudhattunk meg azzal kapcsolatosan, hogy pontosan milyen lépések következhetnek most, de az kiderült, hogy adományokkal segíti hazánkat a Huawei, mint több más európai országot is. A vállalat próbál tenni azért, hogy sikeresebben tudjanak az egészségügyben dolgozók védekezni a vírussal szemben. Védőfelszerelésekkel és más korszerű technológiáknak a bevonásával próbálja a járvány elleni küzdelmet segíteni a Huawei.

Galéria megnyitása

A Huawei már 20 éve van jelen Európában, és hazánkban is 15 éve aktív, ráadásul Magyarországon van az egyik legnagyobb központja, és ennek köszönhetően 2000-nél is több munkavállalót foglalkoztat. Korábban arról számolhattunk be, hogy a cég Franciaországban egy új központnak a felépítésén dolgozik, és Magyarország is támogatni fogja azt az egységet, szóval Szijjártó egyebek mellett erről is tárgyalhatott a Huawei Technologies képviselőivel.

Szijjártó kiemelte az egyeztetés kapcsán, hogy Magyarország továbbra is mindent megtesz azért, hogy tisztességes gazdasági és üzleti környezetet biztosítson az olyan külföldi vállalatok számára, mint például a Huawei. A céget az utóbbi időben számos támadás érte, és még amiatt is kritizálták, hogy adományokat szállít az EU-ba, mondván, hogy hátsó szándéktól vezérelten jótékonykodik. De természetesen hazánkban minden segítséget örömmel fogadnak az illetékesek.

Kiemelte a külgazdasági és külügyminiszter, hogy üdvözli, hogy a Huawei is részt vesz a hazai 5G hálózatoknak a kiépítésében a korszerű berendezéseivel és fejlett technológiáival. És azt is elmondta Szijjártó, hogy nem szabad a származása alapján egyetlen vállalatot sem hátrányban részesíteni, mert az senkinek sem válik a javára. Egyszerűen nem az a megfelelő módszer a kiberbiztonsági kihívások kezelésére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap